Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Φοιτητές κρατούσαν όμηρους καθηγητές!

Στην Ελλάδα το ζήσαμε και αυτό... Το απόσπασμα από τα «Νέα»:
«Περισσότερο από δέκα ώρες κρατούσε χθες, μια ομάδα φοιτητών κλειδωμένους στο τμήμα Φυσικού του πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο περίπου 20 καθηγητές, ζητώντας τους να βάλουν εμβόλιμη εξεταστική η οποία χάθηκε λόγω των καταλήψεων.
Οι φοιτητές δεν άφηναν τους καθηγητές να βγουν έξω από το χώρο ως τις 2.30 τα ξημερώματα, οπότε ένας καθηγητής κατάφερε να καλέσει την αστυνομία που μπήκε στο Ίδρυμα και έμεινε για λίγο, αφού ο πρύτανης δεν θέλησε να συλληφθεί κανένας από τους φοιτητές, οι οποίοι αποχώρησαν χωρίς να καταφέρουν να 'περάσουν' το αίτημά τους.
Ο πρύτανης δεν θέλησε να συλληφθεί κανένας, ωστόσο ασκήθηκε αυτεπάγγελτη δίωξη κατά παντός υπευθύνου για παρακώλυση της ελεύθερης πρόσβασης στο γραφείο των καθηγητών.
Τα γεγονότα αυτά έχουν αναστατώσει την πανεπιστημιακή κοινότητα καθώς το τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης είναι από τα καλύτερα τμήματα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο σύμφωνα με τα αποτελέσματα της εξωτερικής αξιολόγησης».
Αναμένεται, φυσικά, οξεία αντίδραση αριστερών κομμάτων καθώς η ουσία στο παραπάνω συμβάν είναι η... καταπάτηση του ασύλου από τις δυνάμεις καταστολής, που εναντιώνονται στον δίκαιο αγώνα των... επαναστατών φοιτητών, της ελπίδας όλων μας για καλύτερη Ελλάδα...

3 σχόλια:

olgara είπε...

ολα καλα, αλλα γιατι το κειμενο ειναι απο τα νεα?????
δεν το εγραψαν αλλες -μικροτερες- εφημεριδες???

Νίκος Ματσαμπλόκος είπε...

Τι να κάνουμε, μόνο "Τα Νέα" στηρίζουν ακόμα τόσο σταθερά την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Πιγκουίνος είπε...

Όλγα, σου εξήγησα.
Ματσαμπλόγκε, εσύ δεν παίρνεις από εξηγήσεις...