Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

Ακροδεξιοί εθελοντές θέλουν να συνεργαστούν με την ιταλική αστυνομία για να... προστατέψουν τους πολίτες...

Ονομάζονται Ronde Nere, (δηλαδή «Μαύρες περιπολίες») και παρουσιάσθηκαν σε συνέντευξη Τύπου από μέλη του ακροδεξιού Νέου Κοινωνικού Κινήματος, στο Μιλάνο. Σύμφωνα με την πρόθεση των ιδρυτών τους, θα πρέπει να συνεργασθούν με την αστυνομία και τους καραμπινιέρους, με εθελοντικές περιπολίες, για την τήρηση της τάξης και της ασφάλειας.
Το όλο θέμα έχει προκαλέσει έντονη πολεμική στην Ιταλία, από τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει συγκεκριμένος νόμος, ο οποίος απαγορεύει την αναβίωση οποιασδήποτε οργάνωσης που να χρησιμοποιεί σύμβολα και συνθήματα της φασιστικής περιόδου. Οι Εισαγγελίες του Μιλάνου και του Τορίνο άρχισαν έρευνες για να εξακριβώσουν κατά πόσον οι Ronde Nere παραβιάζουν την εν λόγω νομοθεσία, αφού στις στολές των μελών τους εμφανίζονται ο αετός της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και ο «μαύρος ήλιος», με ευθεία αναφορά στη μουσολινική δικτατορία.
Το εθελοντικό σώμα του Νέου Κοινωνικού Κινήματος θα ήθελε να ενταχθεί στις εθελοντικές περιπολίες, που αποτελούν μέρος του προγράμματος της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι για την ενίσχυση της ασφάλειας και της προστασίας των πολιτών. Το συγκεκριμένο σχέδιο μιλά για άοπλους πολίτες (σε μεγάλο βαθμό πρώην μέλη των σωμάτων ασφαλείας) που θα ειδοποιούν την αστυνομία και τους καραμπινιέρους όταν εντοπίζουν ύποπτες και επικίνδυνες καταστάσεις και πολίτες σε δύσκολη θέση.
Ο υφυπουργός Εσωτερικών, Αλφρέντο Μαντοβάνο, υπενθύμισε πάντως ότι το σχετικό σχέδιο νόμου δεν έχει ακόμη εγκριθεί οριστικά από το Κοινοβούλιο της Ρώμης και έδωσε τη διαβεβαίωση ότι, ούτως ή άλλως, δεν πρόκειται να δοθεί πράσινο φως στις «Μαύρες περιπολίες». Ωστόσο, η ένωση ανωτέρων υπαλλήλων της ιταλικής αστυνομίας εκφράζει επιφυλάξεις και ο γραμματέας της, Έντσο Λετίτσια, εξηγεί ότι δεν είναι σαφές αν τα εθελοντικά σώματα, που έχουν ήδη συσταθεί, διαλυθούν σε περίπτωση που δεν λάβουν την τελική έγκριση.
Τα μέλη των Ronde Nere, πάντως, που στο παρελθόν έχουν αναφερθεί σε «φυλετική ανωτερότητα των Ιταλών έναντι των μεταναστών», καθιστούν σαφές ότι «θα συνεχίσουν την προγραμματισμένη τους δραστηριότητα εκτός και αν κάποιος τους πληροφορήσει ότι έχουν παραβιάσει τους νόμους του ιταλικού κράτους».
(Πηγή ΑΠΕ)

5 σχόλια:

VAD είπε...

Ποπό!Ο Μουσολίνι αναστήθηκε!
Μπρρρρρρρ!

Μεταφορεύς είπε...

Στην Ελλάδα δεν έχουμε τέτοια προβλήματα. Ηδη οι Χρυσαυγίτες -εδώ και χρόνια- κατεβαίνουν στους δρόμους και αναπτύσσουν αγαστή συνεργασία με τους μπάτσους. Και οι "αγανακτισμένοι πολίτες" είναι αναπόσπαστο κομμάτι του εγχώριου σκηνικού "νόμου και τάξεως".

Πιγκουίνος είπε...

Θα συμφωνήσω μαζί σας...

bubbles είπε...

Από τη στιγμή που υπάρχει νόμος στην Ιταλία που απαγορεύει τη δράση τέτοιων οργανώσεων, προς τι οι έρευνες των δικαστικών αρχών; Περισσεύει η υποκρισία κι εκεί κι εδώ. Ούνα φάτσα ούνα ράτσα....

Θερινός αγροφύλακας είπε...

Στην Ιταλία, πάντως,ρατσιστικό πρόβλημα δεν συνιστά μόνο η στάση των Ιταλών -κάποιων Ιταλών, έστω (όρα Λίγκα του Βορρά) απέναντι στους ξένους, αλλά και των βόρειων απέναντι στους Νότιους. Δύο ειδών μίση, που υποδαυλίζουν τα νεοφασιστικά συνεταιράκια του Μπερλουσκόνι.