Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

«Δημιουργία Ξανά»

Μέσα στο σκηνικό κατάθλιψης και γενικότερης σύγχισης, στο οποίο ζούμε, μία παρέα ανθρώπων με επικεφαλής τον Θάνο Τζίμερο, ίδρυσε το κίνημα «Δημιουργία Ξανά», το οποίο φιλοδοξεί να μετασχηματιστεί σε πολιτικό φορέα.
Δηλώνει την απέχθειά του στο πολιτικό σύστημα αλλά σε αντίθεση με όλα σχεδόν τα υπόλοιπα κόμματα ή κινήματα, που μόνο αφορίζουν τους πάντες και τα πάντα, προτείνει λύσεις που θα κάνουν καλύτερη την Ελλάδα. Διατυπώνει θέσεις και προτάσεις με την ελπίδα ότι στο τέλος θα προκύψει κάτι θετικό, κάτι δημιουργικό για την κοινωνία.
Βέβαια, προσωπικά δεν πιστεύω ότι οι Έλληνες θα αλλάξουν ποτέ νοοτροπία, κάτι που είναι απολύτως αναγκαίο για να υιοθετήσουν τις προτάσεις της «Δημιουργίας Ξανά» ώστε να αλλάξει και η χώρα. Εδώ, στα μέρη μας, π.χ. δεν «περνά» ούτε ο αντικαπνιστικός νόμος, που σε όλη την Ευρώπη θεωρείται δεδομένος. Ως εκ τούτου δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος σχετικά με την αποδοχή και την επιτυχία της κίνησης.
Τέλος πάντων, δεν... προσηλυτίζω κανέναν, άλλωστε δεν αποτελώ (τουλάχιστον ακόμη) μέρος της. Ωστόσο, είναι ενδιαφέρουσα και φιλοδοξεί να φέρει κάτι νέο. Τις θέσεις της τις βρίσκετε εδώ. Ρίξτε μια ματιά, ίσως βρείτε πράγματα που εκφράζουν και εσάς.

6 σχόλια:

δελφινακι είπε...

Καλή επιτυχία. Μακάρι να βρουν ανταποκριτές στο έργο τους

mia είπε...

Μου αρέσει σαν ιδέα.... αλλά δεν κρύβω ότι είμαι και λίγο επιφυλακτική....

Χρήστος Γ. είπε...

Διάβασα όλο το site. Ενδιαφέρουσες πρότασεις που πρέπει να δούμε πως θα συγκεκριμενοποιηθούν περισσότερο. Το κυριότερο να μάθουμε ποιοι είναι. Το κυριότερο είναι ότι κάτι άρχισε να κινείται πέρα από την αγία τριάδα όπως αναφέρει και περιγράφει, στη διακύρηξή του, τους ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΚΚΕ. Αρχίζει και παίρνει μορφή αυτό που απομένει να επλίζουμε.

Πιγκουίνος είπε...

Ναι, κι εγώ mia επιφυλακτικός είμαι.
Πάντως, όντως, είναι θετικό φίλε Chrisgio, το γεγονός ότι κάτι κινείται. Απλώς, δεν πιστεύω ότι θα έχει πολύ απήχηση στην ελληνική κοινωνία. Θα δούμε...

Χρήστος Γ. είπε...

Ποτέ δεν ξέρεις!!!
Όλα από το τίποτα ξεκινούν και κάποια γιγαντώνονται. Όταν θα ωριμάσουν οι καταστάσεις θα έχουμε εξελίξεις και σε αυτό το θέμα. Στην Ελλάδα δεν θα μείνει τίποτα όρθιο. Η σήψη είναι τόσο μεγάλη και βαθιά που δεν σηκώνει θεραπεία. Ο θάνατος είναι κοντά για όλα αυτά που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση.

Πάντως διάβασε κι αυτό εδώ. Έχουμε κίνηση κι από τον Γ. Φλωρίδη, υπηρετήσας κι αυτός το σύστημα βεβαιως-βεβαίως αλλά είπαμε ποτέ δεν ξέρεις!!!

http://www.capital.gr/News.asp?id=1311687

Πιγκουίνος είπε...

Ναι, το άκουσα κι εγώ χθες.
Όλα αυτά για μένα, είναι θετικές κινήσεις. Ειλικρινά, θέλω πολύ να ακούσω θέσεις και προτάσεις από όλους. Είτε είναι του συστήματος είτε όχι.
Γενικά, είμαι υπέρ κάθε ενός που «βασανίζει» το μυαλό του και μετά έχει κάτι να πει. Μόνο σε καλό μπορεί να βγει...