Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

Απαράδεκτη συμπεριφορά στον Προαστιακό

Δεν ήταν λίγα τα παράπονα που είχα διαβάσει για τις συνθήκες και τα δρομολόγια στον Προαστιακό αλλά φαίνεται πως ήμουν τυχερός καθώς σε μένα δεν είχε παρουσιαστεί ποτέ πρόβλημα. Μέχρι σήμερα, όμως.
Το πρωί λοιπόν, στο σταθμό Λαρίσης, το τρένο προς τα Άνω Λιόσια αναχώρησε με καθυστέρηση δύο λεπτών (9.08) και έφτασε στον προορισμό του ένα με δύο λεπτά πριν από την προγραμματισμένη αναχώρηση τού από εκεί συρμού προς το αεροδρόμιο (9.21). Ωστόσο, το δεύτερο τρένο, δηλαδή η ανταπόκριση, όχι μόνο δεν περίμενε ένα με δύο λεπτά για να παραλάβει τους επιβάτες του πρώτου ούτε καν έφυγε στην ώρα του (ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση θα το προλαβαίναμε). Έφυγε νωρίτερα (9.19) και το βλέπαμε από το βαγόνι να περνάει δίπλα μας... Φυσικά, ο κόσμος διαμαρτυρήθηκε στον... υπεύθυνο του σταθμού, όμως εκείνος μας έβγαλε όλους ψεύτες λέγοντας ότι ο συρμός έφυγε κανονικά!
Στις 9.29 έφτασε ο επόμενος συρμός αλλά κανείς δεν ήξερε αν είχε προορισμό το αεροδρόμιο ή αν πήγαινε προς την αντίθετη κατεύθυνση. Αναζητούσαμε έναν άνθρωπο να μας το διευκρινήσει αλλά μάταια, δεν υπήρχε ούτε ένας... υπεύθυνος στις αποβάθρες. Κάποιοι ξένοι που ήθελαν να πάνε στο αεροδρόμιο ρωτούσαν με αγωνία τους υπόλοιπους επιβάτες ώστε να μην πάρουν το λάθος τρένο αλλά και εκείνοι δεν μπορούσαν να τους απαντήσουν με σιγουριά, αφού προφανώς δεν κάνουν συχνά το συγκεκριμένο δρομολόγιο τη συγκεκριμένη ώρα. Προφανώς, στον Προαστιακό θεωρούν ότι πρέπει να γνωρίζουμε τα δρομολόγια και εκτιμούν πως δεν χρειαζόμαστε βοήθεια... Ευτυχώς, ήταν όντως το τρένο προς το αεροδρόμιο και το οποίο αυτή τη φορά έφυγε στην ώρα του (9.35)...

3 σχόλια:

acaliptos είπε...

join the club...
επιβάτης προαστιακού

Ανώνυμος είπε...

Τι πήγες να κάνεις στο αεροδρόμιο ρε;

Πιγκουίνος είπε...

Καλώς ήρθες acaliptos. Μακάρι να γίνουν όλα όσα αναφέρεις στο μπλογκ σου.
Στο Ηράκλειο πήγαινα, ρε Ευάνθη!