Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

Στη φυλακή επειδή πήρε... μισό δολάριο πριν 24 χρόνια!

Εντυπωσιακή και ενδιαφέρουσα, αν μη τι άλλο, η είδηση από τη μακρινή Ινδία. Δικαστήριο της χώρας καταδίκασε σε φυλάκιση τον 75χρονο γιατρό Balgovind Prasad, ο οποίος δωροδοκήθηκε από οδοκαθαριστή προκειμένου να εκδώσει πλαστή βεβαίωση, με... 25 ρουπίες (μισό δολάριο)! Μάλιστα, το συμβάν δεν είναι πρόσφατο αλλά έλαβε χώρα το 1985!
Η υπόθεση έφτασε στο δικαστήριο επτά χρόνια μετά το αδίκημα (!) και ο γιατρός καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους και χρηματικό πρόστιμο χιλίων ρουπίων (περίπου 20 δολάρια).

Αφέθηκε όμως ελεύθερος επειδή κατέθεσε έφεση, η οποία εκδικάστηκε μετά από 17 ολόκληρα χρόνια και συγκεκριμένα μόλις την προηγούμενη εβδομάδα! Ο κατηγορούμενος πίστευε ότι θα πάρει απαλλαγή επειδή το ποσό που είχε εισπράξει ήταν εξευτελιστικό, ενώ παράλληλα είχε περάσει 1/4 του αιώνα από το γεγονός. Ωστόσο, τον περίμενε μία εξαιρετικά δυσάρεστη έκπληξη.
Το ανώτατο δικαστήριο απλώς μείωσε την ποινή φυλάκισης στους τρεις μήνες, όμως διέταξε την αστυνομία να βάλει τον κατηγορούμενο στη φυλακή μιας και οι αποδείχθηκαν όλες οι κατηγορίες σε βάρος του! Επιπλέον, θα πληρώσει και το διπλάσιο πρόστιμο από εκείνο που αρχικά είχε επιβληθεί, δηλαδή 2.000 ρουπίες...

Δεν υπάρχουν σχόλια: