Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Ο Φοίβος Δεληβοριάς στο Κηποθέατρο Παπάγου: «Με φλάουτα και κιθάρες» και «Τρένο στην κορυφογραμμή»

Δύο ακόμη βίντεο από τη συναυλία του Φοίβου Δεληβοριά στο Κηποθέατρο Παπάγου την Τετάρτη. Στο πρώτο ερμηνεύει το πρώτο τραγούδι που έγραψε όταν ήταν 13 ετών, «Με φλάουτα και κιθάρες» και στο δεύτερο το «Τρένο στην κορυφογραμμή».

5 σχόλια:

Δέσποινα είπε...

πολύ πολύ όμορφα, πάντα αισθαντικός ο Φοίβος

Πιγκουίνος είπε...

Απλώς αξεπέραστος Δέσποινα...

Νίκος Ματσαμπλόκος είπε...

Βαρετός όσο δεν πάει...

Πιγκουίνος είπε...

Ευάνθη ή Ματσαμπλόκε, αυτά έγραφες τον Μάρτιο για τον βαρετό Δεληβοριά μετά τη βραδυά στο «Γυάλινο»:
«Fan του Δεληβοριά δεν είμαι, γενικά δεν ακούω τέτοια πράγματα ούτε συνηθίζω να πηγαίνω σε τέτοια μαγαζιά. Αν δεν ήταν φίλος μου ο πιγκουινάκος δηλαδή, δεν υπήρχε περίπτωση να πάω σε μία τέτοια παράσταση.
Για να είμαι ειλικρινής, δηλαδή, περίμενα ότι θα σκυλοβαρεθώ. Και ο Δεληβοριάς τόσα χρόνια που τον παρακολουθούσα επιφανειακά μου έδινε την αίσθηση του κουλτουριάρη "δήθεν", είχα δηλαδή την αίσθηση ότι ανήκε σε μία κατηγορία καλλιτεχνών που πραγματικά σιχαίνομαι. Αλλά έπεσα έξω.
Τα λιγότερο γνωστά τραγούδια του Δεληβοριά ήταν και αυτά που μου άρεσαν περισσότερο. Η φωνή του έχει πράγματι ωραία χροιά, δεν είναι σπουδαίων δυνατοτήτων βέβαια, γι' αυτό προφανώς και τα τραγούδια που γράφει δεν έχουν υψηλές ερμηνευτικές απαιτήσεις. Πιο πολύ από τα κομμάτια, βέβαια, μου άρεσε το show. Ο τύπος έχει καλή αίσθηση του χιούμορ. Στην αρχή δέχθηκα με επιφύλαξη τα αστεία του, δεν με έπειθε δηλαδή ότι είναι αυθεντικός, αλλά στην πορεία με κέρδισε. Έξυπνο το "διάλειμμα για διαφημίσεις" (όταν το είπε νόμισα ότι ήταν σχήμα λόγου, αλλά τελικά...), ωραία και η "Υβρεοπομπή" (καλή φάση και οι αντιδράσεις των συνεργατών του, ακόμα και για μένα που έχω δει Monty Python :P), μ' άρεσε που δεν ντράπηκε να βγει με το χαρτί στο χέρι για να πει το Sex Bomb. Ωραίος τύπος γενικά, ανέβηκε αισθητά στην εκτίμησή μου (σκασίλα του μεγάλη, αλλά οφείλω να το πω)...
Πολύ ωραία βραδιά γενικά, καλή παρέα, όμορφα περάσαμε. Και αν σας δοθεί στο μέλλον η δυνατότητα (που θα σας δοθεί) να πάτε».
Τελικά τι ισχύει;

Νίκος Ματσαμπλόκος είπε...

Για μια φορά καλός είναι. Και δεν αντιλέγω ότι μου φάνηκε συμπαθής εκείνη τη βραδιά.

Και στο τέλος-τέλος, αφού ξέρεις βρε ΠΑΠΑΡΑ ότι πιο πολύ γράφω εδώ για να σε πειράξω κι όχι στα σοβαρά, τι κάθεσαι και ψάχνεις παλιά κείμενα;