Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

Ο (νέος) θρίαμβος του φόβου, η (νέα) ήττα του αθλητισμού

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, στο Ελληνικό διεξάγεται ο τελικός του Κυπέλλου μπάσκετ ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.
Το συγκεκριμένο παιχνίδι, που θεωρητικά πρέπει να αποτελεί γιορτή και διαφήμιση για το άθλημα, παρακολουθούν μόνο 1.500 άνθρωποι! Και αυτό γιατί υπό το φόβο των χούλιγκαν και των επεισοδίων, σε καθεμία από τις δύο ομάδες δόθηκαν μόλις εξακόσια εισιτήρια, ενώ στο γήπεδο υπάρχουν επιπλέον τριακόσιοι φίλαθλοι που εξασφάλισαν πρόσκληση από τη διοργανώτρια αρχή.
Με άλλα λόγια, η... γιορτή γίνεται σε άδειο και ψυχρό γήπεδο. Τόσο άδειο, που για να μη φαίνεται άσχημα στην τηλεόραση, οι υπεύθυνοι τοποθέτησαν στην κερκίδα απέναντι από την κάμερα, ένα μεγάλο πανό με τα εμβλήματα των δύο αντιπάλων... Για να σκεπάζει και να κρύβει τη γύμνια (μας) δηλαδή.
Στο τέλος, βέβαια, κάποιος από τους δύο θα κερδίσει και όλα τα παραπάνω θα ξεχαστούν και θα αποτελούν απλώς... λεπτομέρεια. Oι εφημερίδες της Δευτέρας θα πλέκουν το εγκώμιο του νικητή και θα αναφέρονται στους μεγάλους πρωταγωνιστές του σπουδαίου ντέρμπι, στους πόντους, στα ριμπάουντ και στους διαιτητές.
Η ουσία όμως είναι πως για μία ακόμη φορά, στην απολίτιστη Ελλάδα μας, ο φόβος θριάμβευσε, ο αθλητισμός έχασε. Μπράβο μας...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εδώ τους ξεφεύγει κάτω από τη μύτη τους ο Παλαιοκώστας, δύο φορές κιόλας, θα μπορούσαν να κουμαντάρουν 8.000 χουλιγκάνους;

Μην τα θέλουμε και όλα δικά μας.