Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Θυσίασε τη 10χρονη εγγονή του για να έχει καλή σοδειά!

Τραγικό περιστατικό στην Ινδία. Δεκάχρονο κοριτσάκι αποκεφαλίστηκε από τον παππού της, ο οποίος πίστευε ότι αν αναμείξει το αίμα της με σπόρους θα εξασφαλίσει καλή σοδειά!
Το αποτρόπαιο έγκλημα σημειώθηκε την Κυριακή στην περιοχή Σαμπαλπούρ, 450 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας του κρατιδίου της ανατολικής Ορίσα Μπουμπανεσβάρ, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων IANS, το οποίο προσθέτει ότι ο δράστης Ράτζες Χέμπραμ συνελήφθη όταν συγχωριανοί του διαπίστωσαν τι είχε συμβεί και τον παρέδωσαν στην αστυνομία κι εκείνος ομολόγησε.
Ο Χέμπραμ είχε προμελετήσει το έγκλημά του, αποφασισμένος να αναμείξει τους σπόρους με το αίμα της εγγονής του σήμερα Δευτέρα, ημέρα που θεωρείται σημαδιακή από τους Ινδουιστές.
«Έκοψε το κεφάλι της εγγονής του, Μπερνάκα Καντουλάνα με τσεκούρι τη στιγμή που δεν ήταν κανείς άλλος στο σπίτι και έχυσε το αίμα της σε ένα κανάτι», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, που ανακάλυψε σπόρους ανακατεμένους με αίμα μέσα σε ένα ατσάλινο κανάτι.
Στην Ινδία γίνονται εδώ και αιώνες ανθρωποθυσίες για τον κατευνασμό των θεών, την εξασφάλιση ευημερίας και τον εξορκισμό των κακών πνευμάτων. Παρόμοια εγκλήματα αναφέρονται ακόμη και σήμερα σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπως στο Ουτάρ Πραντές, στο Τζαμού και στο Κασμίρ.
Προ χρόνων κάποιοι γονείς στην Ορίσα θυσίασαν τους δύο γιούς τους ύστερα από υπόδειξη τοπικού μάγου, πιστεύοντας ότι με τη διπλή θυσία θα ευχαριστούσαν τους θεούς και θα γίνονταν πλούσιοι...
(Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ)

4 σχόλια:

VAD είπε...

Και όμως υποτίθεται ότι ζουμε στον 21αι,φίλε μου!Μεσαίωνα ζούμε ακομα...

Καλλιόπη είπε...

Τραγικό!
Έχω μείνει άφωνη!

Πιγκουίνος είπε...

Ό,τι και να πούμε είναι λίγο, φίλοι VaD και Καλλιόπη! Και δυστυχώς, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι σε πολλές χώρες στον κόσμο που έχουν τα ίδια μυαλά... Παλαιότερα, είχα γράψει για κάποιους που σκοτώνουν κόσμο στη Ν. Γουινέα επειδή θεωρούν ότι έχουν να κάνουν με μάγους...

Μεταφορεύς είπε...

Γι' αυτό μου... αρέσουν οι Ινδοί: προσκυνάνε τις αγελάδες και σφάζουν κοριτσάκια για να χορτάσουν! Και πού να συνειδητοποιήσουν ότι η σοδειά είναι γένους θηλυκού, δεν θ' αφήσουν κοριτσάκι για κοριτσάκι!