Σάββατο 30 Μαΐου 2009

Αξίζει ένα μπράβο ο Καρατζαφέρης

Διαφωνώ σε πολλά πράγματα με τον Γιώργο Καρατζαφέρη (παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έχει «γλυκάνει» τα τελευταία χρόνια και δεν είναι τόσο οξύς όσο παλιά), εντούτοις τα καλά πρέπει να τα αναγνωρίζουμε απ' όπου και αν προέρχονται.
Η κίνησή του, λοιπόν, να καταθέσει την Πέμπτη το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ από τα χρήματα που του αντιστοιχούν για την προβολή του κόμματός του εν όψει ευροεκλογών, στο Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής αξίζει να αναδειχθεί και να σχολιαστεί θετικά. Μακάρι να την ακολουθήσουν και άλλα κόμματα στο μέλλον.

Ο Καρατζαφέρης συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομίας Γιάννη Παπαθανασίου και εξερχόμενος του υπουργείου είπε ότι «ένα κομματικό τηλεοπτικό σποτ, αντιστοιχεί στη μηνιαία σύνταξη ενός μη προνομιούχου Έλληνα».

10 σχόλια:

Μεταφορεύς είπε...

Ε, όχι και ν' απονέμεις τα εύσημα στον Καρατζαφέρη! Δεν έδωσε το εκατομμύριο για διαφήμιση, αλλά για... διαφήμιση μέσω της ενίσχυσης του Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής. Και για να σε προλάβω, μην πεις ότι τα χρήματα πηγαίνουν για καλό σκοπό, διότι και σε περασμένες δεκαετίες, όταν ο κομματάρχης εξαγόραζε την ψήφο του αγρότη, για καλό σκοπό πήγαιναν τα χρήματα. Γέμιζε η κοιλιά του πεινασμένου φουκαρά. Ομως, ουδείς εξήρε την ενέργεια του "δωρητή". Μην πέφτετε στη λούμπα των λαϊκισμών και των τακτικισμών του Καρατζαφέρη και του εκτροφείου του (στον ΛΑΟΣ συστεγάζονται όλα τα "μπουμπούκια" της ακροδεξιάς και παράγονται καινούργια). Μην εμφανίζετε τον Καρατζαφέρη ως μετανοούσα παρθένα ("δεν είναι τόσο οξύς όσο παλιά").

Πιγκουίνος είπε...

Δεν υπάρχει αντίλογος στο ότι θέλησε να διαφημιστεί με την ενίσχυση του Ταμείου Κατά της Φτώχειας. Και προφανώς αξιοποίησε το γεγονός αυτό προβάλλοντας την ενέργειά του. Αλλά στο πολιτικό παιχνίδι αυτό -για μένα- είναι θεμιτό και απόλυτα κατανοητό. Θα μπορούσε να είχε κάνει διαφημίσεις και να πάνε τα λεφτά στα κανάλια. Αντ' αυτού προτίμησε να τα διαθέσει εκεί και σίγουρα είναι προτιμότερο.
Σε ό,τι έχει να κάνει με το τελευταίο, είναι προφανές ότι δεν είναι το ίδιο αιχμηρός με παλαιότερα.
Και καλό είναι όλοι μας να αρχίσουμε να ακούμε και τους πολιτικούς εκείνους με τους οποίους διαφωνούμε (κάθετα, οριζόντια, διαγώνια) γιατί και αυτοί ίσως να έχουν να προσφέρουν. Και η σύνθεση όλων των απόψεων είναι το καλύτερο.

Μεταφορεύς είπε...

Αυτό θέλει και ο Καρατζαφέρης στην παρούσα φάση: να μην τον θεωρούν «άκρα...». Εξ ου και η τοποθέτηση της Τζαβέλλα στο ευρωψηφοδέλτιο. Για εξωραϊσμό του προφίλ. Χωρίς, ωστόσο, να καταδικάζει τα φάουλ των ακραίων και, πάντως, δίχως ν' αφήνει τη... βάρκα του εθνικισμού, του ρατσισμού και του φασισμού. Τα «ξύλινα» περί συνθέσεως απόψεων είναι για άλλους...

Νίκος Ματσαμπλόκος είπε...

Εγώ πιστεύω ότι ο υπεύθυνος του μπλογκ έγραψε αυτό το άρθρο για να "ψήσει" προβληματισμένους Νεοδημοκράτες να ψηφίσουν ΛΑΟΣ και να χάσει ψήφους η ΝΔ.

Πιγκουίνος είπε...

Μεταφορέα, εξακολουθώ να πιστεύω ότι ο Καρατζαφέρης, έστω και για λόγους τακτικής, έχει κάνει ένα βήμα πίσω.
Η σύνθεση απόψεων δεν είναι κάτι που το βλέπουμε συχνά στην Ελλάδα (σχεδόν ποτέ) αλλά δεν είναι και «ξύλινη» έκφραση. Άλλο το ένα άλλο το άλλο.
Ματσαμπλόκο, βλέπεις πολύ μπροστά. Με... ξεσκέπασες!

Μεταφορεύς είπε...

Συμφωνώ με το σχόλιο του Ματσαμπλόκου ότι θέλει ο Πιγκουίνος να στρέψει τους Νεοδημοκράτες στον Καρατζαφέρη. Μόνο που ο Καρατζαφέρης έχει αρχίσει να γίνεται επικίνδυνος. Με τον... φερετζέ του ανθρώπου κοντά στο λαό, του ατακαδόρου, του πατριώτη και δεν τα ρέστα, βρίσκει απήχηση σ' ευρύτερο ακροατήριο από το παραδοσιακό της δεξιάς. Το τι αντίκρισμα θα έχει αυτό στην κάλπη είναι άλλη ιστορία...

Πιγκουίνος είπε...

Καλά, τι να σου πω κι εσένα...

bubbles είπε...

Καλέ μου πιγκουίνε, φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας... Δεν πρέπει να μας παραμυθιάζει ο Καρατζαφέρης. Περισσότερο ντόρο έκανε τώρα... Τα ψηφαλάκια υπολόγιζε όταν σχεδίασε αυτή την κίνηση. Αν ήταν μάγκας, γιατί δεν το ανακοίνωνε μετά τις εκλογές; Επίσης, γιατί έκανε το ειδικό τηλεοπτικό σποτάκι για να διαφημίσει την "αγαθοεργία" του και γιατί φώναξε τα κανάλια στη συνάντηση με τον Παπαθανασίου; Αν όντως οι προθέσεις του ήταν ειλικρινείς, δεν θα το διατυμπάνιζε. Ολα είναι σικέ,δυστυχώς. Και τι πάει να πει έχει γλυκάνει τελευταία; Είναι ένας λαϊκιστής με ακραίες και επικίνδυνες απόψεις και το κόμμα του με τους "ογκόλιθους" της πολιτικής διανόησης που έχει μαζέψει, υποβαθμίζει περαιτέρω την πολιτική μας ζωή.

Μεταφορεύς είπε...

Συμφωνώ κι επαυξάνω, bubbles.

Πιγκουίνος είπε...

Προφανώς, ο Καρατζαφέρης έκανε αυτήν την κίνηση για να την αξιοποιήσει επικοινωνιακά. Δεν είπα ότι είχε «αγνές» προθέσεις αλλά κατανοώ ότι και αυτό είναι μέρος του πολιτικού παιχνιδιού.
Στο κάτω κάτω ας το έκαναν και όλοι οι άλλοι και αυτοδιαφημίζονταν στη συνέχεια.
Όταν θα έχουν τελειώσει οι εκλογές, το μόνο που στην ουσία θα έχει μείνει πίσω, είναι το ένα εκατομμύριο του Καρατζαφέρη, που μακάρι να αξιοποιηθεί. Και μακάρι να ήταν πέντε (από κάθε κόμμα της Βουλής).