Σάββατο 4 Απριλίου 2009

Η ξεχωριστή Πέννυ Μπαλτατζή

Χθες το βράδυ, παρέα με την Κατερίνα και τον Μανόλη, βρεθήκαμε στη «Γυάλα» για να ακούσουμε την Πέννυ Μπαλτατζή, με την οποία έχουμε ασχοληθεί ξανά από εδώ. Σε κάτι τέτοιες όμορφες, μικρές και ιδιαίτερα συμπαθητικές μουσικές σκηνές μπορεί κανείς να ανακαλύψει «διαμάντια», όπως η Πέννυ. Χθες, την ανακάλυψαν οι δύο φίλοι μου, που από την αρχή του προγράμματος κατάλαβαν πόσο σωστή ήταν η επιλογή τους να περάσουν το βράδυ ακούγοντάς την. Μάλιστα, από το τέταρτο, κιόλας, τραγούδι η Κατερίνα είπε ότι θα ξανάρθουμε!
Πράγματι, το ταλέντο και η φωνή που έχει αυτή η κοπέλα είναι σπάνια. Ερμηνεύει με μοναδικό τρόπο ευρεία γκάμα τραγουδιών, γεγονός που αποδεικνύει πόσο προικισμένη είναι. Μπορεί στην εποχή που ζούμε να βασιλεύουν οι μετριότητες με συνέπεια καλλιτέχνες όπως η Πέννυ να μένουν στη σκιά, ωστόσο στη δική της περίπτωση είναι απόλυτα σίγουρο ότι θα έρθει η ώρα που θα λάμψει. Ήδη, έχει κάνει τα πρώτα βήματά της, δίπλα στον Φοίβο Δεληβοριά που την ξεχώρισε ανάμεσα σε εκατό τραγουδίστριες και είναι απόλυτα βέβαιο πως θα υπάρξει συνέχεια.
Η χθεσινή βραδυά επεφύλασσε και τη μεγάλη χαρά της γνωριμίας μας με την πολύ φιλική και χαμογελαστή Πέννυ, η οποία κάθισε στο τραπέζι μας και μας μίλησε για την πορεία της (τραγουδάει εδώ και εννέα χρόνια!), για τις δυσκολίες που συνάντησε αλλά και για τις ελπίδες της για το μέλλον.
Στο τέλος ανανεώσαμε το ραντεβού μας για τις 26 Απριλίου, οπότε και έχει προγραμματιστεί το επόμενο live της. Κρίνοντας από τις αντιδράσεις της Κατερίνας και του Μανόλη, μάλλον θα... βαρεθεί να μας βλέπει στο μέλλον!
(Διαβάστε και δύο συνεντεύξεις της: Στην Athens Voice και στην Ελευθεροτυπία).

Δεν υπάρχουν σχόλια: