Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

19χρονος Αφγανός ταξίδεψε 30 ώρες κάτω από πούλμαν αλλά αντί να πάει στην Ιταλία έφτασε στην Πολωνία!

Απίστευτο κι όμως αληθινό! 19χρονος Αφγανός, ονόματι Γιάχια, ταξίδεψε περισσότερες από τριάντα ώρες δεμένος στο σασί πούλμαν, το οποίο έκανε διαδρομή 2.800 χιλιομέτρων από την Αθήνα ως τη Νόβα Ντέμπα, στη νότια Πολωνία! Και όμως ήταν τόσο άτυχος που είχε πάρει λάθος λεωφορείο!!!
Ο νεαρός άνδρας, με καταγωγή από την Καμπούλ, ήταν κρυμμένος κοντά στο κιβώτιο ταχυτήτων, δεμένος με ζώνη. Ανακαλύφθηκε στη διάρκεια τεχνικού ελέγχου από μηχανικούς της εταιρείας στην οποία ανήκει το πούλμαν. Αν και ήταν εξαντλημένος, παγωμένος και πεινασμένος, η κατάσταση της υγείας του ήταν πολύ καλή. Εντούτοις, υπήρχαν ορισμένες γρατζουνιές στο πρόσωπό του αφού ένα καλώδιο του κιβωτίου ταχυτήτων περνούσε κοντά από το μάγουλό του και το έτριβε κάθε φορά που ο οδηγός άλλαζε ταχύτητα!
Η ειρωνία είναι ότι πέρασε όσα πέρασε από... λάθος. Προορισμός του δεν ήταν η Πολωνία αλλά η Ιταλία, κρύφτηκε όμως σε λάθος όχημα. Μάλιστα, όταν ανακαλύφθηκε ρώτησε «Ιταλία;» αλλά η απάντηση που έλαβε δεν ήταν αυτή που περίμενε.
Προς το παρόν κρατείται γιατί δεν έχει χαρτιά, ενώ έκανε αίτηση για να γίνει δεκτός ως πρόσφυγας και περιμένει την απάντηση των αρχών...

1 σχόλιο:

olivoula είπε...

Ευτυχως δεν πηρε το σωστο λεοφορειο γιατι θα εφτανε Ιταλια και θα επεφτε στον σεισμο!