Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Δεν αποδίδεται Δικαιοσύνη με μία σφαίρα στο κεφάλι. Ακόμη κι αν είναι του Καντάφι...

Η νέα -μετά Καντάφι- εποχή άρχισε από χθες στη Λιβύη. Αλλά δεν άρχισε καλά.
Οι αντικαθεστωτικοί σκότωσαν εν ψυχρώ τον συνταγματάρχη, τον οποίο λίγο νωρίτερα είχαν συλλάβει και τραυματίσει. Μάλιστα, λέγεται ότι τον εκτέλεσε ένας αρκετά νεαρός άνδρας, το πολύ ως 20 ετών.
Σύμφωνοι, ο Καντάφι ήταν στυγνός δικτάτορας, εγκληματίας, τύραννος και πολλά ακόμη αλλά όπως και να έχει, η Δικαιοσύνη δεν αποδίδεται με τέτοιες βάρβαρες μεθόδους. Οι αντικαθεστωτικοί τον έπιασαν, τον λιντσάρισαν και τον σκότωσαν με μία σφαίρα στο κεφάλι, ενώ εκείνος ήταν άοπλος, αβοήθητος, ανήμπορος να αντιδράσει και τους παρακαλούσε να μην πυροβολήσουν.
Το γεγονός ότι τον θανάτωσαν με τον φρικτό αυτόν τρόπο, δρώντας ακριβώς όπως θα έκανε εκείνος δηλαδή (!), είναι πολύ κακό σημάδι για το μέλλον. Το ότι «σκοτώθηκε στα χέρια της Επανάστασης», όπως ανέφεραν ανώτατα μέλη των αντικαθεστωτικών, μάλλον πρέπει να προκαλεί ανησυχία για το πώς σκοπεύουν να κυβερνήσουν αυτοί που τώρα έχουν την εξουσία καθώς και για το πώς θα αντιμετωπίσουν τους μέχρι πρότινος υποστηρικτές του Καντάφι.
Μακάρι να διαψευστώ...

11 σχόλια:

olgara είπε...

Poso dikaio exeis file pinguine...

Μεταφορεύς είπε...

Ο Γιώργος, που στενοχωρήθηκε για τον Τζομπς, δεν θα εκφράσει τη θλίψη του; Φίλος του μπαμπά του, άλλωστε, ήταν ο Μουαμάρ.

Σοφία Ζ. είπε...

Δυστυχώς, ίσως φταίει ότι μεγαλώνω, διαπιστώνω ολοένα και περισσότερο ότι οι διεθνείς θεσμοί που προστατεύουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και περιφρουρούν την δημοκρατία και την παγκόσμια δικαιοσύνη, εν τέλει περιφρουρούν τι; Συμφέροντα ίσως. Σαφώς η ανθρώπινη φύση έπιτρέπει την οργή και την αυτοδικία, την επιτόπου τιμωρία ακόμη και το λιντσάρισμα. Το μεγαλείο της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης όμως ξεπερνά τις ενστικτώδεις αντιδράσεις και χαρίζει δικαιοσύνη, ίση αντιμετώπιση και περιφρούρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ακόμη και σε αυτούς που μια ζωή το καταπατούσαν. Γι' αυτό αποτελεί όνειρο όλων των καταπιεσμένων λαών. Μετά το φιάσκο του Σαντάμ και του Μιλόσεβιτς, φαίνεται όμως ότι οι διεθνείς θεσμοί δεν αντέχουν άλλη μια καυτή πατάτα στα χέρια τους. Ασε λοιπόν τους θερμόαιμους να καθαρίσουν. Μετά θα πούμε ¨εν βρασμώ ψυχής" ..... Το μέλλον της Λιβύης - ή μάλλον του Λίβυου λαού (όπως προσφιλώς η Κυβέρνησή μας διαχωρίζει την Ελλάδα από τον ελληνικό λαό, θα σώσουμε την Ελλάδα θυσιάζοντας τον ελληνικό λαό) ζοφερό!
Πολύ καλημέρα!

maria είπε...

Καλημέρα πιγκουίνε. Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω με τα σχόλια σου. Είμαι από αυτούς που χάρηκαν για το συγκεκριμένο τέλος του Καντάφι. Όταν έχεις υποφέρει τόσα δεινά δεν μπορείς να περιμένεις την δικαιοσύνη. Την παίρνεις εσύ στα χέρια σου, για να είσαι σίγουρος ότι θα αποδοθεί. Αυτό νομίζω έδειξαν κι οι πανηγυρισμοί του λαού. Δεν σου κρύβω ακόμα ότι μου πέρασε από το νου ότι κάτι τέτοιο αξίζουν κι οι δικοί μας πολιτικοί , όχι μόνο της Κυβέρνησης, αλλά όλοι τους.Πριν δύο χρόνια δεν είχα αυτή την άποψη ακριβώς, εγώ και πολύς κόσμος νομίζω. Μήπως αυτό δείχνει ότι το αξίζουν;

Πιγκουίνος είπε...

Σοφία, δεν διαφωνώ μαζί σου αλλά δεν νομίζω ότι ήταν θέμα των διεθνών θεσμών. Απλώς, οι ίδιοι πήραν το νόμο στα χέρια τους προτού προλάβει να αντιδράσει οποιοσδήποτε.
Μαρία, όταν θα σου φύγει η οργή θα αντιληφθείς πόσο λάθος αλλά και επικίνδυνο είναι αυτό που λες. Το λιντσάρισμα και η εκτέλεση δεν μπορεί ποτέ και πουθενά να αποτελεί δικαιοσύνη και πολύ περισσότερο να προσφέρει χαρά. Άλλωστε, τι εννοείς ότι πήραν τη δικαιοσύνη στα χέρια τους για να είναι σίγουροι πως θα αποδωθεί; Τον είχαν πιάσει, τον κρατούσαν, ας τον δίκαζαν. Πώς θα μπορούσε να γλυτώσει;
Σε ό,τι αφορά τους δικούς μας, όταν οι πολιτικοί είναι κακοί δεν τους ψηφίζουμε και τους στέλνουμε σπίτια τους. Είναι αδιανόητο να λες ότι πρέπει σε μία Δημοκρατία να σκοτώσουμε πολιτικούς! Ποιος θα αποφασίσει για αυτό; Εσύ, εγώ; Και αν εμένα δεν μου αρέσουν οι επόμενοι, μπορώ να τους σκοτώσω; Άλλοι επίσης, μπορεί να θέλουν να σκοτώσουν τους δημοσιογράφους που τα παίρνουν, τους γιατρούς, τους εφοριακούς κλπ. Αυτό είναι η απάντηση;
Όταν το ξανασκεφτείς πιο ψύχραιμα πιστεύω ότι θα συμφωνήσεις.

Χρήστος Γ. είπε...

Εγώ πάντως δεν χρειάζεται να σκεφτώ ψύχραιμα. Είμαι ψύχραιμος και οι απόψεις μου δεδομένες απέναντι σε τέτοιες "ανθρώπινες υπάρξεις".
Ο Καντάφι επέλεξε ένα τρόπο ζωής και διακυβέρνησης της χώρας του που το τέλος του ήταν προδιαγεγραμμένο. Δεν αισθάνομαι καμιά λύπη ή αποτροπιασμό. Ένας εξευτελιστικός θάνατος που του άξιζε, από έναν λαό που επί 40 χρόνια στέναζε από το αρρωστημένο του μυαλό.
Να θυμίσω ότι στην αρχή του τέλους του πριν κάμποσους μήνες είχε δώσει διαταγή σε ελεύθερους σκοπευτές να σκοτώνουν εν ψυχρώ αντικαθεστωτικούς. Φαίνεται ήταν γραφτό του αυτή η διαταγή του να εφαρμοστεί και στον ίδιο.
Καλό ταξίδι στην κόλαση Μοαμμάρ!!!

Πιγκουϊνε φίλε μου έχω καταλάβει ότι είσαι ευαίσθητος άνθρωπος και το εκτιμώ αυτό. Όμως για μια ακόμη φορά, για παρόμοιο θέμα, θα διαφωνήσω.

Όπως θα διαφωνήσω με όποιον πιστεύει ότι ο κάθε ανάξιος πολιτικός πρεπει να έχει ανάλογη τύχη, αν και είμαι εξόργισμένος και μ' αυτούς. Τους θυμίζω ότι σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν οι εκλογές.

Την καλημέρα μου!

Χρήστος Γ. είπε...

Πιγκουΐνε καλησπέρα
Διάβασε αυτό και μετά ας μιλήσουμε ξανά για σεβασμό ανθρώπινης ζωής, θανατική ποινή κλπ. Και δεν είναι το μοναδικό. Το διαδίκτυο είναι γεμάτο από τέτοια σκουπίδια. Τι κουβέντα να κάνουμε μετά για Καντάφι, Κοεμτζή όταν για πάρα πολλούς ανθρώπους η ποινή του θανάτου αλλά και ο εξευτελισμός μετά από αυτόν μάλλον θα έπρεπε να ισχύει καθημερινά στη ζωή μας. Με το παραμικρό... τσεκούρι!!!

http://cretanpatriot.wordpress.com/2011/10/22/enoxoi-e%cf%83%cf%87%ce%b1%cf%84%ce%b7%cf%83-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b4%ce%bf%cf%83%ce%b9%ce%b1%cf%83-%ce%b8%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%84%ce%bf-%ce%bc%ce%b5-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%bf%cf%80%cf%84%ce%b9%ce%ba/

Πιγκουίνος είπε...

Να σου πω την αλήθεια, το είδα μόνο για λίγο. Δεν άντεξα να το δω όλο. Έχουν και όρια οι αντοχές μου. Το γεγονός, όμως, ότι τέτοιες απόψεις γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς, είναι πολύ ανησυχητικό.
Μου αρέσει που οι συγκεκριμένοι αυτοαποκαλούνται και δημοκράτες...

Χρήστος Γ. είπε...

Εγώ δεν ανησυχώ πολύ. Σε διατεταγμένη υπηρεσία βρίσκονται. Στρατοί από ζόμπι της Αλέκας, του Τσίπρα, της Χρυσής Αυγής του κίτρινου τύπου του Κουρή και των λοιπών "δημοκρατικών δυνάμεων" είναι. Δεν υπάρχει μόνο το ΠΑΜΕ από τη μια μεριά και οι κουκουλοφόροι από την άλλη των δρόμων αλλά τα τελευταία χρόνια και του διαδικτύου.
Αλλά όπως λες και συ, και η αντοχή έχει και τα όριά της. Όμως θα το αντέξουμε κι αυτό. Το ταξίδι προς τον πάτο τελειώνει.

Πιγκουίνος είπε...

Δεν ξέρω αν είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία ή όχι. Δεν με νοιάζει κιόλας.
Θα συμφωνήσεις, όμως, ότι τέτοιες «ιδέες» δηλητηριάζουν τον κόσμο, ειδικά τον Έλληνα που είναι και θερμόμαιμος και αναζητά πάντα αλλού τις ευθύνες. Ως εκ τούτου αυτές οι βλακείες κερδίζουν συνεχώς έδαφος στην κοινωνία μας.
Το θέμα για μένα δεν είναι ποιος είναι ο «αποστολέας» αλλά ότι έχει πολλούς, όπως φαίνεται, «παραλήπτες». Αυτό με ανησυχεί...

Χρήστος Γ. είπε...

Μα και βέβαια τέτοιες ιδέες κάνουν κακό. Θα κερδίσουν έδαφος βραχυπρόθεσμα. Σε εποχές σαν αυτές που ζούμε τα άκρα απολαμβάνουν στιγμές αύξησης των ποσοστών τους. Το μέλλον όμως δεν είναι ποτέ δικό τους γιατί αλλιώς δεν θα αποκαλούνταν ΑΚΡΑ.
Διαφωνώ... συμφωνώντας(!!!) περί αποστολέα και παραληπτών. Ο επικίνδυνος για μένα είναι ο "αποστολέας", αυτός ρίχνει το δηλητήριο. Είμαι όμως αισιόδοξος γιατί πιστεύω ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων που έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο έχουν τουλάχιστον μια ελάχιστη νοημοσύνη για να αντιλαμβάνεται και να αποβάλλει τα σκουπίδια!