Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Βάλτε τον μπροστά για να πάρει μπρος η χώρα!

Οικονομολόγος δεν είμαι αλλά από τα λίγα που έχω διαβάσει και από τα πρώτα πράγματα που ακούω να λένε κάποιοι ειδικοί τώρα στην τηλεόραση, η απόφαση για «κούρεμα» 50% του χρέους -αν και θα έπρεπε να μην είχε συμβεί- είναι μάλλον θετική εξέλιξη εδώ που φτάσαμε και μας προσφέρει τουλάχιστον μία «ανάσα».
Ίσως, όμως, να μας προσφέρει και την τελευταία ευκαιρία να ανασυνταχθούμε ως κοινωνία, ως χώρα. Αλλά επειδή για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να συνεχίσουμε στο δύσκολο δρόμο (λιτότητα, ιδιωτικοποιήσεις, μείωση δαπανών κλπ.) και με δεδομένο ότι από μόνο του ένα κόμμα δεν είναι σε θέση να τα καταφέρει, ήρθε η ώρα οι υπεύθυνες, όπως αυτοαποκαλούνται, πολιτικές δυνάμεις να συνεννοηθούν και να δημιουργήσουν κυβέρνηση «εκτάκτου ανάγκης».
Μία κυβέρνηση που θα στηρίζεται σε συγκεκριμένες κοινές αρχές (πχ. παραμονή στο ευρώ, αλληλεγγύη στους αδύναμους, υλοποίηση προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων κλπ.), θα έχει τη στήριξη των κομμάτων και επικεφαλής τον Αλέκο Παπαδόπουλο. Έναν πολιτικό, ο οποίος είναι άτεγκτος, εργατικός, σοβαρός, ξέρει τι πρέπει να κάνει και πώς να το κάνει και πάνω από όλα είναι ρεαλιστής και δεν έχει καμία -μα καμία- σχέση με τον λαϊκισμό.
Ας τον βάλουν, λοιπόν, μπροστά και ας τον βοηθήσουν να τα βγάλει πέρα με τις δυσκολίες που θα συναντήσει, παρέχοντάς του ελευθερία κινήσεων και προστασία από διάφορους Φωτόπουλους, Μπαλασόπουλους, Λυμπερόπουλους κλπ.
Και ας βρει ο Παπαδόπουλος εκείνους που θα στελεχώσουν την κυβέρνησή του, ας εργαστούν όλοι μαζί σκληρά ώστε οι θυσίες μας να πιάσουν, επιτέλους, τόπο...

7 σχόλια:

Σοφία Ζ. είπε...

Μόνο στην Ελλάδα η αποτυχία μπορεί να χαρακτηρισθεί θετική εξέλιξη. Είτε χαρακτηρισθεί είτε όχι πιστωτικό γεγονός, είτε είναι ελεγχόμενη είτε ανεξέλεγκτη η χρεωκοπία για το εσωτερικό της χώρας είναι χρεωκοπία, σημασία οι όροι αυτοί έχουν για τους δανειστές μας, όχι για μας. Ήδη εδώ και έναν μήνα περίπου οι προμηθευτές εισαγόμενων προϊόντων έχουν κόψει τις πιστωτικές γραμμές και ζητούν εξοφλήσεις τις μετρητοίς. Ωραία θα πει κάποιος ας μην εισάγουμε, να καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε. Το ζητούμενο είναι ότι δεν διαθέτουμε πρώτες ύλες για να παράξουμε ακόμη και εξαγώγιμα προϊόντα.
Ως προς την διακυβέρνηση της χώρας, μόλις πριν από λίγο άκουσα τον Πρωθυπουργό μας να καλεί την Τρόικα να εγκατασταθεί στην Αθήνα σε μόνιμη βάση "για να σταματήσει αυτό το show κάθε τρίμηνο" Βαρέθηκε όπως είπε! Γιατί να πληρώνουμε και άλλη Κυβέρνηση. Ας διαλύσουμε και τη Βουλή να τελειώνει το θέμα εδώ. Μέσα σε 5 λεπτά θα έχουμε κάνει και το επιθυμητό πρωτογενές πλεόνασμα.
ΥΓ Αυτά που γράφω είναι η πρώτη αυθόρμητη αντίδραση στο άκουσμα της απόφασης, που την περιμέναμε θα μου πεις "σαν έτοιμοι από καιρό".
Καλημέρα!

ακυβέρνητος είπε...

Θα συμφωνήσω με όσα γράφεις και πιο πολύ με τη Σοφία Ζ.
Άκουσα κι εγώ το πρωί τον ΓΑΠ να λέει περίπου ότι είναι αναγκαία η ύπαρξη μιας μόνιμης τρόϊκας για να μη τους κουράζουμε να πηγαινοέρχονται. Η δουλειά ενός πρωθυπουργού είναι να βρίσκει λύσεις κι αν δεν μπορεί παραιτείται και αφήνει τους επόμενους. Η δουλειά του δεν είναι να ανευρίσκει μόνιμους νταβατζήδες με το πρόσχημα της «τεχνικής βοήθειας».
Όσο αφορά τον Αλέκο Παπαδόπουλο πιστεύω πως είναι ο ικανότερος όλων. Δεν ξέρω όμως κατά πόσο θα του επιτρέψουν να βάλει τα πράγματα σε τάξη. Και δεν αναφέρομαι στο λαό αλλά στους πολιτικούς και τα παπαγαλάκια τους.

Νίκος Ματσαμπλόκος είπε...

Συμπαθής ο Αλέκος Παπαδόπουλος, αλλά υπηρετήσας το σύστημα κι αυτός... Και δη το "σύστημα ΠΑΣΟΚ".

Stavros Tsapopoulos είπε...

Αγαπητέ φίλε, τα ιδανικά σου και η ιδεολογία σου και ο συναισθηματισμός σου πραγματικά σε εμποδίζουν. Δεν θα μπω στον κόπο να σου απαντήσω εγώ αν είναι κακό το κούρεμα. Ας σου απαντήσουν αυτοί:

Από την ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ (Ημ. Δημοσίευσης : 11/06/2010)

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δίνει τη μάχη της διάσωσης της οικονομίας μας. Υπάρχουν, ωστόσο, ορισμένοι που αντί να συστρατευθούν στη μεγάλη προσπάθεια, υποδεικνύουν ως λύση την αναδιάρθρωση του χρέους ή την στάση πληρωμών. Ουσιαστικά προτείνεται η πτώχευση της χώρας, με την προσδοκία ότι μέρος του χρέους θα διαγραφεί. Πρόκειται για ανεύθυνη και επικίνδυνη προσέγγιση που συνεπάγεται δυσβάστακτο πλήγμα για τη χώρα και τους πολίτες. Μπορεί αυτός ο οικονομικός και κοινωνικός Αρμαγεδδών να προκαλεί συνειρμούς επαναστατικού ηρωισμού σε ορισμένους ή φαντασιώσεις οικονομικής και κοινωνικής έκρηξης σε συνθήκες εργαστηρίου σε άλλους, στην πραγματικότητα όμως απειλεί ευθέως όλους μας, όλους τους πολίτες και πολύ περισσότερο τους πιο αδύναμους από αυτούς.


Πηγή:www.capital.gr


Ελπίζω να σε έπεισα, όποιος θέλει παίρνει και με email το link ευχαριστώ

Χρήστος Γ. είπε...

Είχα παρακολουθήσει την συνέντευξη του Αλέκου Παπαδόπουλου στους Νέους Φακέλους του Σκάι πριν λίγο καιρό και με είχε πείσει, με τα λεγόμενά του αλλά και τον τρόπο που τα έλεγε, ότι μπορώ να τον εμπιστευτώ.
Λίγες μέρες αργότερα όμως το όνομά του βρίσκονταν στη λίστα των πρώην βουλευτών που ζητούσαν τα ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ τους, όταν ο κυλώνας, στου οποίου το "ΜΑΤΙ" βρισκόμαστε είχε κάνει την εμφάνισή του.
Ας αλλάξουμε λοιπόν τον προσανατολισμό μας προς νέους ηγέτες. Κι αν ακόμα δεν υπάρχουν είμαστε υποχρεωμένοι να τους δημιουργήσουμε.
Πάντως όχι ανάμεσα από ανθρώπους που έχουν υπηρετήσει το φαύλο σύστημα!
Ακόμα κι αν είναι τίμιοι!
Ανάμεσα στα 11.000.000 Ελλήνων δεν μπορεί να μην υπάρχουν τιμιοι και ικανοί Έλληνες να σηκώσουν το βάρος και να εμπνεύσουν!

Πιγκουίνος είπε...

Σταύρο, σου απάντησα από κοντά.
Chrisgio, θεωρώ ότι κάθε άνθρωπος που είναι άξιος, δεν περισσεύει στην προσπάθεια που απαιτείται για να σωθεί αυτή η χώρα (που δεν θα σωθεί αλλά λέμε τώρα...).
Άλλωστε, το σύστημα το έχουν υπηρετήσει λίγο - πολύ όλοι. Και οι άξιοι.

Πιγκουίνος είπε...

Σοφία και Πάνο, ξέρω ότι μπορεί να σας εξοργίσω αλλά επειδή εμείς έχουμε αποδείξει ότι είμαστε παντελώς άχρηστοι να σώσουμε την Ελλάδα και τους εαυτούς μας, ίσως θα πρέπει να το κάνουν για εμάς οι ξένοι.
Έτσι, κι αλλιώς με τα δανεικά τους ζούμε...
(ούτε σε μένα αρέσει αλλά η αλήθεια αυτή είναι).