Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

Δεν... φτάνουν τα χρήματα για τα Κέντρα Πρόληψης...

Στην Ελλάδα οι «αρμόδιοι» έχουν ιεραρχήσει τελείως λανθασμένα τις προτεραιότητες και τις ανάγκες του κόσμου. Ένα από τα πολλά παραδείγματα έχει να κάνει με την εξαιρετικά άσχημη κατάσταση που επικρατεί στα Κέντρα Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ λόγω της ελλιπούς χρηματοδότησης από τα υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών.
Aυτό έχει ως συνέπεια τα 73 Κέντρα Πρόληψης να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα βιωσιμότητας αφού αρκετοί εργαζόμενοι (περίπου το 30%) αναγκάστηκαν να παραιτηθούν και να αναζητήσουν αλλού δουλειά. Και πώς να κάνουν διαφορετικά από τη στιγμή που παραμένουν απλήρωτοι για μήνες... Όπως καταγγέλουν, οι οφειλές του υπουργείου Υγείας την τελευταία διετία ανέρχονται σε 10 εκατομμύρια ευρώ, ενώ επιπλέον 4 εκατομμύρια ευρώ χρωστά η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων. Η τελευταία αρνείται να πληρώσει αν δεν εξοφληθούν πρώτα τα χρέη του υπουργείου Υγείας!
Όμως, το υπουργείο πολύ απλά απαντάει στους εργαζόμενους ότι δεν υπάρχουν χρήματα, υπογραμμίζοντας πως ένα μεγάλο μέρος που επρόκειτο να καταβληθεί σε εκείνους, έχει δοθεί για την ανάπτυξη των Μονάδων Υποκαταστάτων...

1 σχόλιο:

tsop είπε...

Τι να απαντήσουν; Πως έχουν χρήματα; Όλα τα καλά στην Ελλάδα έχουν ημερομηνία λήξης, όσο κρατήσει το ευρωπαικό πακέτο, πέραν τούτου νιξ φαί.

Καλησπέρες πιγκουινάκι!!!