Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

«Κλικ στην ανθρωπιστική δράση»: Έκθεση φωτογραφίας (και όχι μόνο) για τη δράση των ΓΧΣ (10-20/9, Γκάζι)

Μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα φωτογραφική έκθεση για τη δράση των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα» με τίτλο «Κλικ στην ανθρωπιστική δράση», ανοίγει αύριο τις πύλες της στο Γκάζι και θα διαρκέσει ως τις 20 του μηνός. Στο πλαίσιο της έκθεσης θα προβληθούν ταινίες, ντοκιμαντέρ, θα γίνουν συζητήσεις, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες με αφρικανική μουσική κ.α.
Το φωτογραφικό οδοιπορικό με το φακό του διεθνώς βραβευμένου φωτογράφου, Γιάννη Κολεσίδη περιλαμβάνει στιγμές από τη δράση της οργάνωσης σε Ζάμπια, Νίγηρα και Ινδία.
«Τρεις χώρες, δύο ήπειροι, 64 εικόνες, αμέτρητα συναισθήματα. Ταξιδεύοντας στη Ζάμπια, το Νίγηρα και την πολυπληθή Ινδία, ο διακεκριμένος φωτογράφος αποτυπώνει καρέ-καρέ την καθημερινότητα, τη δράση και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι 'Γιατροί Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ)' με φόντο τα τοπία της Αφρικής και της Ασίας. Ο Γιάννης Κολεσίδης μας μεταφέρει εκεί όπου, αν και η επιβίωση αποτελεί καθημερινή πρόκληση, η δύναμη και η ελπίδα συνθέτουν ένα δυνατό μήνυμα ζωής.
'Ό, τι κι αν είχα στο μυαλό μου ξεκινώντας αυτά τα ταξίδια, ανατράπηκαν από όσα είδα, έζησα, ένιωσα και κατέγραψα με το φακό μου… έχω καταγράψει πολλά σημαντικά γεγονότα, αλλά οι εικόνες που συνάντησα στο οδοιπορικό αυτό, θα είναι για πάντα ζωντανές στο μυαλό μου», αναφέρει ο φωτογράφος Γιάννης Κολεσίδης. Όλοι ξέρουμε τους ΓΧΣ και τη δράση τους. Παρόλα αυτά η εμπειρία μου μαζί τους ήταν ξεχωριστή και θα ήθελα να τη μοιραστώ μαζί σας'», αναφέρεται στο σάιτ της οργάνωσης.
Αξίζει, πραγματικά, μία (και δύο και περισσότερες...) επίσκεψη στην «Τεχνόπολις» του δήμου Αθηναίων. Περισσότερες πληροφορίες για τις ώρες λειτουργίας της έκθεσης, το πρόγραμμα, τις παράλληλες εκδηλώσεις εδώ.

2 σχόλια:

dalibu είπε...

Εμεις στη συμπρωτευουσα η αληθεια ειναι οτι στερουμαστε τετοιων δρωμενων..Αρκουμαστε μονο στη διαδικτυακη ενημερωση...δυστυχως.

Πιγκουίνος είπε...

Κρίμα... Πιστεύω πως θα έχει ενδιαφέρον η έκθεση. Θα υπάρξει, πάντως, ενημέρωση από τις εντυπώσεις μου όταν με το καλό την επισκεφθώ. Ελπίζω να σε καλύψω -ως ένα σημείο βέβαια.