Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

Η αντινομία του Καραμανλή

Το παρακάτω κείμενο είναι της φίλης ΚΑΜΕΝ, που σχολιάζει την πολιτική επικαιρότητα:
«Εφτά ημέρες πριν από την εξαγγελία του πρωθυπουργού για κήρυξη πρόωρων εκλογών άρχισα να τείνω και όσο προχωρούσαν οι μέρες, βέβαιη, ότι ο Καραμανλής ετοιμαζόταν να μας την κάνει για εκλογές. Σκεφτόμουν το λόγο ή τους λόγους που θα προέτασσε για να μας πάει, -πρόωρες-.
Μα την πίστη μου στον εγκέφαλό μου έρχονταν οι λόγοι αυτοί που εξήγγειλε, αλλά κάτι δεν μου έκανε. Αναρωτιόμουν, είναι δυνατόν να προφασισθεί τα ίδια σχεδόν που προφασίστηκε το 2007 και να παραδεχθεί ότι το ΠΑΣΟΚ τον σέρνει προς τις κάλπες; Πρέπει να εφεύρει μια καινοτομία, να διαφοροποιηθεί κάπως. Και όσο σκεφτόμουν, έφτασε η μέρα Τετάρτη 2/9, όπου μέσω διαγγέλματος μάς είπε και τις αιτίες που τον οδήγησαν στην απόφαση των πρόωρων εκλογών.
Έμεινα εμβρόντητη. Να πέσω μέσα στο μυαλό του Καραμανλή; Και όμως το κατάφερα και αυτό! Προχθές ήταν η συνέντευξη του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Ανέμενα ότι θα ισχυροποιούσε τα επιχειρήματά του σε καυτές ερωτήσεις οι οποίες προς δυσάρεστη έκπληξή μου ήταν λίγες. Θα εφεύρε κάποια καινοτομία επιτέλους για να πείσει στο δύσκολο αγώνα που τον περιμένει. Τίποτα. Το πιο δυνατό του επιχείρημα ήταν ότι σε αυτή τη μάχη θα αγωνιστεί περισσότερο από όποιαδήποτε άλλη, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι θα τη χάσει, επιχειρώντας να συσπειρώσει περισσότερο τους ψηφοφόρους του.
Και εκεί που όλα έδειχναν μετά το πρώτο ημίωρο ότι βαδίζουμε σε αναμάσημα των ίδιων και των ίδιων επιχειρημάτων να! και οι ερωτησούλες οι καλές περί ελληνικής οικονομίας.
«Τα πράγματα είναι δύσκολα για την οικονομία μας, λόγω και της διεθνούς ύφεσης. Δεν έχουμε περιθώρια για καθυστερήσεις και λάθους χειρισμούς», απάντησε ο Κ. Καραμανλής.
«Υπάρχει πιθανότητα μέχρι το τέλος του χρόνου το κράτος να μην έχει να πληρώσει μισθούς και συντάξεις;», ρώτησε στη συνέχεια έτερος συνάδελφος για να πάρει την απάντηση του πρωθυπουργού: «Καμία τέτοια πιθανότητα δεν υπάρχει, η ελληνική οικονομία είναι δυνατή και μπορεί να αντεπεξέλθει των υποχρεώσεων της, αυτό σας το λέω με απόλυτη σιγουριά.
Τα συμπεράσματα δικά σας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: