Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009

Θα δούμε ποτέ τέτοιες εικόνες στα ελληνικά γήπεδα;

Οι εικόνες είναι από το γήπεδο που φιλοξένησε το χθεσινό παιχνίδι της Ελβετίας με την Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου. Διαπιστώνετε ότι Έλληνες φίλαθλοι βρίσκονται ανάμεσα στους ενθουσιώδεις Ελβετούς δίχως να διατρέχουν τον παραμικρο κίνδυνο να πέσουν θύματα... νταήδων οπαδών, που θα τους επιτεθούν φραστικά και όχι μόνο. Το ματς αυτό αποτέλεσε γιορτή για το ποδόσφαιρο και όλοι όσοι ήταν στο γήπεδο, το χάρηκαν. Οι φίλοι των δύο ομάδων είδαν το ματς δίπλα - δίπλα, σε εικόνες που έδειξε η τηλεόραση, βλέπαμε ορισμένους να συζητούν και να αστειεύονται και φυσικά, πουθενά δεν υπήρξαν αστυνομικοί για να χωρίζουν τους μεν από τους δε.
Αναρωτιέμαι, αν θα μπορούσαμε να δούμε τέτοιες εικόνες και εδώ στην Ελλάδα. Ένα γήπεδο, δηλαδή, γεμάτο γαλάζιες σημαίες και διάσπαρτες ορισμένες κόκκινες. Η απάντηση είναι... με τίποτα! Εδώ, το γήπεδό μας είναι το κάστρο μας και κανένας αντίπαλος δεν μπορεί να έρθει να μας... κουνηθεί και να μας το παίξει μάγκας! Τι είμαστε εμείς, ξενέρωτοι Ελβετοί;
Κάποια, στιγμή, πάντως, θα έρθει κι εδώ ο πολιτισμός. Δεν μπορεί...

1 σχόλιο:

Γ. Αθανασίου είπε...

Ναι, όλο οι κακοί Ελληνες φταίνε...

Για τους λιγούρηδες τους Σκοπιανούς που θέλουν να παίξουν στο Ευρωμπάσκετ με το όνομα "Μεκδονία" δεν είδα να γράφεις κάτι.