Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

Τα γενέθλια της Άννας Φρανκ: σήμερα θα γινόταν 80...

«Απλώς, φαντάσου πόσο εύκολα θα ξεχνάω όταν θα φτάσω στα 80»
Άννα Φρανκ, 11 Μαΐου 1944

Σαν σήμερα, 12 Ιουνίου, το μακρινό 1929 γεννήθηκε η Άννα Φρανκ, η ιστορία της οποίας είναι γνωστή σχεδόν σε όλους.
Σήμερα -αν είχε επιζήσει της ναζιστικής θηριωδίας- θα γινόταν ογδόντα ετών. Ο θάνατος, όμως, τη βρήκε πολύ μικρή, στα 15 της, καθώς έχασε τη ζωή της στις αρχές Μάρτη του 1945 στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Μπέργκεν - Μπέλσεν.

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πιά Άννα Φρανκ?
Αυτής που το μισό ημερολόγιο το έγραψε ο πατέρας (?) της με πράσινο στυλό τύπου bic

Πιγκουίνος είπε...

Ναι, αν πιστεύεις εκείνους που λένε ότι οι Εβραίοι περνούσαν καλά στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, παίζοντας μπάλα, αγκούγοντας μουσική και τρώγοντας πλούσια γεύματα (υπάρχει και φωτογραφία με μία χοντρή κρατούμενη, που... αποδεικνύει πόσο καλά τούς φέρονταν), τότε ναι, μιλάμε για την ίδια Άννα Φρανκ, που το μισό ημερολόγιο το έγραψε ο πατέρας της με πράσινο στυλό τύπου bic.

Συμμορίτης ο κονσερβοκούτης είπε...

Η οποία Αννα Φραβκ κρυβόταν σ' ένα πατάρι ή κάτι τέτοιο, για να μην την βρουν τα οπλισμένα καλόπαιδα του... Αγίου Παντελεήμονα! Την ξέρεις την ιστορία, λατρεμένε Μ. Ζαφειρίου...

hamomilaki Anthemis είπε...

Η Άννα, η κάθε Αννούλα, της καρδιάς μας ...

hamomilaki Anthemis είπε...

Και κάτι άλλο. Ας είναι ημερολόγιο, μύθος, ιστόρημα ή μυθιστόρημα. Ας είναι ό,τι θέλει. Η Άννα είναι κάθε παιδί κυνηγημένο, διωγμένο, σκοτωμένο από όποιον διώκτη. Και όλοι μας ξέρουμε καλά ότι εκατομμύρια Αννούλες, ακόμα και σήμερα, δεν έχουν τόπο να κρυφτούν για να επιβιώσουν.

Καλό μας απόγευμα

Ανώνυμος είπε...

Oι Γερμανοί μπήκαν στο Δίστομο και σε αντίποινα για τις απώλειές τους άρχισαν την σφαγή όσων κατοίκων έβρισκαν στο χωριό. Η μανία τους ήταν τόσο μεγάλη που δεν ξεχώριζαν από το μακελειό ούτε τα γυναικόπαιδα και τους ηλικιωμένους. Τον ιερέα του χωριού τον αποκεφάλισαν, βρέφη εκτελέστηκαν και γυναίκες βιάστηκαν πριν θανατωθούν. Η σφαγή σταμάτησε μόνο όταν νύχτωσε και αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην Λειβαδιά, αφού πρώτα έκαψαν τα σπίτια του χωριού. Οι εκτελέσεις συνεχίστηκαν και κατά την επιστροφή των Γερμανών στην βάση τους, καθώς σκότωναν όποιον άμαχο έβρισκαν στον δρόμο τους. Οι νεκροί του Δίστομου έφτασαν τους 228, από τους οποίους οι 117 γυναίκες και 111 άντρες, ανάμεσα τους 53 παιδιά κάτω των 16 χρόνων. Η μαρτυρία του απεσταλμένου του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού Eλβετού George Wehrly που έφτασε στο Δίστομο μετά από λίγες μέρες κάνει λόγο για 600 νεκρούς στην ευρύτερη περιοχή.

ΑΥΤΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΙΣ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 1944 ΣΑΝ ΠΡΟΧΘΕΣ ΔΗΛΑΔΗ.ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΡΕ ΕΥΑΙΣΘΗΤΕ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ.ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ Η ΑΝΝΑ ΦΡΑΝΚ ΛΟΙΠΟΝ.

Ανώνυμος είπε...

Η αννα φρανκ ηταν ενα απο τα χιλιαδες θυματα του β' παγκοσμιου πολεμου. Στην διαρκεια της γερμανικης κατοχης πεθαναν απο την πεινα 500.000 Ελληνες περιπου το 15% του πληθυσμου μας που ηταν τοτε περιπου 7,5 εκατομμυρια και κανεις δεν μιλαει για αυτο. Ισως γιατι αυτοι δεν ανηκαν στον "περιουσιο" λαο οπως η αννα φρανκ. Το υποτιθεμενο ημερολογιο της τωρα ειναι μια απατη και γραφτηκε μετα τον πολεμο. Παρεπιπτωντος δε ο πατερας της αννας φρανκ βρισκοταν σε στρατοπεδο συγκεντρωσης οχι επειδη ηταν εβραιος αλλα σαν κοινος κακοποιος. Ειχε καταδικασθει γιατι ανοιγε το ταμειο και εκλεβε τις εισπραξεις στο μαγαζι που δουλευε.

Τσούσκα είπε...

1. Στη διάρκεια της Κατοχής, Ανώνυμε, χάθηκε από την Ελλάδα σχεδόν ο μισός πληθυσμός της Θεσσαλονίκης. Που ήταν Εβραίοι, αν δεν σε πειράζει (είχαν φύγει αρκετοί και νωρίτερα μετά την πυρκαγιά, αν έχεις ακουστά...)
2. Ε, εντάξει, αφού ο μπαμπάς της Αννούλας έκλεψε τις εισπράξεις από το ταμείο, ας γίνει σαπούνι!
3. Οσο για τον ανώνυμο που γράφει για το Δίστομο, εντάξει ρε φίλε, να γράψουμε στα αρχίδια μας όποιον δεν πεθαίνει στο Δίστομο!
4. Σίγουρα η Αννα Φρανκ τροφοδότησε τη "βιομηχανία" (από το σινεμά μέχρι... μέχρι...), όμως άλλο αυτό κι άλλο σκάνε μύτη οι κρυπτο(τι κρυπο, δηλαδή...)-ρατσιστές, όσοι κινούνται στις παρυφές της Χρυσής Αυγής (είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα)...

Πιγκουίνος είπε...

hamomilaki, συμφωνώ απόλυτα με όσα γράφεις. Δεν είναι μόνο η Άννα του τότε, είναι η κάθε Άννα, κάθε εποχής που πρέπει να έχουμε στη σκέψη μας.

Πιγκουίνος είπε...

Aνώνυμε, μόλις μπήκες στο μπλογκ πρέπει να αντιλήφθηκες ότι δεν είναι το sansimera.gr για να αναγράφεται τι συνέβη κάθε ημέρα στο παρελθόν! Το ότι δεν έγινε αναφορά στο Δίστομο, δεν σημαίνει ότι δεν σεβόμαστε και δεν τιμάμε τη μνήμη των νεκρών.
Από την άλλη πλευρά, η δική σου λογική (λέμε τώρα) επιβάλλει να χωρίζουμε τους νεκρούς της ναζιστικής θηριωδίας ανάλογα με την εθνικότητά τους! Και επειδή δεν έγινε αναφορά στο Δίστομο, θεωρείς ότι δεν πρέπει να στεκόμαστε στην Άννα Φρανκ του... περιούσιου λαού.
Από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, πάντως, το μαγαζί του Ότο Φρανκ ανήκε στον ίδιο, άρα θεωρείς ότι έκλεβε τον εαυτό του. Δηλαδή, συνελήφθη επειδή ήταν καταχραστής, έτσι; Και μάλιστα καταδικάστηκε κιόλας! Έγινε και δίκη, ε; Μπας και ξέρεις ποιον είχε υπεράσπιση; Δηλαδή, δεν τον έπιασαν γιατί ήταν Εβραίος. Και προφανώς, τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του που στάλθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, πήγαν εκεί ως... συνεργοί σε κλοπή! Έτσι είναι;
Τέλος, θέλω απλώς να σου πω πόσο χαίρομαι όταν βλέπω ανθρώπους της δικής σου ιδεολογίας να ενοχλούνται από τα όσα γράφω. Σε ευχαριστώ για αυτό.

hamomilaki Anthemis είπε...

Σήμερα, παιδιά, σήμερα που εμείς εκ του ασφαλούς ερίζουμε, στο 175.000.000 των παιδιών που είναι εργάτες τα 100.000.000 είναι "Αννούλες" :((
Αντί να πηγαίνουν σχολειό, αντί να παίζουν, δουλεύουν (και είναι κάτω από δέκα χρονών οι περισσότερες). Σήμερα, παιδιά, το 2009, τους κλέβουμε την παιδική τους ηλικία.

Δείτε εδώ:
http://hamomilaki.blogspot.com/2009/06/12.html
και, αν θέλετε διαδώστε το.

Μην παρεξηγήσετε το χαμομηλάκι, δεν το κάνει για διαφήμιση. Τίποτε δεν έχει να κερδίσει, απολύτως τίποτε.
Με αγάπη
το χαμομηλάκι

Ανώνυμος είπε...

Αφου διευκρινισω πως τα δυο ανωνυμα σχολια παραπανω προερχονται απο δυο διαφορετικους ανθρωπους (εγω ειμαι ο συντακτης του δευτερου) επανερχομαι για να υπερασπιστω την αποψη μου.Λοιπον εγω δεν διαχωριζω τους ανθρωπους αναλογα με την εθνικοτητα τους. Ολη η ιστορια του κοσμου ειναι γεματη απο περιπτωσεις οπου λαοι βρεθηκαν σε θεση ισχυος και κυνηγησαν και εξοντωσαν αλλους.Λυπαμαι το ιδιο ειτε αυτοι ηταν ελληνες εβραιοι ινδιανοι αρμενιοι η οτιδηποτε.Αυτοι που παντα προβαλλουν τους εαυτους ειναι αυτοι τους οποιους παντα υπερασπιζεσαι δηλαδη οι εβραιοι.Το θεμα δεν ειναι ποσοτικο ειναι η βαθεια ρατσιστικη αντιληψη που εχουν πως αυτοι ειναι ο "περιουσιος" λαος και τα δικα τους βασανα ειναι πιο σημαντικα απο αυτα των goyims.Αν εχεις διαβασει το βιβλιο του προεδρου της εβραικης "αντιρατσιστικης" οργανωσης ADL abraham foxman το γνωστο never again θα ξερεις πως εκει μεσα διατυπωνει την αποψη πως το ολοκαυτωμα αποτελει το μεγαλυτερο εγκλημα στην ιστορια του κοσμου που δεν πρεπει να συγκρινεται με κανενα αλλο γιατι στρεφοταν κατα των εβραιων. Προσεξε οχι κατα αθωων ανθρωπων γενικα αλλα κατα εβραιων.Αυτο για να διαπιστωσεις (εαν εισαι καλοπιστος) ποιοι ειναι ρατσιστες και ποιοι διαχωριζουν τους ανθρωπους.Οσο για τον οττο φρανκ επιμενω το καταστημα δεν ηταν δικο του. Ο γερμανος ιδιοκτητης του ειχε τυφλη εμπιστοσυνη και τον ειχε αφησει να το δουλευει και ναι αποδειχτηκε οτι ηταν καταχραστης. Πιαστηκε επ'αυτοφορω και ομολογησε πως τον εκλεβε για χρονια και καταδικαστηκε για αυτο. Ψαξτο καλυτερα.

Πιγκουίνος είπε...

Για τον πατέρα της Άννας Φρανκ θα το κοιτάξω και θα σου πω αλλά νομίζω πως κάνεις λάθος. Αν θες πες μου τη δική σου πηγή να δω και αυτήν. Πάντως, όπως και να έχει, δεν είναι δυνατόν να τον έστειλαν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης για το λόγο που αναφέρεις.
Όταν θα έχω χρόνο, γιατί δουλεύω, θα σου δώσω την απάντησή μου.
Δεν είχα καταλάβει, τέλος, ότι είστε δύο Ανώνυμοι και σε αδίκησα. Θα επανέλθω. Η συζήτηση με επιχειρήματα μου αρέσει.

Σταυρούλα είπε...

Φίλε Πιγκουϊνε καλησπέρα!Εγώ θα σταθώ στο σχόλιο που έκανε το χαμομηλάκι:όπως ανακοίνωσε η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας περίπου 218.000.000 παιδιά εργάζονται σε όλο τον πλανήτη.Από αυτά τα 73.000.000 είναι 10 ετών και κάτω.Επίσης περίπου 2.000.000 πέφτουν θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης.Πιστεύω ότι αυτά τα νούμερα πρέπει να μας κάνουν να ντρεπόμαστε όλους εμάς τους δήθεν πολιτισμένους και τους ηγέτες μας.

Πιγκουίνος είπε...

Ανώνυμε (νούμερο 2), το παρακάτω link (http://en.wikipedia.org/wiki/Opekta) σε διαψεύδει για τον πατέρα της Άννας Φρανκ. Όπως λέει, η επειχείρηση ήταν δική του από το 1933. Ακόμη, όμως, κι αν ήταν έτσι όπως εσύ έλεγες, δεν πιστεύω να θεωρείς ότι αν κάποιος κλέψει, πρέπει να τον στέλνουμε στο Άουσβιτς!
Χαίρομαι που αναφέρεις πως δεν διαχωρίζεις τους νεκρούς αλλά δεν αντιλαμβάνονομαι για ποιο λόγο τα βάζεις με τους Εβραίους («που πάντα υπερασπίζεσαι», αυτό αν θες εξήγησέ το), επειδή προβάλλουν τους εαυτούς τους. Όλοι προβάλλουν τους εαυτούς τους (προφανώς εννοείς τα βάσανά τους). Από τους Πόντιους και τους Αρμένιους ως και τους Σέρβους και τους Βόσνιους και τους Ινδιάνους. Και καλά κάνουν!
Το Ολοκαύτωμα είναι, όντως, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ στην Ιστορία και πιστεύω κι εγώ ότι δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα άλλο στην Ιστορία. Χάθηκαν 6 εκ. άνθρωποι. Και δεν χάθηκαν πολεμώντας (όχι ότι αυτό δεν είναι το ίδιο άσχημο όταν συμβαίνει) αλλά πρόκειται για ανθρώπους που δεν εναπλάκησαν στον πόλεμο. Για οικογένειες που απλώς τις έπαιρναν από τα σπίτια τους, τις χώριζαν και σκότωναν τα μέλη τους μόνο και μόνο λόγω καταγωγής! Ανυπεράσπιστα άτομα, γυναίκες, παιδιά, ηλικιωμένοι, που απλώς ήταν Εβραίοι. Αυτό δεν έχει γίνει ποτέ σε τέτοια έκταση.
Βέβαια, η σφαγή επεκτάθηκε και σε άλλες κατηγορίες «υπανθρώπων», όπως οι τσιγγάνοι, οι ομοφυλόφιλοι κλπ. Δεν υποστηρίζω ότι αφορούσε μόνο Εβραίους.
Δεν έχω διαβάσει το βιβλίο, στο οποίο αναφέρεσαι και δεν ξέρω αν λέει αυτά που υποστηρίζεις. Αν όντως τα λέει, είναι βλακείες! Αλλά είναι δυνατόν να παρουσιάζεις αυτού του είδους το επιχείρημα; Επειδή ένας έγραψε κάτι σε ένα βιβλίο;
Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν και Εβραίοι που δεν εκμεταλλεύτηκαν το Ολοκαύτωμα αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να το ξεχνάμε.

Πιγκουίνος είπε...

Γεια σου Σταυρούλα. Οι αριθμοί που αναφέρεις είναι συγκλονιστικοί. Μου αρέσει, πάντως, που αναφέρεις ότι πρέπει να ντρεπόμαστε πρώτα εμείς και μετά οι ηγέτες μας. Γιατί εμείς οι... κοινοί θνητοί δεν ενδιαφερόμαστε και δεν κάνουμε τίποτα για να αλλάξουμε τον κόσμο και βρίσκουμε πάντα άλλοθι στους κακούς πολιτικούς, που επίσης δεν ασχολούνται.
Ας κινηθούμε πρώτα εμείς, ο καθένας ξεχωριστά ώστε να συμβάλουμε στο να γίνει καλύτερος αυτός ο πλανήτης και μετά θα μας ακολουθήσουν και οι ηγέτες μας. Αλλά ποιος νοιάζεται... Οι περισσότεροι κοιτάμε τον εαυτό μας...

Τσούσκα είπε...

Πρωτότυπο να πηγαίνουμε πρώτα εμείς και ν' ακολουθούν οι ηγέτες. Ο ηγέτης που εξ ορισμού πηγαίνει μπροστά...

Πιγκουίνος είπε...

Ο κάθε πολιτικός που κυβερνάει (και στο συγκεκριμένο σχόλιο αναφέρεται ως ηγέτης), εάν δει ότι ο λαός και ο κόσμος πραγματικά νοιάζεται για κάποιο θέμα και αναλαμβάνει δράση, θα αναγκαστεί και εκείνος από την πλευρά του να ακολουθήσει.
Αντίθετα, αν μένουμε απαθείς, επιτρέπουμε και στον ίδιο να μην κάνει τίποτα απολύτως.
Τους πολιτικούς μας (άρα και ηγέτες μας αφού αναλαμβάνουν τη διακυβέρνηση της χώρας μας) εμείς τους εκλέγουμε και εμείς μπορούμε να τους... σπρώξουμε προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η διένεξις για το αν έγινε ή όχι ολοκαύτωμα είναι παντελώς αποπροσανατολιστική και σκοπό έχει διώξει τα φώτα από τα σημαντικά γεγονότα.

Οι χρηματοδότες τού Χίτλερ γνωρίζεται ποιοι είναι; ένας πόλεμος θέλει πολλά λεφτά. Εβραίοι τραπεζίτες ήσαν τού οίκου Ρότσιλντ και λοιπών.

Το σχέδιο ήταν η εγκαθίδρυσις μιας παγκοσμίου διακυβερνήσεως. Μαζί με αυτό έπρεπε να δημιουργηθέι το κράτος τού ισραήλ όπως και έγινε το 1948.

Οι 300.000 ασκεναζίμ εβραίοι που δεν θέλησαν να εγκαταλείψουν την Γερμανία και να πάνε πίσω στην Παλαιστίνη όπου θα γινόταν το νέο κράτος θανατώθηκαν στα στρατόπεδα συγκεντρώσεως.

Αν ρίξετε μια ματιά θα δείτε ότι όλα τα λαμόγια, Σόρος και λοιπά, είναι παιδάκια που σωθήκανε από το άουσβιτς, αυτά τα παιδάκια αγοράζανε επιλεκτικά τύποι σαν τον Σίντλερ και όχι γενικά τον κάθε κακομοίρη Εβραίο. Επιχειρηματίες που αγοράζανε παιδιά πού ήσαν γόνοι συγκεκριμένων οικογενειών που είναι η καρδιά τής Νέας Τάξης Πραγμάτων.