Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

Ένας... Σοφός που ζητάει εκτελέσεις δίχως οίκτο

Ο φανατισμός μαζί με τη βλακεία είναι δύο εξαιρετικά «επικίνδυνα» χαρακτηριστικά, τα οποία όταν συνδυάζονται με απόλυτη... επιτυχία, μπορούν να φτιάξουν «παπάδες»! Παπάδες όπως ο αγιατολάχ Αχμάντ Χαταμί, ο οποίος ανήκει στους θαυμαστές του αξιότιμου Ιρανού Προέδρου, Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ.
Ο σκληροπυρηνικός ιερωμένος απευθύνθηκε σε πλήθος πιστών στο Πανεπιστήμιο της Τεχεράνης και τα όσα είπε μάς κάνουν να αναρωτιόμαστε αν είναι ποτέ δυνατόν σε αυτόν τον κόσμο να βρούμε έναν κοινό παρονομαστή ώστε να συννενούμαστε και να πάμε μπροστά σεβόμενοι -πάνω από όλα- τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Μερικές από τις ατάκες του συγκεκριμένου ανθρώπου, που έχει επιρροή στο Ιράν, αρκούν για να αντιληφθούμε πόσο εύκολα δηλητηριάζονται τα μυαλά στο Ιράν.
Ο κύριος αυτός είναι και μέλος της Συνέλευσης των Σοφών. Έτσι λέγεται στη χώρα το σημαντικότερο θρησκευτικό όργανο του καθεστώτος.
Να λοιπόν τι είπε:
Για τους διαδηλωτές των τελευταίων ημερών: «Καλώ τη δικαιοσύνη σε μια αποφασιστική αντιπαράθεση με τους επικεφαλής αυτών των παράνομων διαδηλώσεων και ζητώ την επιβολή της θανατικής ποινής εναντίον τους χωρίς κανένα έλεος. Η δικαιοσύνη πρέπει να τιμωρήσει τους επικεφαλής των ταραξιών με αυστηρότητα και χωρίς κανένα έλεος για να δώσει σε όλους ένα μάθημα. Να τιμωρηθούν χωρίς οίκτο και σκληρά».
Για το θάνατο της Νέντα: «Πυροβολήθηκε σκόπιμα από διαδηλωτές για να γίνει προπαγάνδα κατά του ιρανικού καθεστώτος. Σκοτώθηκε, ώστε κάποιος, όπως Ομπάμα, να μπορέσει να χύσει κροκοδείλια δάκρυα».
Για τους ξένους δημοσιογράφους στο Ιράν: «Τα αμερικανικά, τα ευρωπαϊκά και τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης έδειξαν τη διαστροφή τους σε αυτήν την ιστορία. Ρίχνουν λάδι στη φωτιά. Πώς μπορούν να κάνουν ελεύθερα περίπατο στη χώρα; Αναμένω από την κυβέρνηση να τους θέσει υπό έλεγχο. Πώς είναι δυνατό να σουλατσάρουν στη χώρα, να δίνουν πληροφορίες με τα κινητά και τα δορυφορικά τηλέφωνά τους για να προκαλούν τον κόσμο να κατέβει στους δρόμους;».
Τέτοια λένε οι... Σοφοί στο Ιράν...

2 σχόλια:

VAD είπε...

Παπαδαριό του κερατα,παντού οι ίδιοι φανατικοί...

Θερινός αγροφύλακας είπε...

Πώς λέγεται η... επίμαχη περιοχή μιας Ιρανής;
Περσικός... κόλπος!