Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Ένα περιστέρι πιο γρήγορο από το ίντερνετ!

Και όμως, στη Ν. Αφρική ίσως τελικά να είναι προτιμότερο για κάποιον να χρησιμοποιήσει... ταχυδρομικό περιστέρι ώστε να κάνει τη δουλειά του παρά μία γρήγορη διαδικτυακή σύνδεση!
Το παράξενο αυτό συμπέρασμα προέκυψε από το πείραμα που έγινε με το περιστέρι ονόματι Ουίνστον να αποδεικνύεται πιο γρήγορο από τη γραμμή ADSL της κρατικής εταιρείας Τelkom στη μεταφορά τεσσάρων gigabytes δεδομένων σε απόσταση 85 χιλιομέτρων.

Ο Ουίνστον χρησιμοποιήθηκε από την εταιρεία τηλεμάρκετινγκ The Unlimited, η οποία ήθελε να μεταφέρει δεδομένα από το τηλεφωνικό της κέντρο στο Χόουγικ, στα γραφεία της στο Χιλκρεστ. Έτσι έβαλε στοίχημα με την εταιρεία τηλεφωνίας Telkom για το ποιος μπορεί να τα μεταφέρει γρηγορότερα.
Αν και την ημέρα του «αγώνα» η ορατότητα δεν ήταν καλή, το περιστέρι ολοκλήρωσε την πτήση του σε μία ώρα και οκτώ λεπτά. Στο χρόνο αυτό συμπεριλαμβάνεται το δέσιμο της κάρτας μνήμης στο πόδι του, το λύσιμό της και η τοποθέτησή της στον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Tελικά, ο συνολικός χρόνος που απαιτήθηκε για να μεταφερθούν τα δεδομένα που μετέφερε το πολύι και να «φορτωθούν» στον υπολογιστή της εταιρείας τηλεμάρκετινγκ, ήταν δύο ώρες, έξι λεπτά και 57 δευτερόλεπτα. Στον ίδιο χρόνο η εταιρεία τηλεφωνίας είχε καταφέρει να στείλει μόλις το 4%!

Δεν υπάρχουν σχόλια: