Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Έτσι γαμ... αυτοί που σας χρωστάνε!

Γιατί χαίρεται ο κόσμος μπαμπά; Μα γιατί, οι Έλληνες τσολιάδες (που λέει ο λόγος, σχεδόν όλοι ξένοι είναι) του Ολυμπιακού νίκησαν χθες τους Γερμαναράδες της Μπορούσια Ντόρτμουντ και με τον τρόπο αυτό αντιστάθηκαν στα καταχθόνια σχέδιά τους, υπενθυμίζοντας παράλληλα προς όλους πόσο ανώτεροι είμαστε.
Τους έβαλαν στη θέση τους και έβγαλαν το άχτι όλων μας απέναντι στους... ναζί, οι οποίοι έμαθαν πως «έτσι γαμ... αυτοί που σας χρωστάνε» (σύνθημα που δόνησε χθες το Καραϊσκάκη, αν κι έρχεται σε αντιπαράθεση με τα αντίστοιχα των «Αγανακτισμένων» που μας λένε ότι «δεν χρωστάμε, δεν πουλάμε» και τα σχετικά...).

Με τη λήξη του αγώνα το σύνθημα μπήκε σε αμέτρητους «τοίχους» και προφίλ στο facebook από υπερήφανους Έλληνες, καθώς για μία ακόμη φορά δείξαμε σε αυτούς πόσο μπροστά είμαστε. Άλλωστε, όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες, εκείνοι βρίσκονταν ακόμη στα δένδρα. Ένα χαρακτηριστικό μήνυμα ανέφερε: «Μετά από αυτό οι Γερμανοί θα τρέμουν ακόμα και στο άκουσμα της λέξης Ελλάδα!».
Βέβαια, αυτοί είναι μέλη οργανωμένης και σοβαρής κοινωνίας, θα πάνε σήμερα στη δουλειά τους, δίχως να φοβούνται χαράτσια και απολύσεις, δίχως το φόβο της επιβίωσης και οι δρόμοι που θα περπατάνε, θα είναι καθαροί και όχι τίγκα στα σκουπίδια. Αυτοί, επίσης, θα συνεχίσουν να μας δανείζουν (όχι με το αζημίωτο φυσικά) για να εξακολουθούμε να πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις.
Αλλά τι είναι όλα τα παραπάνω μπροστά στην τριάρα που τους έριξε η Ολυμπιακάρα; Σήμερα οι Γερμανοί ξύπνησαν ταπεινωμένοι, εμείς πάλι υπερήφανοι! Οι εφημερίδες μας τους ειρωνεύονται, πατώντας στα ίχνη άλλης «εφημερίδας», που προ ημερών έδωσε... πατριωτικό χαρακτήρα στο παιχνίδι, φτάνοντας στο σημείο να ντύσει τη Μέρκελ ναζί!
Μπράβο μας, λοιπόν, βρήκαμε λόγο να χαρούμε για το τίποτα! Και εις ανώτερα! Ζήτω η Ελλάς και Αγκέλα... φιλάκια (σίγουρα δεν κοιμήθηκε χθες...)!
ΥΓ. Έχει πλάκα: οι δύο χώρες που αποφασίζουν για την τύχη μας είναι η μισητή Γερμανία και η λιγότερο μισητή Γαλλία. Και τα χθεσινά «ελληνικά» γκολ τα πέτυχαν ένας Γερμανός (με ελληνικές, πάντως, ρίζες), ένας Γάλλος και ένας Γαλλοαλγερινός!

15 σχόλια:

To Tzimani είπε...

Δεν χρειάζεται απαξία. Μπορεί να μη γλυτώσαμε από τα χρέη, μπορεί να μη βελτιώθηκε η ζωή μας μετά τη νίκη του Ολυμπιακού, αλλά μέσα στην τραγική κατάσταση που ζούμε, κάποια τέτοια γεγονότα είναι που μας δίνουν, έστω και στιγμιαία, λίγη χαρά.
Ο κόσμος πλέον δεν έχει και πολλούς λόγους να χαρεί. Το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός γενικότερα είναι ένα από αυτά.
Και στο κάτω κάτω, 1000 φορές να πανηγυρίζω για τη νίκη του Ολυμπιακού, παρά να μου γυρίζουν τα μυαλά βλέποντας για άλλη μια φορά την Αθήνα να καίγεται και περιουσίες απλών ανθρωπων να καταστρέφονται από τους ίδιους "γνωστούς πασίγνωστους" που λειτουργούν πάντα με την κάλυψη ΚΑΙ της αστυνομίας ΚΑΙ των γνωστών "δημοκρατικών" δυνάμεων.

Ανώνυμος είπε...

Καλημερούδια!!

Πιγκουίνε μου θα συμφωνήσω με τον φίλο πιο πάνω. Ο Ολυμπιακός χρειαζόταν αυτή την νίκη για να μπορέσει ελπίζει στην πρόκριση της επόμενης φάσης. Και φυσικά οι οπαδοί του Θρύλου το ευχαριστήθηκαν και ήταν αναμενόμενο να δημιουργήσουν συνθήματα τα οποία ταίριαζαν στο χθεσινό αποτέλεσμα. Εκτός από τον Ολυμπιακό, πολλοί Έλληνες (Ολυμπιακοί και μη) πανηγύρισαν την νίκη της Ελλάδας.

Μετά από τα ιστορικά γεγονότα μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, οι Έλληνες δεν ξεχνάνε και η χαρά της νίκης ήταν διπλής σημασίας. Τώρα το αν η Γερμανία μας δανείζει και είμαστε σε αυτά τα «οικονομικά» χάλια, γι αυτό ευθύνονται οι πιο πάνω και όχι ο απλός κοσμάκης. Οπότε εγώ έχω κέφια από χθες και είμαι περήφανη που είμαι Ελληνίδα και γαυρίνα!!!!!

Καλή συνέχεια!!!!

Πιγκουίνος είπε...

Αυτά που αναφέρετε και οι δύο είναι σωστά. Δεν απαξιώνω τη νίκη του Ολυμπιακού απλώς θεωρώ λάθος το να μπλέκουμε το ποδόσφαιρο με την πολιτική και τα δάνεια κλπ.
Αν υποθέσουμε ότι σε δύο εβδομάδες χάσει από την Ντόρτμουντ και ακούσουμε συνθήματα από τους Γερμανούς του στυλ «Έτσι γαμ... αυτοί που σας δανείζουν», δεν θα λέγαμε ότι είναι προκλητικοί κλπ; Αυτό λέω.
Κατά τ' άλλα, Ολυμπιακοί πάρτε ακόμη και το Τσάμπιονς Λιγκ! Με τις ευχές μου!

Νίκος Ματσαμπλόκος είπε...

Αυτό που έρχεται σαν εξέλιξη στις εργασιακές σχέσεις, ίσως είναι κάτι άγνωστο, πέρα από την κατανόησή μας. Τα παιδιά που θα γεννηθούν, θα μεγαλώσουν σε μια άλλη πραγματικότητα, που ίσως εμείς δεν θα μάθουμε ποτέ. Σ' αυτήν την κρίσιμη ώρα το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα ικανό να σταθεί δίπλα στον λαό και να τον οδηγήσει στη μετάβαση στον καινούριο κόσμο, χωρίς αναγκαστικά να τον βυθίσει στην απόγνωση και στο περιθώριο. Η Δεξιά δεν αγωνίζεται στον χώρο των ιδεών. Προσκολλημένη στην παλιά νοοτροπία, εξαγοράζει τις ψυχές των ανθρώπων.

Sharpedon είπε...

"Αν υποθέσουμε ότι σε δύο εβδομάδες χάσει από την Ντόρτμουντ και ακούσουμε συνθήματα από τους Γερμανούς του στυλ «Έτσι γαμ... αυτοί που σας δανείζουν»,..."

Και να μην το ακούσουμε θα το βάλει στο εξώφυλλο το σιχαμένο το Focus.
Συμφωνώ πως η νίκη του Ολυμπιακού ήταν σημαντική σε πολλά επίπεδα αλλά το εν λόγω σύνθημα ήταν καλύτερα να μην είχε ακουστεί.
Ο φανατισμός δυστυχώς τους περισσότερους τους κάνει πρώτα να μιλάνε και μετά να σκέφτονται.

Φθινοπωρινός αγροφύλαξ είπε...

Οταν ο Ελληνας πρωθυπουργός (Γκούφι) θεωρεί εαυτόν σύγχρονο Καποδίστρια και σύγχρονο Τρικούπη, γιατί να μη θεωρεί ο... Τσουκαλάς εαυτόν Αρη Βελουχιώτη που ανατίναξε τον Γοργοπόταμο;

Πιγκουίνος είπε...

Φίλε Korie, όσο βλακώδες είναι αυτό που έκανε το Focus άλλο τόσο είναι και αυτό που έκαναν διάφορες ελληνικές εφημερίδες σήμερα. Δεν διαφωνούμε πουθενά.
Ο φανατισμός μόνο κακό κάνει, έχεις απόλυτο δίκιο.
Ματσαμπλόκε και αγροφύλακα, ως συνήθως στον κόσμο σας. Η... λαχτάρα να τα «χώσετε» στον κακό πρωθυπουργό, σας κάνει να γράφετε απίθανα πράγματα σε άσχετα κείμενα.
Αλλά όταν δεν πιστεύεις σε τίποτα και λες εγώ δεν είμαι με κανέναν, άρα όταν δεν έχεις να υπερασπιστείς κάτι και όταν δεν έχεις να προτείνεις το παραμικρό, είναι λογικό να αναλώνεσαι σε εξυπναδούλες. Ειδικά, ο Ματσαμπλόκος, έκανε copy paste κάτι τελείως άσχετο (το μεγαλύτερο κείμενο που έχει υπογράψει ποτέ!) και το έβαλε σε ένα κείμενο για το ματς του Ολυμπιακού!
Συνεχίστε, έτσι κι αλλιώς το «καλό» για το μπλογκ είναι να μαζεύει σχόλια...

KANTHAR0S είπε...

Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν βρίσκω ομοιότητες στα δημοσιονομικά προβλήματα και στο αποτέλεσμα του Ολυμπιακού. Ο Ολυμπιακός να χαρεί επειδή κέρδισε ευρωπαϊκό αγώνα με πολύ καλή εμφάνιση κι ο φίλαθλος επειδή πήραμε βαθμούς στην κατάταξη της Ουέφα από νίκη που προήλθε με πολύ καλή εμφάνιση.

Οι δόσεις και η Μέρκελ δεν έχουν σχέση. Αυτό που έχει σχέση είναι η πίστη μας ότι το πολιτικό πουλί μας μεγάλωσε, επειδή κερδίσαμε γερμανική ομάδα. Παραμένουμε, δυστυχώς, εκτός πραγματικότητας.

Πιγκουίνος είπε...

Φίλε Kanthare, διατυπώνουμε την ίδια άποψη.
Η νίκη του Ολυμπιακού ήταν πολύ σημαντική και ήρθε δίκαια. Μπράβο του και καλά κάνουν οι φίλοι του και το γιορτάζουν.
Αλλά είναι τελείως άσχετο να παραλληλίζουμε μία ποδοσφαιρική επιτυχία με... επανάσταση κατά του «κατακτητή». Ας δούμε, και μία φορά, τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση.

dont remain silent είπε...

Συγχαρητήρια στη Θρυλάραααααααααα (που αγαπώ πολύ). Πέρα από κάθε βαρύγδουπη δήλωση, ήταν σπουδαία νίκη. Η νίκη κάθε ελληνικής ομάδας, μάς κάνει όλους να χαμογελάσουμε, έστω και για λίγα δευτερόλεπτα.. Πάντα τέτοια..:) :)

Νίκος Ματσαμπλόκος είπε...

Δεν έκανα κόπι πέιστ, απομαγνητοφώνηση αποσπάσματος γνωστής ταινίας έκανα!

Αμα είναι να βοηθάμε στην αύξηση της αναγνωσιμότητας του μπλογκ, τότε θα συνεχίσουμε έτσι.

Unknown είπε...

Παιδιά, μην μπερδεύετε τα πράγματα. Τα συνθήματα στο γήπεδο ήταν μία αυθόρμητη εκδήλωση του κόσμου. Ενός κόσμου που υποφέρει από "το ΠΑΣΟΚ (που) είναι το μόνο κόμμα ικανό να σταθεί δίπλα στον λαό", που λέει ο Ματσαμπλόκος..... Δεν έγινε καμία επανάσταση, ούτε λύθηκαν τα προβλήματά μας. Το τι γράφουν σήμερα οι δημοσιοκάφροι είναι άλλο θέμα. Να πουλήσουν φύλλα θέλουν και τίποτα παραπάνω.
Η ουσία είναι πως, μέσα στη γενικότερη μαυρίλα, η χθεσινή νίκη του Θρύλου ήταν για μας (τους Γαύρους) μία σταγόνα χαράς. Τίποτα περισσότερο ή λιγότερο.
Και δεν χρειαζόμουν αυτή τη νίκη για να αισθανθώ υπερήφανος (όπως κάποιοι πανηλίθιοι δικοί μας δημοσιοκάφροι). Αισθάνομαι υπερήφανος κάθε μέρα απλά και μόνο που είμαι Έλληνας το Γένος και κανένας αλήτης πολιτικός δεν θα με κάνει να ντραπώ για τις δικές του αλητείες που οδήγησαν τη χώρα στην κατάσταση που είμαστε.

MINIMARKET είπε...

Συνήθως σχόλια δεν κάνω αλλά επειδή είμαι ολυμπιακός και κάποιοι που σχολιάσανε πιο πάνω με ξέρουν θα πώ μόνο τούτο : και εγώ τα ευχαριστήθηκα τα συνθήματα αλλά θα ήθελα όλους αυτούς τους φανατικούς της θύρας 7 ( και όχι μόνο ), μία φορά στην ζωή τους να κατέβουν πλατεία και να βρίσουν και τους ντόπιους " γερμανούς " κυβερνώντες .
Ειδικά τώρα που παίζεται η εθνική ανεξαρτησία της χώρας !

Unknown είπε...

Να είσαι σίγουρος ότι πολλοί κατέβηκαν φίλε μου. :)

Χρήστος Γ. είπε...

Πιγκουϊνε "απέτυχες" σ' αυτή την ανάρτησή σου. :-))
Και ο νοών νοείτω!!!

Και για να σοβαρευτούμε πρόκειται για έναι κείμενο που με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Άκουγα πολλούς αθλητικογράφους μετά τον αγλωνα να λένε διάφορα φαιδρά περί περιφάνειας κλπ. Αστεία πράγματα!

Το ποδόσφαιρο δεν είναι τίποτα παραπάνω από αυτό το είναι.

"Η πιο σημαντική ασημαντότητα της ζωής μας".

Ας αφήσουμε τη Μερκελ να προσπαθεί για το ΣΥΜΦΕΡΟΝ της χώρας της και ας ασχολειθούμε με την αιτία της δικής μας παρακμής που ως συνήθως για τους περισσότερους από μας φταίει η "κακουργα κενωνία", οι Αγγλοι-Γάλλοι-Πορτογάλοι, το focus, οι Σιωνιστές, οι Ιλουμινάτι, Ο ΚΑΚΟΣ ΜΑΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ!

Και για να μην παρεξηγηθώ από τους καλοπροαίρετους σχολιαστές και φίλους θα ήθελα να δηλώσω κι εγώ "γαύρος".

Σύγαυροι καλησπέρα σας!!!