Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

Στην Παπούα Νέα Γουινέα σκοτώνουν... μάγους!

Μπορεί να βρισκόμαστε στο έτος 2009, ωστόσο σε ορισμένες περιοχές του πλανήτη, επικρατεί... Μεσαίωνας. Ίσως το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα να αποτελεί η Παπούα Νέα Γουινέα, όπου άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους επειδή πιστεύεται ότι είναι… μάγοι!
Το τελευταίο τραγικό συμβάν έλαβε χώρα την Κυριακή στο χωριό Ban όπου σκοτώθηκαν ο 60χρονος Plak Mel Doa και ο γιος του Anis Dua. Ντόπιοι πυροβόλησαν τον πρώτο και πέταξαν το άψυχο κορμί του στην πυρά, ενώ έσυραν με τη βία τον δεύτερο από το σπίτι του και τον έκαψαν ζωντανό! Και όλα αυτά γιατί; Επειδή ο όχλος θεώρησε ότι οι δύο άτυχοι άνδρες ήταν υπεύθυνοι για το θάνατο επιφανούς μέλους της κοινότητας καθώς υποτίθεται πως εξάσκησαν… μαύρη μαγεία σε βάρος του…

Η δολοφονία στο Ban δεν είναι η μοναδική στη χώρα αυτή, όπου το κυνήγι μαγισσών εξακολουθεί να υφίσταται. Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, περισσότερα από πενήντα παρόμοια περιστατικά έχουν καταγραφεί στην Παπούα Νέα Γουινέα. Η αδυναμία της κυβέρνησης και της αστυνομίας να επιβάλλουν το νόμο, έχει οδηγήσει πολλούς… μάγους στο θάνατο με τον πλέον αποκρουστικό τρόπο. Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν οι αστυνομικοί πήγαν στο Ban μετά τη διπλή δολοφονία, βρέθηκαν αντιμέτωποι με βαριά οπλισμένους ντόπιους, οι οποίοι δεν τους επέτρεψαν να μεταφέρουν τα πτώματα στο νοσοκομείο για τη νεκροψία.
Φυσικά, οι υπεύθυνοι των αποτρόπαιων πράξεων, δεν τιμωρούνται ποτέ…
Έτσι, ο φαύλος αυτός κύκλος δεν σταματάει αλλά συνεχώς διευρύνεται μιας και τα θύματα ολοένα αυξάνονται.
Ενδεικτικά, στις 30 Ιανουαρίου δικαστήριο στην Unggai-Bena αποτελούμενο από εκκλησιαστικούς πάστορες και τοπικούς αξιωματούχους καταδίκασε σε θάνατο 40χρονο άνδρα με την κατηγορία ότι εξάσκησε μαύρη μαγεία. Ομάδα κατοίκων τον σκότωσε με μαχαιριές.

Στις 6 Ιανουαρίου στην Kerebug, ομάδα ανδρών έγδυσε νεαρή γυναίκα, τη φίμωσε ώστε να μην μπορέσει να αντισταθεί και να ζητήσει βοήθεια και την έκαψε ζωντανή. Οι βάρβαροι υποψιάστηκαν ότι έκανε βουντού…

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

A witch! A witch!

http://www.youtube.com/watch?v=fr8DIg3oHFI