Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

Ένας πιγκουίνος... συνταγματάρχης!

Στην οικογένεια είμαστε όλοι πολύ περήφανοι για τον… ξάδερφο Nils Olav, τον πιγκουίνο, ο οποίος είναι… συνταγματάρχης στο στρατό της Νορβηγίας, ενώ πριν από λίγους μήνες χρίστηκε και ιππότης από τον βασιλιά Harald V!
Όσο και αν φαίνεται αστείο, είναι πραγματικότητα και το αποδεικνύει η φωτογραφία που βλέπετε αριστερά!
Αυτή είναι η ιστορία του: Ο Nils, που είναι αυτοκρατορικός πιγκουίνος, ζει στο ζωολογικό κήπο του Εδιμβούργου στη Σκωτία. Το 1961 η Βασιλική Φρουρά της Νορβηγίας επισκέφθηκε το Εδιμβούργο στο πλαίσιο ενός ετήσιου φεστιβάλ που οργανώνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Βρετανίας και στο οποίο συμμετέχουν στρατιωτικές μπάντες και από άλλες χώρες. Τότε ήταν που ο υπολοχαγός Nils Egelien πρόσεξε για πρώτη φορά τους πιγκουίνους που υπήρχαν στο ζωολογικό κήπο.
Όταν η Φρουρά επέστρεψε στο Εδιμβούργο το 1972, με δική του πρωτοβουλία αποφασίστηκε να «υιοθετήσουν» έναν πιγκουίνο. Αυτός ονομάστηκε Nils Olav προς τιμήν του υπολοχαγού Nils και του τότε βασιλιά Olav V.
Από τότε, ο ξάδερφος Nils ανέβαινε συνεχώς την ιεραρχία και το 1987 έγινε λοχίας. Λίγο αργότερα ο καλός Θεός τον πήρε μαζί του στον παράδεισο για πιγκουίνους αλλά στο στράτευμα τον αντικατέστησε ένας άλλος πιγκουίνος, ο Nils Olav II. Και αυτός ο ξάδερφος συνέχισε να παίρνει βαθμούς και έφτασε τον Αύγουστο του 2008 να χριστεί ιππότης σε τελετή που έγινε στο ζωολογικό κήπο. Στον ξάδερφο αποδόθηκαν οι δέουσες τιμές από τη Βασιλική Φρουρά, ενώ αποκαλύφθηκε και ανδριάντας του! Επίσης, άγαλμά του υπάρχει και στο Όσλο! Φυσικά, ο Nils έχει απασχολήσει και τον Τύπο, όπως προκύπτει από την κάτω φωτοφραφία...

5 σχόλια:

tsop είπε...

Και παρουσιάζουν όπλα στον πιγκουίνο; Εεε, χμ, σόρρυ κι όαλς για τον συγγενή σου!!! -)

Πάντως, αυτό μας δίνει την ευκαιρία να σκεφτούμε πόσο ακομπλεξάριστοι θα ήμασταν αν δεν είχαμε -ή φανταζόμαστε πως έχουμε- το βραχνά της τουρκίας κλπ. αν αυτό γινόταν εδώ, θα είχε γίνει ο κακός χαμός: "κοροιδεύουν το στράτευμα". "να παραιτηθεί η κυβέρνηση", "άτιμη αντιπολίτευση και εκεί έβαλες το δαχτυλάκι σου". Ενώ εκεί, το διασκεδάζουν. Πιός λαός είναι πιο ελεύθερος; Ιδού το ερωτημα;
Καλησπέρες!!!

ADESPOTOULA είπε...

Πιγκουινάκο πρέπει να είσαι υπερήφανος για τον συγγενή σου. Δόξες και τιμές βλέπω...

Ανώνυμος είπε...

Φαντάσου δηλαδή να φας καμπάνα επειδή δεν έκανες "παρουσιάστε" στον πιγκουίνο. Ξενέρα...

Πλάκα έχει το θέμα, εννοείται πως εδώ δεν θα μπορούσε να γίνει ούτε για αστείο κάτι τέτοιο. Αλλά δεν ξέρω κατά πόσο πρέπει να το αντιμετωπίσουμε σοβαρά.

Πιγκουίνος είπε...

Blogger-girl, συμφωνώ με το σχόλιό σου αλλά πιστεύω πως και χωρίς την Τουρκία, το κόμπλεξ θα το είχαμε. Απλώς, δεν θα χαραμίζαμε τόσα δισ. ευρώ για όπλα που δεν μας χρειάζονται αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα.
Αδεσποτούλα, όντως είμαι περήφανος για τον Nils. Είναι το καμάρι στο σόι μας.
Ευάνθη, δεν υπάρχει λόγος να αντιμετωπίσουμε το θέμα σοβαρά. Και πράγματι, θα είχε πλάκα να φάει κάποιος πέντε μέρες φυλακή επειδή δεν έκανε «παρουσιάστε» στον πιγκουίνο. Πλάκα για εμάς, όχι για αυτόν.

Ανώνυμος είπε...

Καλά, αυτό για τα άσκοπα έξοδα για τον εξοπλισμο ξαναπές το...