Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Κοινή πορεία στην Κύπρο με σύνθημα την ένωση

Με σύνθημα την «ειρήνη» περίπου 300 Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι βάδισαν συμβολικά από νότο και βορρά και συναντήθηκαν στο χώρο μεταξύ των οδοφραγμάτων του Λήδρα Πάλας στέλνοντας έτσι το μήνυμά τους για την επανένωση της Κύπρου. Με τον τρόπο αυτό τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης και έδωσαν το μήνυμα σε Χριστόφια και Ταλάτ για συνέχιση των συνομιλιών και εντατικοποίηση των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού προβλήματος.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Πλατφόρμα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων Εκπαιδευτικών «Ενωμένη Κύπρος» και οι διοργανωτές επεσήμαναν την ανάγκη ενθάρρυνσης της ειρηνικής συμβίωσης μέσα από το σχολείο, τονίζοντας μάλιστα την ανάγκη για εκπαιδευτικό σύστημα ελεύθερο από εθνικισμό και θρησκευτικό φανατισμό. «Όλοι οι Κύπριοι έχουν υποφέρει από τον πόλεμο», υπογράμμισαν με διακήρυξή τους οι διαδηλωτές και τόνισαν πως «ο δρόμος για την ειρήνη στην Κύπρο είναι κοινός αγώνας όλων των εθνοτήτων που απαρτίζουν τον κυπριακό λαό για μια ενωμένη Κύπρο».
Οι διαδηλωτές άφησαν ελεύθερα λευκά περιστέρια ενώ Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι μουσικοί παρουσίασαν καλλιτεχνικό πρόγραμμα τραγουδώντας για την Ειρήνη και για μια κοινή ζωή «κάτω από τον ίδιο ουρανό»
(Πηγή: TVXS)

Δεν υπάρχουν σχόλια: