Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΑΠ: «Ή είστε μαζί μας ή σας ξεμπροστιάζουμε»!

Άκουσα χθες στο ραδιόφωνο μία ανακοίνωση που εξέδωσαν τα εμπνευσμένα μυαλά των μελών της ΔΑΠ Οικονομικού του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο πλαίσιο του… αγώνα κατά του νέου νόμου για την Παιδεία, τον οποίο έχει ψηφίσει και η… μεγάλη ΔΑΠ (αλλιώς ΝΔ).
Είναι απίστευτη! Η ΔΑΠ (όπως και όλες οι υπόλοιπες φοιτητικές ομαδούλες – παρατάξεις επισήμως) μας έχει χαρίσει άφθονες στιγμές γέλιου στο παρελθόν και τώρα μας προσφέρει άλλη μία. Έτσι κι αλλιώς, βέβαια, κανένας δεν τους παίρνει (όλους) στα σοβαρά αλλά αυτή τη φορά ξεπέρασαν τους εαυτούς τους.
Ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα της ανακοίνωσης: «Αναμένουμε την έντονη αντίδραση των καθηγητών του Οικονομικού Τμήματος και συγκεκριμένα των ‘μεγάλων’, των ‘βαρόνων’ και κατά κάποιον τρόπο βολεμένων.
Σε διαφορετική περίπτωση, θα θεωρήσουμε ότι και αυτοί καλοβλέπουν τη συμμετοχή τους στα παιχνιδάκια εξουσίας μεταξύ Κυβερνήσεων και Πανεπιστημίου. Και να ξέρουν ότι αν υποψιαστούμε κάτι τέτοιο, τότε δεν θα δυσκολευτούμε να θυμίσουμε σε όλους … το παρελθόν κάποιων εξ αυτών…
Ονόματα μπλεγμένα σε σκάνδαλα, δημόσιες θέσεις με παχυλούς μισθούς, αδερφικές σχέσεις με γνωστούς μιζαδόρους της Βουλής και διάφορες άλλες ‘σκοτεινές’ δραστηριότητες. Και τότε, καλά ξεμπερδέματα…».
Προφανώς, οι συγγραφείς της ανακοίνωσης δεν είναι ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η Ελλάδα σε εξυπνάδα. Τα ξεφτέρια της ΔΑΠ ισχυρίζονται ότι γνωρίζουν παρανομίες των καθηγητών τους και αντί να τις καταγγείλουν στη Δικαιοσύνη, τους εκβιάζουν. Αν είναι μαζί τους, όλα μέλι γάλα! Και ας είναι μπλεγμένοι σε σκάνδαλα και σκοτεινές δραστηριότητες. Παίρνουν άφεση αμαρτιών. Αν, όμως, δεν συμμορφωθούν με την πρωτοπόρα ΔΑΠ, τότε –και μόνο- θα τους ξεμπροστιάσουν.
Και αυτή η παράταξη –όπως και οι άλλες- θα δώσει σε λίγα χρόνια στην Ελλάδα βουλευτές, υπουργούς, ίσως και πρωθυπουργό. Και μετά όλοι θα αναρωτιόμαστε γιατί αυτή η χώρα πάει έτσι όπως πάει…

Δεν υπάρχουν σχόλια: