Σάββατο 7 Μαρτίου 2009

«Λυσάρι» οn line! Σάιτ λύνει τις ασκήσεις αντί 5 ευρώ!

Έγινε και αυτό. Εδώ και λίγες ημέρες «βγήκε» -από το Παρίσι- στο διαδίκτυο ιστοσελίδα, η οποία έναντι αμοιβής, θα αναλαμβάνει να... φτιάχνει τις σχολικές εργασίες στους μαθητές! Πρόκειται για το σάιτ http://domyhomework.com/ (στην αγγλική του έκδοση) που θα παρέχει πλήρεις απαντήσεις στις ασκήσεις που δίνουν στα παιδιά οι δάσκαλοι για το σπίτι. Οι λύσεις στα προβλήματα των μαθηματικών θα κοστίζουν πέντε ευρώ, ενώ η πλήρης παρουσίαση του μαθήματος στο τέλος της χρονιάς (με σλάιντς και σημειώσεις) θα είναι διαθέσιμη αντί του ποσού των ογδόντα ευρώ.
Η ιδέα ανήκει στον Γάλλο Stephane Boukris, ο οποίος μιλώντας στο πρακτορείο Ρόιτερς είπε ότι αντιλήφθηκε πως υπήρχε... κενό στην αγορά στο συγκεκριμένο τομέα, το οποίο προφανώς αποφάσισε να καλύψει.
Φυσικά, η κίνηση αυτή έχει προκαλέσει αντιδράσεις. Πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι το μύνημα που θα περάσει στους μαθητές - πελάτες είναι ότι μπορούν να έχουν τα αποτελέσματα που θέλουν χωρίς να εργαστούν ή να διαβάζουν αλλά απλώς καταβάλλοντας χρήματα. Και αυτό σίγουρα δεν θα είναι χρήσιμο μάθημα για τη ζωή τους...
Ωστόσο, ο Boukris υπεραμύνεται της επιλογής του και της... χρησιμότητας της ιστοσελίδας λέγοντας ότι ακόμη και αν τα παιδιά παίρνουν έτοιμες τις απαντήσεις, θα μαθαίνουν κάτι αφού θα τους εξηγείται ο τρόπος που λύνονται τα προβλήματα. «Δεν θα τους δίνουμε απλώς το ψάρι αλλά θα τους μαθαίνουμε να ψαρεύουν. Σίγουρα κάποιοι θα μας επισκέπτονται για να 'κλέψουν' στο σχολείο αλλά και αυτοί αργά ή γρόγορα θα μάθουν πώς πρέπει να λειτουργούν γιατί δεν θα είμαστε δίπλα τους όταν φτάσει η ημέρα των εξετάσεων», κατέληξε ο Boukris.