Δευτέρα 2 Μαρτίου 2009

Το επίπεδο των Νεοελλήνων...

Καθαρά Δευτέρα σήμερα. Χρονιάρα ημέρα, ημέρα γιορτής και γλεντιού. Ο δήμος της Ηλιούπολης διοργάνωσε, όπως κάθε χρόνο, γιορτή στον Προφήτη Ηλία, όπου μεταξύ άλλων μοίρασε σαρακοστιανά εδέσματα.
Πολύς κόσμος ανέβηκε στο βουνό για να ξεσκάσει, να διασκεδάσει με τα παιδιά του, να πετάξει τον χαρταετό του. Όμορφη ατμόσφαιρα, χαρούμενη, την οποία ωστόσο, φρόντισαν να χαλάσουν κάποιοι από τους Νεοέλληνες που βρέθηκαν στον Προφήτη Ηλία.
Αφού λοιπόν κάθισαν και έφαγαν, σηκώθηκαν και έφυγαν σαν κύριοι αφήνοντας όμως πίσω τους την... υπογραφή τους, δηλαδή τα σκουπίδια τους, βρωμίζοντας τον υπέροχο χώρο. Δεν έκαναν τον κόπο να τα πάρουν και να τα πετάξουν στους μεγάλους κάδους απορριμάτων που βρίσκονταν μόλις μερικά βήματα δίπλα τους... Αυτό είναι το επίπεδό τους και μάλλον αυτό είναι και το δικό μας επίπεδο, ως λαού.
Βέβαια είναι λάθος να γενικεύουμε, διαπιστώνοντας όμως τη συμπεριφορά μας καθημερινά και βλέποντας συνεχώς σκουπίδια (τα δικά μας σκουπίδια) ολόγυρά μας, δεν νομίζω ότι θα βρεθούν πολλοί να διαφωνήσουν...
ΥΓ. Ωραία «Καθαρά» Δευτέρα, που λέει και η φίλη μου η Έχιδνα...

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ένας υπεύθυνος δεν υπάρχει ρε παιδιά???

Ανώνυμος είπε...

Ο κλασικός, ο μαλάκας ο Έλληνας.

Αν πω ότι μου κάνει καμια εντύπωση η εικόνα πώς θα σας φανεί;

coach pepu είπε...

Σε αυτούς τους ανθρώπους που "σέβονται" το περιβάλλον πρέπει να αφιερωθεί αυτό το άρθρο...

Ποντικός είπε...

Ελλάς η χώρα της καφρίλας. Θα πρότεινα όποιος αφήνει τα σκουπίδια του ....οπουδήποτε... ως τιμωρία να τον βάζουμε να τα φάει ....

Μεταφορεύς είπε...

Μα, τι κόσμος, Χριστέ μου, που θα έλεγε και η Φρύνη...

Ανώνυμος είπε...

SOS ADESPOTA. E STO ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ ΔΕΝ ΖΟΥΜΕ. ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ; ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΚΑΙΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.