Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Καταδικάστηκε σε θάνατο επειδή έγινε Χριστιανός!

Ο 34χρονος Ιρανός πάστορας Yousef Nadarkhani, ο οποίος ασπάστηκε τον Χριστιανισμό στα 19 του, έχει καταδικαστεί σε θάνατο λόγω «αποστασίας»!
Τον Ιούνιο το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας ζήτησε επανεξέταση της υπόθεσής του υπογραμμίζοντας πως η εκτέλεση δεν θα προχωρήσει αν αποκηρύξει τη χριστιανική πίστη. Ωστόσο, στις 29 Σεπτεμβρίου εκείνος αρνήθηκε να κάνει κάτι τέτοιο.
Έτσι, η καταδίκη εξακολουθεί να υφίσταται και ως εκ τούτου ανά πάσα στιγμή κινδυνεύει με απαγχονισμό.
Είναι χαρακτηριστικό ότι λόγω των αντιδράσεων που προκλήθηκαν διεθνώς, οι αρχές του Ιράν… εξαφάνισαν πρόσφατα την κατηγορία της «αποστασίας» υποστηρίζοντας ψευδώς ότι η ποινή τού επιβλήθηκε –μεταξύ άλλων- για «βιασμό και διαφθορά» αν και ποτέ δεν κατηγορήθηκε για κάτι τέτοιο.

Αν επιθυμείτε, μπορείτε να υπογράψετε έκκληση της Διεθνούς Αμνηστίας εδώ προκειμένου να σωθεί και να μείνει ελεύθερος.

5 σχόλια:

Χρήστος Γ. είπε...

Καλησπέρα Πιγκουΐνε
Τι να σχολιάσω; Εδώ είναι η συνέχεια της άλλης ανάρτησης περί ποινής θανάτου.
Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ, δυστυχώς!!!
Αλλά ΙΡΑΝ είναι αυτό!!!
Το έχω ζήσει κι αυτό. Πήγα εκεί στο λιμάνι Bandar Shahpour το Νοέμβριο του 1978 κι αμέσως σχεδόν άρχισε η "επανάσταση". Πήγα με τον Σάχη κι έφυγα με τον Χομεϊνί και το λιμάνι με άλλο όνομα Bandar Homeini 4 μήνες αργότερα γύρω στο Φεβρουάριο του 1979. Στο τέλος είχαμε μείνει από φαί και το κυριότερο από νερό. Ηρωϊκά χρόνια!!! Απελπισία!!! Κάνουν ότι θέλλουν σε θεωρούν σκουπίδι. Εδώ τίθεται κι ένα άλλο θέμα για πολλή κουβέντα. Η "αυτοδιάθεση των λαών" όταν εγκληματούν κατά συρροή!!! Λύπάμαι για το παιδί αυτό αλλά το μέλλον του είναι μάλλον προδιαγεγραμμένο!

Ανώνυμος είπε...

Πιγκουίνε μου αυτά είναι τα μεγάλα εγκλήματα που γίνονται στον κόσμο. Δυστυχώς κάποιοι άνθρωποι ή πιο σωστά «απάνθρωποι» αποφασίζουν για την ζωή των άλλων. Ότι δεν τους αρέσει το εξαφανίζουν και μαζί με αυτά και τις ανθρώπινες ζωές. Η τιμωρία τους θα ήταν να πληρώσουν με το ίδιο νόμισμα, αλλά κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί για πολλά χρόνια ακόμη. Υπέγραψα, αν και δεν έχω ελπίδες γιατί οι παλιάνθρωποι θα παραμείνουν παλιάνθρωποι. Το ίδιο έκαναν και με τον Τρόι…. Κρίμα….

Sharpedon είπε...

"Για αποστασία", μάλιστα. Θέλουν οι Μουλάδες να κρατήσουν μαζί με τα πρόβατα και τους ποιμένες μες το μαντρί. Τιμωρούν έτσι με την εσχάτη των ποινών όποιον ξεμυτίζει για να μην μπουν και στους άλλους ποιμένες ιδέες. Αναρωτιέμαι αν θα τον κατηγορούσαν για αποστασία αν δήλωνε άθεος.

Τα όρνεα τρέφονται με σάρκες για να ζήσουν αλλά ενίοτε μία σπίθα αρκεί για να ξεσηκωθεί η λεία τους και να γίνουν τα ίδια θηράματα. Ποιος ξέρει, ίσως αυτή να είναι αυτή η σπίθα.

Για όποιον αισθάνεται τολμηρός και θέλει να δει τι πραγματικά εστί Ιράν συνιστώ την παρακάτω ταινία. Μόνο για γερά στομάχια, η σκηνή του λιθοβολισμού δεν είναι για όλους :
The Stoning of Soraya M.

Πιγκουίνος είπε...

Συμφωνώ, φυσικά, με όλους σας. Korie, φαντάζομαι τι θα δείχνει το βίντεο και δεν θέλω να το δω...

dont remain silent είπε...

Αίσχοοοοοοοοοοοος...Και βέβαια θα στείλω mail στη διεθνή αμνηστία.. Εύχομαι να γλιτώσει..