Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

Οκτώ γυναίκες (και δύο άνδρες) έχουν καταδικαστεί σε λιθοβολισμό για μοιχεία στο Ιράν και κινδυνεύουν άμεσα

Ημέρα της γυναίκας η σημερινή, όμως η πραγματικότητα είναι πολύ σκληρή για εκείνες που έχουν την ατυχία να ζουν σε οπισθοδρομικές χώρες όπως το Ιράν.
Στην ιστοσελίδα του αγγλικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας αναφέρεται ότι οκτώ γυναίκες κινδυνεύουν με λιθοβολισμό μιας και έχουν καταδικαστεί σε θάνατο για μοιχεία.
Η Ashraf Kalhori επρόκειτο να εκτελεστεί το 2006 επειδή κρίθηκε ένοχη για μοιχεία με τον γείτονά της Ali Akbar (η ίδια το αρνείται) αλλά πήρε αναβολή, ενώ παράλληλα καταδικάστηκε σε 15ετή φυλάκιση επειδή θεωρείται ότι υπήρξε συνεργός στη δολοφονία του άνδρα της. Τα ιρανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η έφεσή της απορρίφθηκε, άρα κινδυνεύει από μέρα σε μέρα να εκτελεστεί.
Με τον ίδιο φόβο ζει μία ακόμη γυναίκα, γνωστή ως Iran. Δέχθηκε επίθεση από το σύζυγό της όταν εκείνος την είδε να μιλάει με το γιο ενός γείτονα και έπεσε αναίσθητη. Τότε ο γιος του γείτονα σκότωσε τον άνδρα της και εκείνη -αν και είχε χάσει τις αισθήσεις της- θεωρήθηκε συνεργός. Καταδικάστηκε σε πενταετή φυλάκιση ως συνένοχη στο έγκλημα και σε λιθοβολισμό για μοιχεία (στη διάρκεια της ανάκρισης από την αστυνομία την παραδέχθηκε, στη συνέχεια ωστόσο ανακάλεσε).
Παρόμοια και η υπόθεση της Khayrieh, τον άνδρα της οποίας σκότωσε συγγενής του (με τον οποίο διατηρούσε σχέση), επειδή τη χτυπούσε. Αρνήθηκε τη συμμετοχή στη δολοφονία, παραδέχθηκε το δεσμό και έχει καταδικαστεί σε λιθοβολισμό.
Η ίδια ποινή επιβλήθηκε στην Afsaneh R.,καθώς και σε δύο ακόμη γυναίκες γνωστές ως «H» και «M.Kh» αλλά και σε μία άγνωστη γυναίκα και έναν άγνωστο άνδρα, ενώ επίσης κινδυνεύουν και η Gilan Mohammadi με τον Gholamali Eskandari, των οποίων οι υποθέσεις εξετάζονται.
Η Διεθνής Αμνηστία προτρέπει όσους ενδιαφέρονται να συμβάλουν στην προσπάθεια για να αποτραπούν οι λιθοβολισμοί, να στείλουν αιτήσεις στους υπεύθυνους του Ιράν. Μπορείτε να το κάνετε από εδώ: http://www.amnesty.org.uk/actions_details.asp?ActionID=573
(Η φωτογραφία δεν είναι από λιθοβολισμό -αν και υπάρχουν πολλές στο διαδίκτυο που προκαλούν φρίκη. Ιρανή αναπαριστά θύμα λιθοβολισμού σε συγκέντρωση στις Βρυξέλλες το 2005).

3 σχόλια:

Unknown είπε...

Stoning human beings to death as done in countries in the middle east is the most barbarian and cruelest punishments against humanity! Unfortunately, I do not understand what you write here, though!

Krishna
Celebrity Females
Scene India

Πιγκουίνος είπε...

Thanks for your comment! The article (from Amnesty Internatilas) is about 8 women and 2 men in Iran who are in danger. You could use the translate tool, so you will be able to understand what I write!

Unknown είπε...

Hi, I am glad to note that you care about human rights! OK, I will use the translate tool.
Your Indian visitor, Krishna