Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Μπράβο στον Σαμαρά

Ο Πιγκουίνος δεν περίμενε ποτέ ότι θα φτάσει στο σημείο να πει μπράβο στον Αντώνη Σαμαρά και στη ΝΔ, με την οποία ούτε είχε ούτε θα έχει -σε αυτή τη ζωή τουλάχιστον!- καμία «φιλική» σχέση! Εντούτοις, οφείλει να απονείμει τα εύσημα στον επόμενο πρωθυπουργό (θα το πιούμε κι αυτό το ποτήρι...) καθώς πριν από λίγο διέγραψε από το κόμμα του το θλιβερό ανθρωπάκι που φέρει το όνομα Θύμιος Λυμπερόπουλος.
Αυτός ο «αγωνιστής» της πλάκας, ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, μίλησε σε συγκέντρωση ταξιτζήδων και είπε τα ακόλουθα... επαναστατικά για τον διοικητή του ΙΚΑ: «Του είπα ότι είναι το μεγαλύτερο φασισταριό. Του είπα ότι θα τον λιώσω μαζί με εσάς την επόμενη φορά που δεν θα πάρει πίσω αυτήν την εγκύκλιο».
Το συγκεκριμένο άτομο ξεστόμισε, βέβαια, και άλλα τέτοια τραμπούκικα εκτοξεύοντας βρισιές και απειλές σε βάρος όσων θεωρεί ότι αντιμάχονται τον «δίκαιο αγώνα» του. Και ο Σαμαράς φρόντισε, έστω και με καθυστέρηση, να διαχωρίσει τη θέση του.
Επέδειξε, δηλαδή, υπεύθυνη στάση σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ που όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση, έσπευδε άκριτα και αναζητώντας μικροκομματικά οφέλη να συμπαρασταθεί σε κάτι τέτοιους τύπους, σε αυτά τα αρπακτικά και να βρεθεί δίπλα τους.
Κάπως έτσι, με τις πλάτες του ΠΑΣΟΚ, αναδείχθηκαν αυτοί οι απαράδεκτοι εργατοπατέρες, που ξέρουν να πουλάνε τσαμπουκάδες εκ του ασφαλούς. Κάτι Λυμπερόπουλοι, Φωτόπουλοι, Μπαλασόπουλοι κ.α. ανδρώθηκαν από το κόμμα που κυβερνά. Πριν από λίγα χρόνια ως κι ο Παπανδρέου έτρεχε στο πλευρό τους, φωτογραφιζόταν δίπλα τους. Τώρα, όμως, βρίσκονται εκείνοι απέναντί του και τον πολεμούν επειδή προσπαθεί να τους ξεβολέψει. Μα, το ΠΑΣΟΚ -σε μεγάλο βαθμό- τους έχει βολέψει και τους έχει καλομάθει...
Ποιος σου φταίει, λοιπόν, Γιώργο;

5 σχόλια:

ακυβέρνητος είπε...

Και τι σε κάνει να πιστεύεις ότι μόλις γίνει ο Σαμαράς πρωθυπουργός (ναι, ο έλληνας είναι τόσο μαλάκας που θα κάνει κι αυτόν πρωθυπουργό) δεν θα τον ξαναμαζέψει τον βαψομαλλιά; Που θα βρεί μεγαλύτερο αντιμνημονιακό "αγωνιστή";;;
Σε αυτό το κόμμα όλοι οι κακοί χρειάζονται !

Ανώνυμος είπε...

Πέτρο και ο Σαμαράς αν θα γίνει προθυπουργός (φτου) μνημονιακούς αγωνιστές θα χρειάζεται...αλλιώς δόσεις γιόκ. Αυτά τα λέει τώρα.

Φθινοπωρινός αγροφύλαξ είπε...

Πιγκουίνος επαινεί Σαμαρά. Απίστευτο; Συγκυβέρνηση μου μυρίζει...

Πιγκουίνος είπε...

Πέτρο, δεν ξέρω τι θα φέρει το μέλλον. Κρίνω με βάση αυτά που βλέπω τώρα. Και οφείλω να πω ότι ήταν σωστή η κίνησή του.
Sourta - Ferta, αυτή είναι και η δική μου εκτίμηση. Η επανδιαπραγμάτευση είναι αστείο. Μακάρι, βέβαια να τα καταφέρει αλλά δεν το βλέπω.
Αγροφύλαξ, όντως είναι απίστευτο. Ούτε εγώ το περίμενα...

coolplatanos είπε...

Ναι, ήταν τόσο καιρό τομεάρχης για τις μεταφορές στη ΝΔ και μέλος της κεντρικής επιτροπής και τώρα τον διέγραψε. Προσωπικά κανένα μπράβο δεν του λέω, διότι αυτά τα βλέπω σαν επικοινωνιακά τρικ και τίποτα περισσότερο.