Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Οι λευκοπελαργοί επέστρεψαν στη Δαδιά!

Να ξεφύγουμε λίγο με μία ευχάριστη (στο μεγαλύτερο μέρος της...) είδησης από το σάιτ της WWF.
«Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε το χωριό της Δαδιάς φέτος την άνοιξη. Κάποιοι ιδιαίτεροι επισκέπτες που είχαν να μας τιμήσουν με την παρουσία τους από το 2006, έκαναν φέτος την εμφάνισή τους… Ο λόγος για τέσσερις λευκοπελαργούς, δύο από τους οποίους μάλιστα έφτιαξαν τη φωλιά τους στο κέντρο της Δαδιάς.
Η μοίρα βέβαια δεν τους επεφύλασσε ευχάριστες εκπλήξεις… Δυστυχώς ένας από τους γονείς σκοτώθηκε στα καλώδια του ρεύματος και έμεινε ο δεύτερος να προσπαθεί να μεγαλώσει μόνος του τα τρία μικρά. Για έναν γονιό όμως είναι πολύ δύσκολο να τα καταφέρει και το πιο μικρό πελαργάκι δεν μπόρεσε να επιβιώσει. Η ζωή έχει όμως πάντα τον τρόπο να συνεχίζει…
Παρακολουθώντας τη φωλιά, βλέπουμε τα δύο πελαργάκια να αναπτύσσονται μέρα με τη μέρα. Ο μοναχικός πλέον γονιός, με υπομονή και επιμονή συνεχίζει να τα τρέφει και να τα προστατεύει από βροχή και ήλιο. Ο ρόλος του οικογενειάρχη του ταιριάζει μια χαρά και εμείς ελπίζουμε τα μικρά να ανοίξουν σύντομα τα φτερά τους και να μας επισκέπτονται συχνά τα επόμενα χρόνια».

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τετοιους πελαργους εχουμε και στο χωριο μου πιγκουινε!! εδω και χρονια και μαλιστα σε μερικες περιοχες τους φτιαχνουν τις φωλιες τους οι κατοικοι πανω στις κολωνες για να τις βρισκουν ετοιμες τον επομενο χρονο...ειναι πανεμορφοι!!!!

Πιγκουίνος είπε...

Όντως, φαίνεται πως είναι πολύ όμορφα. Ωραίο αυτό που κάνουν οι κάτοικοι στο χωριό για να τα βοηθήσουν!