Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Αγώνας τένις στο Γουίμπλεντον κράτησε 11 ώρες και 5 λεπτά (και συνολικά... τρεις ημέρες)!

Ο Αμερικανός Τζον Αϊσνερ και ο Γάλλο Νικολά Μαού έσπασαν κάθε ρεκόρ σε αγώνα τένις, καθώς το μεταξύ τους παιχνίδι για τον πρώτο γύρο του Γουίμπλεντον, διήρκησε 11 ώρες και πέντε λεπτά στο κορτ (το πέμπτο σετ, μάλιστα, κράτησε 8 ώρες και 11 λεπτά!).
Ο αγώνας είχε αρχίσει την Τρίτη και διακόπηκε λόγω σκότους μετά την ολοκλήρωση του τέταρτου σετ, με τους δύο τενίστες ισόπαλους 2-2. Την Τετάρτη Αϊσνερ και Μαού ξαναβρέθηκαν στο γήπεδο για να ολοκληρώσουν το ματς αλλά τελικά ανανέωσαν εκ νέου το ραντεβού τους για την Πέμπτη (πάλι λόγω σκότους), καθώς το σκορ στο πέμπτο σετ ήταν 59-59!
Τελικά ο Αμερικανός ήταν ο νικητής, αφού επικράτησε του Γάλλου στα γκέιμ με 70-68! Στο Γουίμπλεντον και στο Ρολάν Γκαρός, το τελευταίο σετ (πέμπτο στους άνδρες, τρίτο στις γυναίκες) δεν έχει τάι-μπρέικ και, προκειμένου να αναδειχθεί νικητής, πρέπει κάποιος από τους δύο αντιπάλους να πάρει διαφορά δύο γκέιμ.
Φυσικά, με τη λήξη του αγώνα οι δύο αθλητές αποθεώθηκαν από τους φιλάθλους που αναγνώρισαν την τιτάνια προσπάθειά τους.
«Είμαι λίγο κουρασμένος» δήλωσε αστειευόμενος μετά τη λήξη του αγώνα ο Αϊσνερ. Και συνέχισε: «Όταν παίζεις έναν αγώνα σαν κι αυτόν, με μια ατμόσφαιρα όπως αυτή, δεν αισθάνεσαι κουρασμένος. Το κοινό ήταν φανταστικό. Αυτός (σ.σ. ο Μαού) είναι ένας απόλυτος πολεμιστής. Θέλω να μοιραστώ αυτήν την ημέρα μαζί του, ήταν μια απόλυτη τιμή. Του εύχομαι το καλύτερο και να τον αντιμετωπίσω ξανά αλλά να μη λήξει... 70-68!».
Το προηγούμενο ρεκόρ μεγαλύτερης διάρκειας αγώνα τένις ήταν... μόλις έξι ώρες και 33 λεπτά και είχε σημειωθεί στην αναμέτρηση του Ρολάν Γκαρός του 2004 μεταξύ των Γάλλων Φαμπρίς Σαντορό και Αρνό Κλεμάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: