Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Η ώρα της αλήθειας για το ΠΑΣΟΚ

Δίχως αμφιβολία, τα μέτρα που εξήγγειλε χθες ο Βαγγέλης Βενιζέλος και αφορούν κυρίως το δημόσιο, είναι σκληρά και επηρεάζουν τις ζωές πολλών ανθρώπων.
Εδώ, όμως, που έχει φτάσει η κατάσταση, πρέπει προχωρήσουμε σε (κυνικά) ρεαλιστικές μεταρρυθμίσεις προκειμένου το κράτος να αρχίσει να λειτουργεί, επιτέλους, σωστά, χωρίς να υπάρχουν Έλληνες ενός ανώτερου Θεού (δηλαδή του γνωστού μέσου που τους διόρισε), οι οποίοι επιβαρύνουν όλους τους υπόλοιπους.
Ποιος από εμάς δεν πιστεύει ότι το δημόσιο πρέπει να γκρεμιστεί και να το φτιάξουμε από την αρχή;
Έτσι όπως πήγαιναν τα πράγματα τις τελευταίες δεκαετίες -με τη μεγαλύτερη ευθύνη να βαραίνει σαφώς το ΠΑΣΟΚ- ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι θα φτάσει η στιγμή που θα πρέπει να επέλθει, ακόμη και με «βία» ακόμη και με αδικίες (θα την πληρώσουν πολλοί και κυρίως νέοι που δεν φταίνε για εκείνους που έζησαν πλουσιοπάροχη ζωή μέσω του δημόσιου τομέα), ο εξορθολογισμός.
Άλλωστε, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Ακόμη και το κλίμα στο εξωτερικό με τους δανειστές μας (από τα λεφτά των οποίων ζούμε) έχει βαρύνει και είναι έτοιμοι να μας εγκαταλείψουν. Περιθώρια, λοιπόν, δεν υπάρχουν.
Τώρα, όμως, αρχίζουν τα δύσκολα. Τώρα καλείται το ΠΑΣΟΚ να αναμετρηθεί με τον εαυτό του. Πώς λένε ότι όλα εδώ πληρώνονται; Ακριβώς. Γιατί αυτοί που θα αντιδράσουν κυρίως θα είναι οι δικοί του, π.χ. κάτι... σοσιαλιστές επαγγελματίες συνδικαλιστές που θέλουν να διατηρήσουν τα προνόμιά τους.
Είναι σίγουρο ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν εκρηκτικές αντιδράσεις. Δεν είναι εύκολο να αλλάξει η Ελλάδα καθώς είναι αλλιώς μαθημένη. Πολλοί αναρωτιούνται αν το ΠΑΣΟΚ θα τολμήσει να προχωρήσει σε αυτόν το δρόμο, που στην ουσία είναι μονόδρομος. Μακάρι να το κάνει και μακάρι να βρει έναν τρόπο ώστε να περιορίσει ή και να εξαλείψει τις αδικίες που μπορεί να επέλθουν (π.χ. να φύγουν από το δημόσιο εκείνοι που δεν αποδίδουν). Δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό.
Άλλοι θεωρούν δεδομένο ότι μετά και τα χθεσινά πάμε για εκλογές. Πιθανόν. Όμως, η συγκεκριμένη κυβέρνηση ό,τι και αν κάνει, όποτε και αν στηθούν κάλπες θα καταποντιστεί. Τουλάχιστον, ας τολμήσει να υλοποιήσει αυτή τις μεγάλες αλλαγές που δεν έγιναν από τη Μεταπολίτευση και μετά. Έτσι κι αλλιώς, χαμένη είναι. Δεν έχει λόγο να σκεφτεί το πολιτικό κόστος. Ας παίξει... ελεύθερα!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ! :
http://anisixos.blogspot.com/2011/09/blog-post_07.html

Αν θες διαβασε το.
Περιμενω εντυπωσεις και σχολια.
Ευχαριστω.

Νίκος Ματσαμπλόκος είπε...

Ναι μωρέ το καημενούλι το ΠΑΣΟΚ, αναγκάζεται να πάρει αυτά τα μέτρα και μακάρι να κάνει τις τολμηρές αλλαγές. Αν ήταν η νου-δου κυβέρνηση, άραγε, θα το έγραφες έτσι;

Πιγκουίνος είπε...

Εμ τι, σαν εσένα είμαι εγώ;