Κυριακή 21 Ιουνίου 2009

Αμερικανός ρεπόρτερ το έσκασε από τους Ταλιμπάν!

Δημοσιογράφος της εφημερίδας Νιου Γιορκ Τάιμς που είχε απαχθεί πριν από επτά μήνες και κρατήθηκε από τους Ταλιμπάν στα βουνά του Αφγανιστάν και του Πακιστάν κατάφερε να δραπετεύσει, όπως ανέφερε η εφημερίδα στην ιστοσελίδα της.
Ο Ντέιβιντ Ρόουντ, 41 ετών, μαζί με τον ντόπιο δημοσιογράφο Ταχίρ Λουντίν και τον οδηγό τους, Ασαντουλάχ Μανγκάλ, απήχθησαν στις 10 Νοεμβρίου έξω από την Καμπούλ.
Επικαλούμενη τη σύζυγο του Ρόουντ, Κρίστεν Μάλβιχιλ, η εφημερίδα γράφει ότι αργά το βράδυ της Παρασκευής οι δύο δημοσιογράφοι σκαρφάλωσαν τον τοίχο του συγκροτήματος όπου τους κρατούσαν, στο Βόρειο Ουαζιριστάν του Πακιστάν. Ο Μανγκάλ δεν δραπέτευσε μαζί τους.
Οι δύο άνδρες βρήκαν περίπολο του πακιστανικού στρατού που τους οδήγησε σε στρατιωτική βάση και σήμερα μεταφέρθηκαν αεροπορικώς στην αμερικανική στρατιωτική βάση του Μπάγκραμ, στο Αφγανιστάν.
Ο εκτελεστικός διευθυντής της εφημερίδας, Μπιλ Κέλερ, είπε ότι η Νιου Γιορκ Τάιμς τηρούσε σιγή για την απαγωγή για να μη θέσει σε κίνδυνο τους δύο άνδρες. Απέφυγε να συζητήσει ωστόσο τις προσπάθειες που έγιναν για την απελευθέρωσή τους και είπε ότι δεν καταβλήθηκαν λύτρα, ούτε έγινε ανταλλαγή με κρατούμενους Ταλιμπάν.
Ο Ρόουντ βρισκόταν στο Αφγανιστάν για να γράψει βιβλίο.
(Πηγή ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: