Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

57χρονος αθωώθηκε μετά από 27 χρόνια στη φυλακή!

Ένας 57χρονος στη Βρετανία, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για δολοφονία που συνέβη πριν από τριάντα χρόνια, απαλλάχθηκε σήμερα οριστικά από το Εφετείο αφού, όμως, πέρασε 27 χρόνια στη φυλακή.
Ο Σον Χόντσον είχε κριθεί ένοχος για το φόνο της 22χρονης σερβιτόρας Τερέζα Ντε Σιμόν. Η άτυχη γυναίκα είχε βρεθεί στραγγαλισμένη το 1979 στο αυτοκίνητό της σε χώρο στάθμευσης πίσω από μπαρ στο οποίο εργαζόταν, στο Σαουθάμπτον. Ο Χόντσον είχε αρνηθεί την κατηγορία και επέμενε στην αθωότητά του, όμως δεν έπεισε τους δικαστές. Ωστόσο, ο δικηγόρος του Τζούλιαν Γιανγκ, παρουσίασε -πρόσφατα- στοιχεία DNA που αποδεικνύουν ότι ο πελάτης του δεν είναι ένοχος.
Ο Χόντσον, που την ώρα του φονικού βρισκόταν στην περιοχή, καταδικάσθηκε με βάση ομολογία του, την οποία όμως αργότερα ανακάλεσε αλλά και επειδή ταίριαζε η ομάδα αίματός του με αυτή του δολοφόνου. Όπως είπε, ομολόγησε επειδή ήταν παθολογικός ψεύτης και έκτοτε πάσχει από ψυχική νόσο. Η ψυχική υγεία του, ωστόσο, βελτιώθηκε πρόσφατα με την ελπίδα ότι η υπόθεσή του θα επανεξεταστεί.
Ο Χόντσον έμεινε τόσα χρόνια στη φυλακή επειδή επέμενε στην αθωότητά του, γεγονός που απέκλειε το ενδεχόμενο να του δοθεί αναστολή! Τελικά, δικαιώθηκε, αλλά πέρασε τη μισή ζωή του πίσω από τα κάγκελα...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

If only I understand your language, friend. But, I'm sure, it must be a good Blog. Greeting from Indonesia.

Ανώνυμος είπε...

Hi! thanks for visiting my blog. How I wish I could understand your language. It must be a great one!

A Filipino but working in Thailand.

Ανώνυμος είπε...

Τι έγινε ρε παιδιά, και στην Ταϊλάνδη Φιλιπινέζες παίρνουν για τις δουλειές του σπιτιού;