Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

Ο Λαζόπουλος πιο «μεγάλος Έλληνας» από τον Ηρόδοτο!

Βλέποντας σε επανάληψη το πρώτο μέρος των «Μεγάλων Ελλήνων» του Σκάι, δεν μπορώ παρά να εκφράσω απογοήτευση για κάποιες από τις επιλογές εκείνων που έλαβαν μέρος στη σχετική ψηφοφορία.
Η ιδέα της παραγωγής της σειράς είναι αρκετά καλή, ωστόσο τα (κατά τα άλλα, σεβαστά) αποτελέσματα μάλλον προβληματίζουν, ενίοτε και σοκάρουν.
To πιο τρανταχτό παράδειγμα; Στους εκατό μαγαλύτερους Έλληνες όλων των εποχών συγκαταλέγεται ο Λάκης Λαζόπουλος και μάλιστα βρίσκεται πιο ψηλά στην κατάταξη (άρα θεωρείται πιο σπουδαίος) από τον Πραξιτέλη, τον Θαλή τον Μιλήσιο, την Μπουμπουλίνα, τον Φίλιππο της Μακεδονίας, τον Μανώλη Γλέζο, τον Μάνο Λοΐζο, τον Βασίλη Τσιτσάνη, τον σπουδαίο αγωνιστή της δημοκρατίας, Γρηγόρη Λαμπράκη, τον Μάρκο Βαμβακάρη, την Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ, τον Θανάση Βέγγο, τον Ηρόδοτο! Είναι άραγε για γέλια ή για κλάμματα;
Στην ίδια λίστα και ο γεννημένος στην Αυστρία Όθων, όπως και ο γεννημένος στη Ναϊσό, Ρωμαίος αυτοκράτορας Μέγας Κωνσταντίνος. Μέσα σε αυτούς και ο δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος, ο οποίος προφανώς... συγκινεί ακόμη ορισμένους αλλά και ο Θοδωρής Ζαγοράκης...

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ε καλά, τι περίμενες;

Έχεις κάπου πρόχειρη τη λίστα με τα αποτελέσματα, είμαι περίεργος.

Πιγκουίνος είπε...

http://www.skai.gr/master_story.php?id=111193

Ανώνυμος είπε...

Ελληνικό προσόν η τρικυμία εν κρανίω, μονίμως μπερδεύουμε τη βούρτσα με την ....

Αλήτες... είπε...

Αυτό μας αξίζει φίλε μου!

coach pepu είπε...

Τελικά έχουμε πολύ "μεγάλους" Έλληνες. Κοίτα που δεν το είχαμε πάρει χαμπάρι;
Μπράβο σε αυτούς που ψήφισαν και μας άνοιξαν τα μάτια...
Έλεος.

Ανώνυμος είπε...

Εδώ έχουν μέσα τον Ανδρέα Παπανδρέου, ο Λαζόπουλος σας πείραξε;

tsop είπε...

Ο δικτάτορας στους σπουδαίους έλληνες; Φαίνεται πως αυτοί που ψηφίζουν δεν είναι σπουδαίοι...

Πιγκουίνος είπε...

Καλώς την Blogger_girl. Σε ευχαριστώ πολύ για τη συμμετοχή και το σχόλιό σου, με το οποίο φυσικά συμφωνώ. Ελπίζω να βρίσκεις ενδιαφέρον το μπλογκ και να έρχεσαι συχνά.