Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Το 2004 ζητούσαν από τους πολιτικούς να χαρίσουν τα χρέη της ΑΕΚ, χθες τους έβριζαν για τη φτώχεια μας...

Της μόδας έχουν γίνει τα πανό διαμαρτυρίας στα γήπεδα. Τα περισσότερα υποκινούν σε βία κατά των πολιτικών, στους οποίους αποδίδεται η αποκλειστική ευθύνη για την κατάντια της χώρας.
Ανάμεσα στους διαμαρτυρόμενους και οι οπαδοί της ΑΕΚ. Χθες ανήρτησαν τέσσερα πανό με περιεχόμενο ανάλογο αυτού της πρώτης φωτογραφίας. Στέκομαι στους φίλους της συγκεκριμένης ομάδας γιατί τέτοιες ημέρες πριν από επτά χρόνια, έδιναν αγώνα προκειμένου να μπει η χρεωμένη (και) τότε ομάδα τους στο περιβόητο άρθρο 44 ώστε να... φεσώσει το Δημόσιο.
Αρχικά, η κυβέρνηση της ΝΔ αρνούνταν με συνέπεια οι οπαδοί να ξεσηκωθούν. Το πανό της δεύτερης φωτογραφίας καταδεικνύει την αντίδρασή τους προς τους πολιτικούς εκείνης της εποχής. Όμως δεν έμειναν σε αυτό, έκαναν και πορείες! Η μία είχε 10.000 κόσμο, ενώ στη δεύτερη που έφτασε ως τη Ρηγίλλης, δέσποζε το τεράστιο πανό που έγραφε: «1922- Πρόσφυγες κυνηγημένοι από τους Τούρκους. 2004- Πρόσφυγες κυνηγημένοι από τους Έλληνες»!

Λίγες ημέρες αργότερα, η πίεση έπιασε τόπο, η... κυνηγημένη ΑΕΚ μπήκε στο 44 και το Δημόσιο έχασε -έπειτα από... λαϊκή απαίτηση- 28 εκατ. ευρώ!!! Τότε οι πολιτικοί ήταν καλοί.
Χθες, οι οπαδοί της ίδιας ομάδας, ενδεχομένως και κάποιοι που συμμετείχαν στις πορείες του 2004 απαιτώντας τη ζημιά του κράτους, διαμαρτύρονταν για την τραγική οικονομική κατάσταση της Ελλάδας και απειλούσαν τους πολιτικούς...
Φυσικά, η ΑΕΚ δεν ήταν η μοναδική ομάδα που εντάχθηκε στο 44.

5 σχόλια:

VAD είπε...

Ελα ντε,μεχρι τωρα χουλιγκανους
τους ανεβαζανε,χουλιγκάνους τους κατεβαζανε,κάποιοι τωρα ανακάλυψαν οτι οι θύρες ειναι πλέον πολιτικοποιημένες:)),
ρε αντε απο κει...

Stavros Tsapopoulos είπε...

Φίλε πιγκουίνε , για τη γηπεδοποίηση της πολιτικής τεράστια ευθύνη έχουν οι πολιτικοί. Για τα πάντα είναι απαραίτητη η πολιτική βούληση και η διαθεσή για σύγκρουση με τις ριζωμένες νοοτροπίες. Δυστυχώς αυτή τη διάθεση δεν την επέδειξε ποτέ καμία πολιτική εξουσία στην Ελλάδα. Αντιθέτως οι ίδιοι επί δεκαετίες γηπεδοποίησαν την πολιτική, με τη φοβερή αισθητική των μπαλκονιών που τα "ζώα" οι οπαδοί μετακινούντουσαν με πούλμαν, ανά την Ελλάδα, επειδή θέλανε έναν διορισμό , ή ένα ρουσφετάκι. Η ευθύνη του λαού είναι μεγάλη, η ευθύνη του εκάστοτε κυβερνώντα τεράστια. Και ναι ρε φίλε την αισθητική αυτή την καθιέρωσε σε τεράστιο βαθμό το ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του '80 και ακολούθησε τον ίδιο δρόμο η ΝΔ. Αυτοί που δημιούργησαν όλα αυτά δεν μπορούν να τα φτιάξουν είναι απλό. Ποιος θα τα φτιάξει; Όσοι σκέφτονται σαν εσένα με τη ψήφο τους; Ποιον να ψηφίσουν; Δεν ξέρω ας ψάξουμε και ας αφουγκρατουμε.

KANTHAR0S είπε...

Δεν έχεις άδικο και δεν μπορώ να διαφωνήσω. Απλά να σημειώσω ότι το άρθρο 44 ήταν νόμος του κράτους που δεν δημιουργήθηκε αποκλειστικά για ΠΑΕ, αλλά για οποιαδήποτε χρεωμένη ανώνυμη εταιρία. Δεν μπήκε μόνο η ΑΕΚ. Μπήκε και ο Άρης. Και ο ΟΦΗ.

Και μιλώντας ως Αρειανός φώναζα να πέσουμε στη Δ Εθνική και να μην μπούμε στο άρθρο 44. Ο κανονισμός της ΕΠΟ σε αυτό το σημείο έχει ένα τεράστιο κενό. Πέφτεις στην Δ Εθνική. Τα χρέη δεν πρέπει να μηδενίζονται, αλλά να παγώνουν. Άμα ανέβεις πάλι Α Εθνική τα χρέη ενεργοποιούνται. Για να λάβεις το παλιό ΑΦΜ πρέπει να πληρώσεις. Αυτό είναι το σωστό, το δίκαιο και το ηθικό.

Νίκος Ματσαμπλόκος είπε...

Σωστός ο παίκτης.

Τώρα κατάλαβα γιατί στηρίζεις μετ' επιτάσεως Βενιζέλου, γιατί με δικό του νόμο σβήστηκαν τα χρέη της παλιάς Λάρισας και προέκυψε η ΑΕΛ 1964.

Νίκος Ματσαμπλόκος είπε...

Για τον Λαρισαίο μαθητή που μούτζωσε τους επισήμους και τώρα θέλουν να τον αποβάλουν απ' όλα τα σχολεία της χώρας θα δούμε να γράφεις τίποτα;