Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Πόσο βάρβαροι και ηλίθιοι μπορεί να είναι;

Αρχικά, ζητώ συγνώμη για τον τίτλο. Όμως, διαβάστε πως...ψυχαγωγούνται κάποιοι άνθρωποι στις ημέρες μας και μετά μού λέτε αν έχω άδικο. Το κείμενο είναι από τα «Νέα»:
«Υπάρχει ακόμη ένα πιο βάρβαρο σπορ από τις ταυρομαχίες και αυτό είναι το μπουζκάσι ή κοκ μπόρου ή όγκλακ τάρτις ή ούλακ τάρτισκ. Όποια ονομασία και να επιλέξει κανείς, πρόκειται για το ίδιο δημοφιλές άθλημα στην Κεντρική Ασία με δύο ομάδες έφιππων να αγωνίζονται, αντί για μπάλας, με μια ακέφαλη κατσίκα.
Οι λάτρεις των χολιγουντιανών περιπετειών θα θυμούνται ότι στην ταινία «Ράμπο 3» ο Σιλβέστερ Σταλόνε συμμετέχει σε ένα τέτοιο ματς στο Αφγανιστάν σε ένα διάλειμμα από τον αγώνα του στο πλευρό των Μουτζαχεντίν κατά του σοβιετικού ζυγού.
Το παιχνίδι γενικά δεν έχει κανόνες, είναι ιδιαίτερα βίαιο και επιτρέπονται σχεδόν τα πάντα προκειμένου να μπει γκολ το κουφάρι του άτυχου ζώου. Στο Αφγανιστάν απαγορεύτηκε αλλά στο Κιργιστάν, απ’ όπου και η φωτογραφία, η παράδοση που ανάγεται στους χρόνους του Τζένγκις Χαν καλά κρατεί. Με μια παραλλαγή: την εποχή του μογγόλου ηγέτη τη θέση της ακέφαλης κατσίκας είχαν αιχμάλωτοι πολέμου».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

καλημερα πιγκοινακο μας!!!Σε ευχαριστουμε για το καλωσορισμα σου!!
Αχ ποσο δικιο εχεις σε αυτα που γραφεις....θα επρεπε να καταργηθουν αυτα τα ανοητα "εθιμα"!!!!!!!
φιλια πολλααααα και καλο μηνα!!!!