Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

«Γαϊδούρια» οδηγοί κλείνουν δρόμους και πεζοδρόμια

Δύο φωτογραφίες της νεοελληνικής καθημερινότητας παρουσιάζει σήμερα ο Πιγκουίνος.
Στην πρώτη, κάποιος... ευσυνείδητος οδηγός πάρκαρε σε γωνιακό σημείο από όπου περνάνε λεωφορεία. Συνέπεια; Τρία (αν κάνετε κλικ και ανοίξετε τη φωτογραφία θα τα δείτε) κόλλησαν καθώς δεν μπορούσαν να στρίψουν, ενώ εκείνος δεν βρισκόταν πουθενά για να μετακινήσει το αμάξι του.
Mε δεδομένο ότι το συμβάν έλαβε χώρα Σάββατο οπότε τα δρομολόγια εκτελούνται κάθε 15 με 20 λεπτά, μπορεί εύκολα να αντιληφθεί κανένας ότι η ταλαιπωρία για επιβάτες και οδηγούς (λεωφορείων αλλά και των αυτοκινήτων που τα ακολουθούσαν) κράτησε περίπου μία ώρα!
Κλήθηκαν και ήρθαν η Τροχαία και ο γερανός αλλά για να πάρουν το... προβληματικό αμάξι, έπρεπε να κλείσουν και τον παρακείμενο δρόμο. Έτσι, η ταλαιπωρία έγινε ακόμη μεγαλύτερη. Τελικά, τα οχήματα που έρχονταν από εκεί, καβαλούσαν το πεζοδρόμιο της διπλανής πλατείας για να περάσουν. Και την πλήρωσε το δεντράκι που βλέπετε κάτω...

Στη δεύτερη, οι αξιότιμοι κάτοχοι των αυτοκινήτων και των μοτοσυκλετών έκλεισαν κάθε εκατοστό του πεζοδρομίου! Ο πεζός δεν μπορούσε να περάσει από πουθενά, φανταστείτε να βρισκόταν εκεί κάποιος με αναπηρικό καροτσάκι...
ΥΓ. Τώρα που το σκέφτομαι το «γαϊδούρια» του τίτλου αποτελεί προσβολή για τα καλοκάγαθα και φιλότιμα ζώα...

8 σχόλια:

Χρήστος Γ. είπε...

Αυτή η χώρα δε σώζεται με τίποτα!

ακυβέρνητος είπε...

Η μόνιμη δικαιολογία είναι "και που να το βάλω;"
................................
................................

Κύριε, κύριε ....μπορώ να απαντήσω;

Υ.Γ. Καπετάνιε, υπάρχουν και οι κατασχέσεις. Να δεις πως σφίγγουν οι #&#@!

Χρήστος Γ. είπε...

ΟΧΙ, μην το κάνεις, μην απαντήσεις!!!
Χαμένο θα πάει το μπινελίκι Πέτρο. Γι΄αυτό και σχολιάζω όπως σχολιάζω!!!
Συμφωνώ με όλο το σχόλιό σου.
Όμως εδώ που έχουμε φτάσει...

Πιγκουίνος είπε...

Αντιλαμβάνομαι τη δικαιολογία, Πέτρο, και είμαι πρόθυμος να τη δεχθώ σε πολλές περιπτώσεις. Πράγματι, υπάρχει έλλειψη χώρων.
Αλλά αυτό που καταλήγουν να κάνουν ορισμένοι, όπως αυτοί στις δύο φωτογραφίες, είναι απαράδεκτα με όλη τη σημασία της λέξεως.
Και είσαι απόλυτα σωστός στο υστερόγραφο.
Φοβάμαι, δυστυχώς, ότι έχει δίκιο και ο Chrisgio στο πρώτο του σχόλιο...

To Tzimani είπε...

...Και δεν είναι μόνο τα συγκεκριμένα παραδείγματα που με εκνευρίζουν. Αυτό που με τρελαίνει είναι όλοι αυτοί οι "έξυπνοι" που παρκάρουν στις αναπηρικές θέσεις, γιατί βαριούνται να παρκάρουν 100 μέτρα πιο κάτω. Ρωτάς ρε φίλε αν ο άλλος που του έφαγες τη θέση μπορεί να κάνει αυτά τα έξτρα 100 μέτρα;
Και βέβαια, η σερίφιδες της Δημ. Αστυνομίας αντί να κάνουν τη δουλειά τους κάνουν καμάκι στα διερχόμενα κοριτσάκια...
Με μία φράση ο Chrisgio τα είπε όλα.

Sharpedon είπε...

Στην ερώτηση "Και που να το βάλω;" υπάρχει μόνο μία απάντηση (όχι αυτή που πάει όλων το μυαλό :p):
"Ας μην το έπαιρνες, ας το σκεφτόσουν αυτό πριν το πάρεις" (το είχες σκεφτεί βέβαια, αλλά... "Οι άλλοι είναι πιο έξυπνοι που πήραν;")

Και αν τώρα που το πήρες δεν έχεις χώρο να το παρκάρεις μην το κινείς. Τέλος.

Χρήστος Γ. είπε...

Πριν χρόνια ένας γνωστός μου είχε πάει στη Θεσσαλονίκη και γυρνώντας στην Αθήνα με πήρε τηλέφωνο στο Βόλο και μου είπε αν ήθελα να συναντηθούμε στην διασταύρωση του Βελεστίνου να τα πούμε για λίγο, να τον δώ και να με δει. Το ραντεβού έκλεισε και έφτασα στο σημείο συνάντησης στην ώρα μου. Στο σημείο έκείνο δεν υπήρχε parking. Σταμάτησα-ΚΑΚΩΣ-όσο μπορούσα πιο κοντά στις μπάρες με τα φλας αναμμένα και τον περίμενα. Σε λίγα λεπτά έφτασε και... διπλοπαρκάρησε στη μέση του δρόμου δίπλα μου. Ήμασταν δύο μαλάκες ο ένας δίπλα στον άλλον. Ρε του λέω τί κανεις, πήγαινε μπρός ή πίσω μου. Έλα ρε μεγάλε πως κάνεις έτσι δεν περναει κανένας, κι αν περάσει θα μας δει. Μιλάμε για τον παλιό διεθνή. Του λέω, θα σηκωθώ να φύγω. Ασε τις μαλακίες μου είπε!

Τον παράτησα κι έφυγα.

Έκανε να με πάρει τηλέφωνο κάνα χρόνο που σημαίνει έστω και μετά το συμβάν δεν κατάλαβε το λάθος του.

Γι' αυτό σας λέω, αυτή η χώρα δεν σώζεται με τίποτα!!!

Πιγκουίνος είπε...

Και ποιος μπορεί να διαφωνήσει μαζί σου...