Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Η 48ωρη απέλπιδα προσπάθεια μητέρας δελφινιού να σώσει το μικρό της και ο θρήνος της...

Μία συγκλονιστική σκηνή, διάρκειας τουλάχιστον 48 ωρών, με πρωταγωνιστές δελφίνια δημοσίευσε το «Βήμα» (εγώ το διάβασα εδώ).
Συγκεκριμένα, αφορά την αγωνιώδη –και καταδικασμένη, δυστυχώς, σε αποτυχία- προσπάθεια της μητέρας να σώσει το μικρό της καθώς και το θρήνο της για την απώλειά του.
Απόσπασμα του σχετικού κειμένου: «Το νεογέννητο δελφίνι κείτεται άψυχο στο νερό. Η μητέρα του προσπαθεί απεγνωσμένα να το συνεφέρει. Το σηκώνει ψηλά προσπαθώντας να επαναφέρει την αναπνοή του, το αγγίζει με τα πτερύγια και το ράμφος της, το ‘φωνάζει’, αλλά μάταια. Το δελφινάκι είναι νεκρό και αυτή, απελπισμένη, φαίνεται σαν μη μπορεί να το πιστέψει - είναι πραγματικά σαν να θρηνεί. Ο Ζοάν Γκονθάλβο Βιγιέγας, θαλάσσιος βιολόγος του Ερευνητικού Ινστιτούτου Tethys, είχε την ‘τύχη’ να σταθεί μάρτυρας του γεγονότος. ‘Έπεσε’ επάνω του κάνοντας τη συνηθισμένη έρευνά του στον Κόλπο του Αμβρακικού, και μάλιστα όχι μόνο μία φορά. Την επόμενη ημέρα η μητέρα ήταν ακόμη εκεί συνεχίζοντας τις απεγνωσμένες προσπάθειες και τον θρήνο της. ‘Έμοιαζε σαν να μη μπορεί να αποδεχθεί το γεγονός’, δηλώνει ο ερευνητής. ‘Αυτό ήταν ακόμη πιο σοκαριστικό γιατί σήμαινε ότι το ζώο αντιδρούσε κατ' αυτόν τον τρόπο επί τουλάχιστον 48 ώρες'».

2 σχόλια:

χειροτεχνηματα λενα είπε...

*** η μητρικη αγαπη ειναι η ιδια και η προσπαθεια που καταβαλετε απο την καθε μανα για να σωσει το παιδι της οποια μορφη και να διαθετει !!!! ειναι απιστευτα συγκλονιστικο!!!!!με συγκινησες πιγκουινε μου

dont remain silent είπε...

Συγκλονιστικό.. Η απέραντη μητρική αγάπη. Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι τα δελφίνια έχουν ιδιαίτερα συναισθήματα.