Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Ναι, υπάρχει και ένας σοβαρός αριστερός!

Στη σημερινή ημέρα ντροπής (βέβαια για πολλούς σήμερα έγινε κάτι για το οποίο θα πρέπει να είμαστε υπερήφανοι, μουτζώσαμε, ρίξαμε αυγά και χτυπήσαμε πολιτικούς δείχνοντας ότι κάτι καινούργιο ανατέλλει!..), θα σταθώ μόνο στην πολιτική γενναιότητα του Φώτη Κουβέλη.
Ήταν ο μοναδικός από την αριστερά που καταδίκασε όσα αμαύρωσαν την επέτειο (δεν αναφέρομαι, βέβαια, στις παρελάσεις, οι οποίες δεν πρέπει καν να γίνονται), πήρε αποστάσεις από τους επαναστάτες της πεντάρας που γρονθοκόπησαν πισώπλατα πολιτικούς και τόλμησε να πάει κόντρα στο ρεύμα.
Κινδυνεύοντας, βέβαια, να χαρακτηριστεί -και αυτός- προδότης από τους υποκριτές που έχουν γεμίσει αυτή τη χώρα...
Εύγε!

7 σχόλια:

Χρήστος Γ. είπε...

Ίσως ότι καλύτερο κυκλοφοράει αυτή την εποχή στη βουλή.
Δυστυχώς τα ποσοστά του ελάχιστα.
Ο κόσμος διψάει, προτιμάει το αίμα από τον ήρεμο πολιτικό λόγο με περιεχόμενο και το βρίσκει στον Τσίπρα!
Έτσι θα πορευτούμε ελπίζω όχι για πολυ ώστε να καταστραφούμε.

EgoEtsiToVlepo είπε...

Συμφωνω απολυτα μαζι σου!!
Ομως πότε η πολιτικη στην Ελλαδα ειχε επιπεδο για να εκτιμηθει τωρα ??

VAD είπε...

Κι εγω εχω την εντύπωση οτι ηταν η μόνη ψύχραιμη φωνή που ακούστηκε χτες...

ακυβέρνητος είπε...

Η ψύχραιμη φωνή του κοινοβουλίου. Από τη στιγμή που απέδρασε από την κομπλεξική αριστερίστικη ιδεολογία του Συνασπισμού των δεκάδων συνιστωσών και των χιλιάδων απόψεων, δείχνει να βαδίζει γερά.
Όσο για τον Τσίπρα εξακολουθεί να αντιδρά σαν κακομαθημένο 16χρονο. Και δυστυχώς δεν είναι μόνος του.
Κάποτε τις επαναστάσεις τις έκαναν άνθρωποι που εγκατέλειπαν τα σπίτια τους, τις οικογένειές τους, τις δουλειές τους, έβγαιναν στη παρανομία και ρίσκαραν τα πάντα. Διακινδύνευαν τη ζωή τους για να υπερασπιστούν τα πιστεύω τους.
Η αριστερά του Τσίπρα εξαντλείται στις μούτζες, στη γιούχα, στα νεράτζια, τα αυγά, τα γιαούρτια και άλλα είδη από ράφι παντοπωλείου. Η μοναδική του αγωνία είναι να βρίσκει κάθε μέρα την επόμενη ατάκα που θα πετάξει για να κάνει εντύπωση.

Νίκος Ματσαμπλόκος είπε...

Παραδόξως, συμφωνώ μαζί σου με τις απόψεις σου για το χθεσινό θέμα. Βέβαια, δεν παίρνω όρκο ότι θα έλεγες τα ίδια αν γίνονταν αυτά επί κυβέρνησης Νου Δου.

Φθινοπωρινός αγροφύλαξ είπε...

Γιατί δεν το λέτε ευθέως; Θέλετε μία «γλυκανάλατη» αριστερά λογικής... νοικοκυραίων, που θα βαφτίζει την κοινωνία ''συντεχνία'', που θα οχυρώνεται πίσω από έναν αριστερόφωνο καθωσπρεπισμό και μια κατ' επιλογήν θεσμολαγνεία ηθικιστικής κοπής. Μην ντρέπεστε! Ψάχνετε για ένα νεοπασόκ...

Πιγκουίνος είπε...

Ναι, όλοι οι εμείς οι παραπάνω (βάζεις, αλήθεια και τον Ματσαμπλόκο;), αυτό θέλουμε για να πραγματοποιήσουμε τις σκοτεινές μας επιδιώξεις.
Δεν ξέρω για τους υπόλοιπους, εγώ δεν ντρεπόμουν να το πω αλλά δεν έβρισκα τις κατάλληλες λέξεις για να περιγράψω αυτή την «κατ' επιλογήν θεσμολαγνεία ηθικιστικής κοπής».
Και καλά, εμείς, πες ότι αυτό θέλουμε. Μας ξεσκέπασες. Εσύ, αυτή τη φορά, μπορείς επιτέλους να μας πεις τι θέλεις (το να φύγουν οι ανίκανοι, δεν παίζει εδώ);
Αριστερά των τραμπούκων, να υποθέσω;