Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

Η κυβέρνηση του Πιγκουίνου!

Ξεφεύγοντας από τα συνηθισμένα «αντιεμπορικά» κείμενα και μετά από σχετική... παρότρυνση της φίλης Blogger_girl, ο Πιγκουίνος, εν όψει εκλογών, κατεβάζει το δικό του Κίνημα (και όχι Κόμμα)! Επειδή υπάρχει μία πιθανότητα οι εκλογές να είναι διπλές άρα και εθνικές (ας το ελπίσουμε για το καλό του τόπου), ανακοινώνεται η σύνθεση της νέας κυβέρνησης (εφόσον βέβαια μας εμπιστευθεί ο λαός) που αποτελείται από τους φίλους και επισκέπτες του μπλογκ.
Λοιπόν, έχουμε και λέμε:
Πρόεδρος Κυβέρνησης: ΚΑΜΕΝ (γιατί διαθέτει προοδευτική σκέψη όπως αποδεικνύει το γεγονός ότι συμφωνεί, συνήθως, μαζί μου. Κι εγώ, μαζί της)
Υπουργός Εξωτερικών: Νίκος Ματσαμπλόκος ή Ευάνθης (αν αξιοποήσει το... χάρισμά του, την γκρίνια του, σε απευθείας διαπραγματεύσεις με τους Τούρκους, θα τους κάνει να φύγουν τρέχοντας όχι μόνο από την Κύπρο αλλά και από την ίδια την Τουρκία!)
Υπουργός Εσωτερικών: VaD (επειδή πρέπει να κάνουμε αποκέντρωση, ας μεταφέρουμε το υπουργείο στο... Σουδάν!)
Υπουργός Οικονομίας & Οικονομικών: Zinaa (λόγω πλούσιου... εσωτερικού κόσμου. Εξάλλου ζει και στην πλούσια Κύπρο, κάτι παραπάνω θα ξέρει από εμάς τα φτωχαδάκια στον συγκεκριμένο τομέα)
Υπουργός Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας: Έχιδνα (δεν έρχεται ποτέ έξω μαζί μας γιατί είναι συνεχώς απασχολημένη, άρα ταιριάζει γάντι...)
Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών: Μεταφορεύς (για ευνόητους λόγους)
Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων: kiki (επειδή έχει στο σπίτι δύο παιδιά και όμως τα βγάζει πέρα, ειδικά με το... μεγάλο)
Υφυπουργοί Παιδείας: Γιώτα, Οlivoula (επειδή είναι καθηγήτριες και ξέρουν καλά και από μέσα, το αντικείμενο. Λέμε τώρα...)
Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων: Καλλιόπη (ανεβάζει κείμενα με συνταγές, άρα έχει καλή σχέση με τα τρόφιμα. Αναλαμβάνει επίσης την υποχρέωση να φέρνει γλυκά με φράουλες ή οτιδήποτε άλλο θέλει στα υπουργικά συμβούλια!)
Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής: Odysseas (αφού είναι from Chios θα πονάει και τη ναυτιλία και το Αιγαίο και τα νησάκια μας)
Υπουργός Περιβάλλοντος, Χωροταξίας & Δημοσίων Έργων: Blogger_girl (εντάξει, φανερώνει έλλειψη φαντασίας από μέρους μου αλλά να μάθει να με βάζει και μένα στο ΥΠΕΧΩΔΕ. Για έλα να δεις τη γλύκα, γλύκα!)
Υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ: katia (με αποκλειστικό αντικείμενο τη δημιουργία αιολικού πάρκου στη Σέριφο! Και με πολλές ανεμογεννήτριες παρακαλώ! Σου αρέσει;)
Υπουργός Πολιτισμού και υφυπουργός Αθλητισμού: coach pepu (ως παλιός, πολύ πολύ παλιός -και όχι ιδιαίτερα πετυχημένος- αθλητής του μπάσκετ, θα νοιάζεται για τον αθλητισμό. Ήρθε μαζί και στον Φοίβο Δεληβοριά, άρα ασχολείται και με τον πολιτισμό!)
Υπουργός Δικαιοσύνης: showbitch (ως αδέκαστος κριτής! Δεν χαρίζεται σε κανέναν. Τα βάζει με όλους και με όλα, ακόμη και με την Άννα Βίσση και τους θαυμαστές της!)
Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης: Fysalid (κυρίως επειδή θεωρείται τουρίστας! Για το «ανάπτυξης» δεν το πολυβλέπω αλλά ας πάει το παλιάμπελο)
Υπουργός Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης: adespotoula (αφού δείχνει αλληλεγγύη στα ζώα, θα δείχνει και στους ανθρώπους, τα μεγάλα ζώα!)
Υπουργός Τύπου: Bubbles (επειδή λέει λίγα και καλά, ότι πρέπει για τη θέση της. Και αφού δεν φοβάται τις συγκρούσεις με Μεταφορείς και Εαρινούς Αγροφύλακες δεν θα κωλώσει ούτε μπροστά στη φάρα των δημοσιογράφων)
Αν κάποιος έμεινε εκτός σχήματος, να επικοινωνήσει άμεσα πριν κλείσουν οι θέσεις για την ορκομωσία!
Τέλος, στα σχόλιά σας (αν κάνετε), πέρα από το αν αποδέχεστε τα υπουργεία σας, αν θέλετε διαφορετικό χαρτυφυλάκιο ή οτιδήποτε άλλο γράψετε, προτείνετε και ένα όνομα για το Κίνημα!

13 σχόλια:

Νίκος Ματσαμπλόκος είπε...

H zinaa είναι από την Κύπρο; Και δεν έχει απηυδήσει τόσο καιρό μ' αυτά που γράφεις;

VAD είπε...

Να καθυστερήσεις λιγο την...ορκωμοσια,ερχομαι σε καμια εικοσαριά μερες!Ζητώ την άδεια να μεταφέρω τις υπηρεσίες του υπουργειου στην Ελλάδα για θερινες διακοπές,απο Σεπτέμβρη βλέπουμε:)))
Νάσαι καλά,γέλασα με την ψυχή μου...

Καλημέρα από το....εσωτερικό της χώρας

Ελενα καπακιώτου είπε...

Υπουργός Οικονομίας & Οικονομικών: Zinaa (λόγω πλούσιου... εσωτερικού κόσμου. Εξάλλου ζει και στην πλούσια Κύπρο, κάτι παραπάνω θα ξέρει από εμάς τα φτωχαδάκια στον συγκεκριμένο τομέα)

χαχαχχαχα και βεβαια θα δεχθω την θεση αυτη!!! τιμη μου!!!!

απαντω στον Υπουργό Εξωτερικών τον κυριο Νίκο Ματσαμπλόκο και λεω οτι δεν εχω απυνδησει ακομη με τον προεδρο Πιγκουινο!!!!

ADESPOTOULA είπε...

Ευχαριστώ κύριε Πιγκουίνε για το χαρτοφυλάκιο!

Ανώνυμος είπε...

TO KINHMA ΤΟΥ ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ ΘΑ ΤΟ ΠΑΜΕ ΨΗΛΑ. ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΩ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΩ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ ΜΕ ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ(ΘΑ'ΧΩ ΨΟΦΗΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ)ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΟΥ-ΜΑΣ! ΕΠΕΛΕΞΕΣ ΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟ ΔΕΙΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ ΣΟΥ !ΜΠΡΑΒΟ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΜΑΖΙ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ! ΚΑΜΕΝ

Πιγκουίνος είπε...

Μπράβο ΚΑΜΕΝ. Ήξερα ότι έχεις όραμα. Ξέρεις πώς να εμπνέεις το λαό. Για αυτό έγινες πρωθυπουργός!
ΥΓ. Θα μιλήσουμε διεξοδικά για τις προγραμματικές δηλώσεις απόψε στην Πέννυ!

bubbles είπε...

Τιμή μου πιγκουίνε μου να αναλάβω το υπουργείο Τύπου στην υπό σύσταση κυβέρνηση. Είναι μία πρόταση - έκπληξη. Αλλά κατάλαβα το σκεπτικό σου. Σου λέει, αφού δεν μπορεί να σταυρώσει δουλειά στον Τύπο ας της δώσουμε κατευθείαν τη θέση της Υπουργού. Θα προσπαθήσω να φανώ αντάξια της εμπιστοσύνης σου. Επίσης θέλω να σου πω πως νιώθω πραγματικά τυχερή που σε γνώρισα γιατί είσαι ένας αξιόλογος άνθρωπος με σπάνια χαρίσματα και κυρίως με χιούμορ και ευαισθησίες. (άρχισαν τα γλυψίματα....)

ADESPOTOULA είπε...

ΧΑΙΡΕ ΠΡΟΕΔΡΙΝΑ ΚΑΜΕΝ!

Πιγκουίνος είπε...

Bubbles, κοκκινίζω... Σε ευχαριστώ για τα τόόόόόόόόόσο καλά σου λόγια.

Showbitch είπε...

Mπλα μπλα μπλα δημοκρατία μπλα μπλα μπλα με εκλέξατε και καλά κάνατε διότι από του βήματος τούτου δεσμεύομαι, ναι δεσμεύομαι λέγω λαέ του Πιγκουινάτου να υπηρετώ τη δικαιοσύνη και να φανώ άξιος μπλα μπλα μπλα μπλα. Και κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πιγκουίνο για την τιμή που μου έκανε και να τον διαβεβαιώσω ότι η ζυγαριά της Θέμιδος- όχι της μανάβισσας στο από κάτω στενό, της δικαιοσύνης εννοώ- ποτέ μα ποτέ λέγω δεν θα επιτρέψω να γείρει προς τη μεριά της αδικίας, της ποταπότητας και των άνομων συμφερόντων μπλα μπλα μπλα μπλα. Μετά περισσής ταπεινότητος ο αδέκαρος,sorry ο αδέκαστος κριτής των πάντων. Δοξάστε με... μπλα μπλα μπλαααααααα

Πιγκουίνος είπε...

VaD, το αίτημά σου εγκρίθηκε. Έδω έκλεισε κοτζάμ Βουλή, δεν θα κάνουμε ένα... σκόντο σε σένα για να μεταφέρεις το υπουργείο Εσωτερικών στο... εσωτερικό;
Showbitch, γνωρίζεις μανάβισα με το όνομα Θέμις; Μπορείς να την κάνεις υφυπουργό!

Fysalid είπε...

Αγαπητέ Πρόεδρε Πινγκουίνε,

με τιμά βεβαίως-βεβαίως η πρόταση χαρτοφυλακίου του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και την αποδέχομαι μετά χαράς! Θα αιτηθώ μονάχα το εξής: η έδρα του υπουργείου μου να είναι μεταφερόμενη. Έχω όραμα να γίνουμε μια παγκόσμια, πολυσυλλεκτική και πολυπολιτισμική κοινωνία. Και πώς αλλιώς να γίνει τούτο χωρίς ταξίδια.
Πρώτη έδρα του υπουργείου αιτούμαι τις Σειχέλες, τις Μπαχάμες ή έστω κάπου στην Κούβα και αν δεήσεις πρόεδρε (με εννοείς φαντάζομαι)μπορεί να είναι και στο Μαρόκο!!!

Σας φιλώ και υπόσχομαι...να ταξιδεύω για το καλό του κόμματος!!!

Μεταφορεύς είπε...

Χαίρομαι που ούτε γι' αστείο δεν δίνεις θέση πρωθυπουργού στον Γιωργάκη...
Δέχομαι το υπουργείο Μεταφορών για έναν και μόνο λόγο: διετέλεσε σ' αυτό υπουργός ο μαμούχαλος ΔΑΠίτης και συμφοιτητής μου Κωστής Χατζηδάκης. Αυτός, βέβαια, έφτασε ψηλά, ενώ εγώ μαγγανοπήγαδο...