Σάββατο, 2 Μαΐου 2009

Μας καλούν να γνωρίσουμε το «Δίκαιο εμπόριο»

Μία πολύ ωραία εκδήλωση προγραμματίζει για το επόμενο Σάββατο 9 Mαΐου (Παγκόσμια Ημέρα του Δίκαιου Εμπορίου) η οργάνωση FAIR TRADE HELLAS και είμαστε όλοι καλεσμένοι για να μάθουμε τι ακριβώς είναι αυτό το «δίκαιο» και «αλληλλέγγυο» εμπόριο αλλά και να γνωρίσουμε τα προϊόντα μικροπαραγωγών από όλον τον κόσμο.
Στην ιστοσελίδα της οργάνωσης αναφέρεται: «Ένα κάλεσμα για να πολεμήσουμε τη φτώχεια, την κλιματική αλλαγή και την οικονομική κρίση.
Ένα κάλεσμα για έναν κόσμο πιο δίκαιο.
Σας προσκαλούμε το Σάββατο 9 Μαΐου στο κατάστημα της Fair Trade Hellas Altromercato στην οδό Νίκης 30 στο Σύνταγμα από τις 10.30 έως τις 20.30 να γιορτάσουμε μαζί την Παγκόσμια Ημέρα Δίκαιου Εμπορίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε περισσότερες από 70 χώρες και θα συμμετάσχουν χιλιάδες καλλιτέχνες, παραγωγοί του αναπτυσσόμενου κόσμου και υποστηρικτές του δίκαιου και αλληλέγγυου εμπορίου.
Η γιορτή θα ξεκινήσει το πρωί από τις 10.30 με καφέ, τσάι, μαρμελάδες, μπισκότα από όλο τον αναπτυσσόμενο κόσμο. Επίσης, θα μάθουμε και για μια ιδιαίτερη συνταγή pasta flora και brown cake με υλικά από το δίκαιο εμπόριο.
Ύστερα θα δοκιμάσουμε φαγητά με υλικά πάντα από τον αναπτυσσόμενο κόσμο που θα ετοιμάσουν οι εθελοντές μας.
Σε όλη τη διάρκεια της ημέρας θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε περισσότερα για το δίκαιο και αλληλέγγυο εμπόριο μέσα από την προβολή εικόνων και σκηνών από συνεταιρισμούς μικρών παραγωγών της Λατινικής Αμερικής, Αφρικής και Ασίας.
Όλα αυτά θα συνοδεύονται με μουσική από όλο τον κόσμο και τραγούδια από συγκροτήματα εθελοντών μας! Ελάτε μαζί με τους φίλους σας να διαδώσουμε το μήνυμα και να ενώσουμε τις δυνάμεις στη 'Μεγάλη Έκρηξη- BIG BANG'! http://www.worldfairtradeday09.org».
Αν θέλετε να μάθετε για το Δίκαιο εμπόριο, κάντε κλικ εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: