Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009

Η συγκινητική επανεμφάνιση της Αρλέτας

Ένα χρόνο μετά τη σοβαρή περιπέτεια της υγείας της, η Αρλέτα τραγούδησε και πάλι μπροστά σε κοινό σε μία ιδιαίτερα συγκινητική επανεμφάνιση.
Ήταν χθες, Παρασκευή, στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, ως καλεσμένη του Φοίβου Δεληβοριά (στον οποίο ο πιγκουίνος έχει αδυναμία).
Στην ιστοσελίδα του δημοφιλούς καλλιτέχνη (foidel.gr/articles_show.php?arid=348), ο Κώστας, θαυμαστής της αγαπημένης τραγουδίστριας, μετέφερε τις εντυπώσεις του. Αντιγράφω αποσπάσματα: «Η Αρλέτα έφθασε με αργό βήμα σε μία πολυθρόνα, που υπήρχε στη σκηνή ειδικά γι' αυτήν, πέρασε την κιθάρα της στον ώμο -με κάποια δυσκολία στις κινήσεις της- και μετά άρχισε για εμάς το "μαγικό ταξίδι" ... Και όλα τα τραγούδια τα είπε με αυτήν την ήπια, την ψιθυριστή και καθάρια φωνή της (είτε το πιστεύετε είτε όχι, την άκουσα ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ), την οποία την ακούς και γαληνεύει η ψυχή σου! ...
Δεν έλειψαν και οι ατάκες της Αρλέτας, οι περισσότερες γεμάτες αυτοσαρκασμό (δεν παρέλειψε να αυτοσαρκαστεί ακόμη και με την περιπέτεια της υγείας της) αλλά και συγκίνηση (όπως π.χ. η στιγμή που ευχαρίστησε ονομαστικά τους γιατρούς που της έσωσα
ν τη ζωή) ... Εν συνεχεία, η Αρλέτα και ο Φοίβος μαζί τραγούδησαν τραγούδια που αναφέρονται σε... μπαρ: "Μπατίντα ντι κόκο" και "Μπαρ το ναυάγιο". Και πριν από τα τραγούδια, η Αρλέτα μάς εξομολογήθηκε ότι "παλιά της άρεσε πολύ να πηγαίνει σε μπαρ, όπου μάλιστα... έπαιζε βελάκια"!
Και με δόση αυτοσαρκασμού: "Ήταν πράγμ
ατι περίεργο πώς με αυτή τη στραβομάρα που 'χω έβρισκα το στόχο"! Επίσης, μάς εξομολογήθηκε ότι "αυτό που της αρέσει στα μπαρ είναι ότι μπορεί να είναι απαρατήρητη και να παρατηρεί τους άλλους που βρίσκονται εκεί" ... Περαιτέρω, μαζί με τον Φοίβο είπανε την αξιολάτρευτη "Σερενάτα" και κλείσανε με Τσιτσάνη: "Είμαστε αλάνια, διαλεκτά παιδιά μέσα στην πιάτσα και δεν την τρομάζουν οι φουρτούνες τη δική μας ράτσα". Και στο τέλος, ο Φοίβος, η Αρλέτα και οι δύο μουσικοί της έκαναν μία πολύ όμορφη υπόκλιση στο κοινό πριν πάνε στα καμαρίνια».
Η Αρλέτα επέστρεψε λοιπόν και είναι έτοιμη να μας χαρίσει και πάλι μαγικές στιγμές με τη μοναδική φωνή της. Αυτή, ναι, είναι ευχάριστη είδηση.

1 σχόλιο:

FOIDEL είπε...

Η ΑΡΛΕΤΑ ΚΑΛΕΣΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ

Η Αρλέτα θα είναι καλεσμένη στην τρίτη πρεμιέρα του Φοίβου Δεληβοριά στο Stage του Μύλου την Παρασκευή 15 Μαΐου.

http://www.foidel.gr/articles_list.php?cid=15