Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι δεν έχουν να φάνε...

Η πείνα σε όλον τον κόσμο έχει αγγίξει τουλάχιστον 104 εκατομμύρια ανθρώπους το 2009, κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσης, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που δεν έχουν να φάνε σε περίπου ένα δισεκατομμύριο, εκτίμησε ο Ζακ Ντιούφ, διευθυντής του οργανισμού του ΟΗΕ αρμόδιου για τα Τρόφιμα και τη Γεωργία (FAO).
«Εκτιμούμε ότι τουλάχιστον 104 εκατομμύρια άνθρωποι επιπλέον δεν έχουν πρόσβαση στην καθημερινή τροφή φέτος λόγω της μεγάλης οικονομικής και χρηματοπιστωτικής κρίσης», δήλωσε ο κ. Ντιούφ σε συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι. «Φτάνουμε δηλαδή περίπου στο ένα δισεκατομμύριο ατόμων που στερούνται του βασικού δικαιώματός τους στην τροφή», πρόσθεσε επισημαίνοντας ότι ποτέ στην ιστορία δεν είχαμε φτάσει σε τόσο υψηλά νούμερα.
Το 2008 ο αριθμός των ατόμων που δεν είχαν πρόσβαση στην τροφή αυξήθηκε κατά 40 εκατομμύρια λόγω της απίστευτα μεγάλης αύξησης των τιμών των τροφίμων, πρόσθεσε η ίδια πηγή. Η λεγόμενη «διατροφική ανασφάλεια» πλήττει 32 χώρες στον κόσμο που έχουν ανάγκη άμεσης βοήθειας πρόσθεσε ο κ. Ντιούφ, εκτιμώντας παράλληλα ότι πρέπει να διπλασιαστεί η παραγωγή τροφίμων παγκοσμίως.
Καταλήγοντας ο επικεφαλής της FAO κάλεσε όλες τις αναπτυγμένες χώρες να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους στον τομέα της παροχής βοήθειας προς τις φτωχές χώρες, παρά την οικονομική κρίση.
(Πηγή ΑΠΕ)

2 σχόλια:

Γιώτα είπε...

Δυστυχώς...άλλοι τρώνε με χρυσά κουτάλια και άλλοι δεν έχουν καν να φάνε!Και πολλες φορές αυτοί που τρώνε με τα χρυσά κουτάλια ευθύνονται για αυτούς που δεν έχουν να φάνε!!

Μεταφορεύς είπε...

Αυτό δεν είναι μπλογκ, τα... ΝΕΑ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ είναι!