Σάββατο 20 Ιουνίου 2009

28% των ανδρών στη Ν. Αφρική έχει διαπράξει βιασμό!

Έρευνα στη Νότιο Αφρική, από το χρηματοδοτούμενο από το κράτος Συμβούλιο Ιατρικών Ερευνών, έδειξε ότι ένας στους τέσσερις πολίτες της χώρας έχει διαπράξει βιασμό. Το 28% των ερωτηθέντων ανδρών από δύο επαρχίες της Ν. Αφρικής παραδέχτηκε ότι έχει εξαναγκάσει με τη βία γυναίκα για σεξ. Από αυτούς, το 20% ήταν φορείς του ιού HIV. Επίσης, το 9% των ερωτηθέντων είχαν πάρει μέρος σε ομαδικό βιασμό.
«Η έρευνα δείχνει ότι ο βιασμός θεωρείται κάτι το φυσιολογικό σε μία κοινωνία που έχει περάσει χρόνια καταπίεσης» σχολίασε εκπρόσωπος του ΟΗΕ.
Η επικεφαλής της ερευνητική ομάδας, Ρέιτσελ Τζιουκς, υποστήριξε ότι «αν η κοινωνία ήταν πρόθυμη να διορθώσει το πρόβλημα νοοτροπίας, θα χρειαζόταν τουλάχιστον μία γενιά». Η ίδια χαρακτήρισε επίσης τα αποτελέσματα της έρευνας «σοκαριστικά μεν αλλά όχι μη αναμενόμενα».
Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, το 2007 βιάστηκαν 36.000 γυναίκες -περίπου 100 την ημέρα. Επιπλέον, το κοινωνικό στίγμα και το ψυχολογικό τραύμα που επισύρει ο βιασμός αποθαρρύνει πολλές γυναίκες από το να δηλώσουν το βιασμό στις αστυνομικές αρχές. Έτσι, ο πραγματικός αριθμός των περιστατικών βιασμού θεωρείται κατά πολύ υψηλότερος.
Πολλές ομάδες υποστηρίζουν ότι οι δίκες για βιασμό αναβάλλονται επανειλημμένα και δεν λαμβάνονται μέτρα για την προστασία του θύματος. Οι περισσότερες υποθέσεις δεν φτάνουν καν στα δικαστήρια, λένε.
(Πηγή in.gr)

5 σχόλια:

Παπαχρόνης είπε...

Τιμώ τους Νοτιοαφρικανούς!

Νίκος Ματσαμπλόκος είπε...

Έλα ρε Κυριάκο γίγαντα!

admin είπε...

τι λες τώρα!!!

Π. Φραντζής είπε...

Στηρίζω κι εγώ τους Νοτιοαφρικανούς, αν και δεν είμαστε ακριβώς το ίδιο.

Γεια σου Κυριάκο, όλα ΟΚ;

Ν. Κοεμτζής είπε...

Σιγά, κάνανε θέμα τους βιασμούς. Τι να πούμε κι εμείς, ε Παναγιώτη;