Κυριακή 10 Μαΐου 2009

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα αφιερώνουν τη γιορτή της Μητέρας σε εκείνες στο Κονγκό που βιώνουν τον πόλεμο

Γιορτή της Μητέρας σήμερα, ημέρα αφιερωμένη σε όλες τις μητέρες του κόσμου. Με αφορμή τη συγκεκριμένη ημέρα, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα στρέφουν το βλέμμα τους στις μητέρες που ζουν σε διάφορες περιοχές του πλανήτη και αγωνίζονται καθημερινά να μεγαλώσουν τα παιδιά τους σε περιβάλλοντα αβέβαια και ανασφαλή.
Ξεχωριστή θέση κατέχουν οι μητέρες στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Κι αυτό γιατί είναι οι αθέατες ηρωίδες που αγωνίζονται και καταφέρνουν καταμεσής ενός πολέμου να κερδίζουν καθημερινές μάχες για τη ζωή, τη δική τους και της οικογένειάς τους. Οι ΓΧΣ αφιερώνουν τη Γιορτή της Μητέρας στις γυναίκες αυτές.
Οι γυναίκες του Ανατολικού Κονγκό ζουν στον πόλεμο περισσότερα από 15 χρόνια. Η απώλεια των αγαπημένων προσώπων, η βία, ο εκτοπισμός έχουν διαμορφώσει την καθημερινή τους ζωή. Παρά τις δυσκολίες, όμως, συνεχίζουν να χαμογελούν, να αγωνίζονται, να ελπίζουν.
Μέσα από την ιστοσελίδα που δημιούργησαν οι ΓΧΣ με τίτλο «Κατάσταση: Κρίσιμη (www.condition-critical.gr) οι μητέρες στη Λ.Δ. του Κονγκό αποκτούν φωνή. Μας μιλούν για τη ζωή, τα παιδιά, τις ελπίδες για το μέλλον. Μοιράζονται τις δυσκολίες της καθημερινότητας, τις χαρές, τις λύπες, μας ξεναγούν στον κόσμο τους και μας αφηγούνται τις προσωπικές τους ιστορίες.
Σίγουρα αυτές οι γυναίκες, στη Γιορτή της Μητέρας, δε θα λάβουν κάποιο δώρο, λουλούδια ή έστω μια αγκαλιά. Μπορούν όμως να λάβουν τη δική μας έμπρακτη υποστήριξη, τα δικά μας λόγια αλληλεγγύης, μια ζεστή «αγκαλιά» έστω και από μακριά.
Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα, διαβάστε, δείτε σε βίντεο τις μαρτυρίες των γυναικών από τη Λ.Δ. Κονγκό και υποστηρίξτε με το δικό σας τρόπο αυτές τις μητέρες, που αν και ζουν σε μία μακρινή χώρα, αξίζουν την αναγνώριση που θα λάβουν οι δικές μας, Ελληνίδες μητέρες.
Μέσα από την ιστοσελίδα μπορείτε να στείλετε σχόλια, να ανεβάσετε βίντεο υποστήριξης, να ενημερωθείτε για τη ζωή στη Λ.Δ. Κονγκό και να υποστηρίξετε τη δράση των ΓΧΣ για τη βοήθεια του πληθυσμού αυτού που βρίσκεται σε κίνδυνο.
(Πηγή: Γιατροί Χωρίς Σύνορα)

4 σχόλια:

Ελενα καπακιώτου είπε...

μπραβο πιγκουινο για ολες αυτες τις αναρτησης σου....


καλη βδομαδα φιλε

Καλλιόπη είπε...

θα συμφωνήσω!
πάντα κάτι ενδιαφέρον έχεις να πεις!

Νίκος Καδριβούρκος είπε...

Πολύ ωραίο άρθρο Πιγκουίνε και χαίρομαι που το πολύ όμορφο blog σου κερδίζει καθημερινά νέους αναγνώστες.

Πιγκουίνος είπε...

Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Καλημέρα σε όλους!