Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Ένας ύμνος για τον... Χίτλερ!

Κάνοντας μία βόλτα σε διάφορα μπλογκ και διαβάζοντας κάποια σχόλια, το μάτι μου έπεσε σε αυτό. Κάποιος υμνεί τον... Αδόλφο Χίτλερ γιατί μεταξύ άλλων, λέει, έδωσε τη μάχη ενάντια «σε μια παγκόσμια τάξη αποσκοπούσα στη συντριβή του ανθρώπου μέσω της αμείλικτης μαζοποίησης» κλπ.
Το κείμενο είναι... απολαυστικό. Και αυτό γιατί αν και περιγράφει τις πιο ηλίθιες ιδέες που έχει γνωρίσει ποτέ η ανθρωπότητα, τις φασιστικές, ναζιστικές, το κάνει με τόσο εντυπωσιακές και βαρύγδουπες εκφράσεις (του τύπου «ο Αδόλφος Χίτλερ μετουσιώθηκε σε αρχετυπική εικόνα για τον εν συνειδήσει Λευκό άνθρωπο» κλπ.), οι οποίες φέρνουν άφθονο γέλιο στον αναγνώστη. Επίσης προκαλούν απορία για το πόσο μεγάλη είναι η ανθρώπινη βλακεία που επιτρέπει σε κάποιον να υμνεί τον Χίτλερ αλλά αυτό δεν είναι της παρούσης.
Σίγουρα, αξίζει να διαβαστεί: «20 Απριλίου 1889. 121 χρόνια έχουν παρέλθει από τη γέννηση του ανθρώπου που επηρέασε όσο κανείς άλλος τη νεότερη παγκόσμια ιστορία. Ο Αδόλφος Χίτλερ αποτελεί δίχως αμφιβολία τη μεγαλύτερη φυσιογνωμία του 20ού αιώνα. Το πρόσωπό του συγκεντρώνει μοναδικά και απόλυτα μίσος και αγάπη από εχθρούς και υποστηρικτές αντίστοιχα.
Ιδιαιτέρως χαρισματικός άνθρωπος κατόρθωσε την εκ του μηδενός ανάδειξή του στο ύπατο αξίωμα της Γερμανίας. Εμπνευσμένος από τα ιδεώδη της Φυλής, συνοδοιπόρος του αρχαίου ελληνικού πνεύματος έδωσε μάχη μέχρις εσχάτων ενάντια σε μια παγκόσμια τάξη αποσκοπούσα στη συντριβή του ανθρώπου μέσω της αμείλικτης μαζοποίησης προερχόμενη από την ηθική απαξίωση, τη διαγραφή της συλλογικής μνήμης των εθνών, τον γκρίζο ολοκληρωτισμό, την ολοκληρωτική αποχαύνωση.
Η μάχη μπορεί να χάθηκε, ο άνθρωπος μπορεί να έπεσε άλλα η Ιδέα, αθάνατη, φωτίζει το μονοπάτι της ελευθερίας. Ο Αδόλφος Χίτλερ μετουσιώθηκε σε αρχετυπική εικόνα για τον εν συνειδήσει Λευκό άνθρωπο. Η μνήμη του δεν μπορεί παρά να υπενθυμίζει το χρέος προς τη Φυλή και το άνευ αναστολών δόσιμο στον αγώνα υπέρ αυτής».

9 σχόλια:

Stavros Tsapopoulos είπε...

Δυστυχώς υπάρχουνε πολλοί γραφικοί πιγκουίνε. Αυτό το έχει γράψει Έλληνας ή το έχεις κάνει μετάφραση;

Πιγκουίνος είπε...

Έλλην!
Τέτοιο ποίημα δεν μεταφράζεται. Πώς θα μπορούσα, π.χ., να είχα μεταγράσει από τα αγγλικά το «Ο Αδόλφος Χίτλερ μετουσιώθηκε σε αρχετυπική εικόνα για τον εν συνειδήσει Λευκό άνθρωπο»;
Είναι 100% στη γλώσσα μας!

Aspasta είπε...

Το θέμα δεν είναι τα γεγονότα. Αυτά είναι ίδια για όλους. Το θέμα είναι η οπτική. Κι ο άνθρωπος που έγραψε αυτό είχε την ίδια οπτική με το ... παρεάκι του Αδόλφου και όσων κατακρεούργησαν την ανθρωπότητα... Γι' αυτούς δεν υπήρξαν ποτέ Ολοκαυτώματα αλλά αντίσταση στην ηθική απαξίωση...

ακυβέρνητος είπε...

Φυσικά και το να είσαι λευκός είναι θέμα συνείδησης. Αν διαβάσεις ιστορία θα μάθεις ότι οι ναζί όταν αιχμαλώτιζαν μαύρους τους έκαναν την απλή ερώτηση: "ρε συ, στη συνείδηση είσαι λευκός ή μαύρος;". Όσοι έλεγαν λευκός τη γλίτωναν.
Κατά τα λοιπά Πιγκουίνε διαπιστώνουμε ότι ακόμη και οι ανισόρροποι χρησιμοποιούν πληκτρολόγιο !

greecelands είπε...

Η Εποχή του Αδόλφου Χίτλερ "έφυγε" Αλλά εγώ σε κάποια σημεία της άποψής του Αδόλφου συμφωνώ, όλοι οι Άνθρωποι μαζί δεν ταιριάζουν γιατί τότε μιλάμε για μια τέλια κοινωνία κάτι που υπάρχει πολλές γνώμες, άλλη οικογενειακή παιδεία.
Το Σχέδιο του ήθελε δουλειά και όχι ΒΙΑ

Πιγκουίνος είπε...

Πέτρος Κ., είσαι απόλυτα σωστός!
Greecelands, δυσκολεύομαι να αντιληφθώ τι εννοείς. Σε ποια ακριβώς σημεία της άποψης του Χίτλερ, μπορεί κάποιος να συμφωνεί;
Δεν καταλαβαίνω, επίσης, γιατί όλοι οι άνθρωποι δεν ταιριάζουν μαζί. Πώς γίνεται ο διαχωρισμός αυτός; Ποιοι μπορούν να ζουν μαζί με ποιους; Και οι υπόλοιποι;
Τέλος, το σχέδιο του Χίτλερ μόνο με ωμή βία μπορούσε να επιβληθεί και έτσι επιβλήθηκε.

coolplatanos είπε...

Πιγκουίνε μου αρέσει η απόλυτη πολιτική αφέλεια σου. Χρυσαυγίτικο blog προφανώς διάβασες χωρίς να το ξέρεις. Πάλι καλά που δεν έβαλες και λινκ! Αν googlareis λίγο θα δεις ότι το αναπαράγουν πολλά από αυτά.
Σαν τον Greecelands υπάρχουν και άλλοι συμφωνούντες, καθώς αφενός γνωρίζουν την ιστορία του ναζισμού πολύ ρηχά, αφετέρου με την ιδεολογική σύγχυση που καλλιεργείται και την ακόμα αδιαμόρφωτη ελληνική ταυτότητα που οι μύθοι της δεν άρκεσαν για να χτιστεί τα νέα παιδιά δεν ξέρουν πώς να ορίσουν τον εαυτό τους και ψάχνουν σε θολά νερά... Πέφτει δε αρκετό χρήμα ήδη από το 1980 κάτι για προπαγάνδα τέτοιων ιδεών...

Πιγκουίνος είπε...

Φίλη coolplatanos, το σχόλιο έγινε σε αθλητικό μπλογκ.

coolplatanos είπε...

Μπορεί να έγινε σε αθλητικό μπλογκ, αλλά αν ψάξεις την αρχική πηγή... θα δεις... Λίγο γκουγκλάρισμα δεν βλάπτει:-)