Τετάρτη, 20 Μαΐου 2009

Ταινία για τον Μάρτιν Λ. Κινγκ ετοιμάζει ο Σπίλμπεργκ

Ο διάσημος Aμερικανός παραγωγός και σκηνοθέτης Στίβεν Σπίλμπεργκ απέκτησε τα δικαιώματα για να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη τη ζωή του προασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, ανακοίνωσαν τα κινηματογραφικά στούντιο Dreamworks.
Φιλοδοξία της ταινίας είναι να δημιουργήσει ένα «πορτραίτο αναφοράς» για τον μαύρο Αμερικανό πάστορα, ο οποίος δολοφονήθηκε τον Απρίλιο του 1968, αναφέρουν στο ανακοινωθέν τους τα στούντιο, τα οποία ίδρυσαν το 1994 ο Σπίλμπεργκ και ο Ντέιβιντ Γκέφεν.
«Αισθανόμαστε ιδιαίτερη τιμή που το Ίδρυμα Κινγκ (που διαχειρίζεται τα δικαιώματα του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ) μας προσφέρει τη δυνατότητα να εξιστορήσουμε αυτά τα τόσο καθοριστικά γεγονότα», τονίζει στο ανακοινωθέν του ο Σπίλμπεργκ.
«Ευελπιστούμε πως οι δημιουργικές δυνατότητες της ταινίας και ο αντίκτυπος τα ζωής του Δρ. Κινγκ θα μας δώσουν μία ιστορία για την οποία θα είμαστε όλοι υπερήφανοι», πρόσθεσε.
Ο Σπίλμπεργκ για πρώτη φορά είχε προσεγγίσει το θέμα του ρατσισμού στην ταινία «Το πορφυρό χρώμα» του 1985, η οποία βασίστηκε στο βιβλίο της Άλις Ουόκερ, που είχε τιμηθεί το 1984 με βραβείο Πούλιτζερ. Στην ταινία θιγόταν και παρουσιαζόταν το θέμα της αδιαφορίας της αμερικανικής κοινωνίας του 20ού αιώνα απέναντι στις μαύρες γυναίκες.
(Πηγή ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: