Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων: Αντί να λυπόμαστε, μήπως μπορούμε να βοηθήσουμε;

«Από τις 10 Ιουνίου, η βία στο Κιργιστάν κλιμακώνεται ραγδαία. Δυστυχώς, περίπου 180 άνθρωποι έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους σε διάστημα μόλις μίας εβδομάδας. Περισσότεροι από 375.000 άνθρωποι υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και έχουν αναζητήσει καταφύγιο στο γειτονικό Ουζμπεκιστάν, ή έχουν εκτοπιστεί εντός του Κιργιστάν.
Μέχρι σήμερα, η Υ.Α. έχει παραδώσει στο Ουζμπεκιστάν 160 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας.
Το Σαββατοκύριακο έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει η αερομεταφορά 80 επιπλέον τόνων ανθρωπιστικής βοήθειας και στο Κιργιστάν για την ανακούφιση 15.000 ανθρώπων. Μέλη της ομάδας αντιμετώπισης κρίσεων της Υ.Α. βρίσκονται ήδη στη χώρα ή είναι καθ' οδόν προς το Κιργιστάν.
Εξακολουθούν να υπάρχουν όμως τεράστιες ανάγκες. Χρειαζόμαστε περισσότερα πακέτα επιβίωσης, σκηνές και άλλα αντικείμενα ώστε να προσφέρουμε βοήθεια σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.
Με τη βοήθειά σας, μπορούμε να τους προσφέρουμε κατάλυμα, ασφάλεια και ελπίδα μέχρι να τους δοθεί η δυνατότητα να επιστρέψουν στις εστίες τους».
Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων η σημερινή. Το κείμενο από την ιστοσελίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Αν κάποιος θέλει να βοηθήσει, ας την επισκεφτεί. Από εκεί και το βίντεο με την Αντζελίνα Τζολί και η φωτογραφία, της 16ης Ιουνίου, έξω από το Ος.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Πιγκουίνε για την ανάρτησή σου. Τέτοια θέματα πρέπει να βγαίνουν προς τα έξω.

Πιγκουίνος είπε...

Σε ευχαριστώ. Μακάρι να έρθει η ημέρα που δεν θα υπάρχει λόγος να γίνονται τέτοιες αναρτήσεις.

Θερινός αγροφύλαξ είπε...

Δηλαδή, το έβγαλε προς τα έξω ο Πιγκουίνος, που τα θέματά του διαβάζουν η... Τιτίκα, η Αννούλα και κιάνα δυο ακόμη; Εκτός αν είναι η... συνήθεια. Τηλεφωνεί, ας πούμε ο άλλος στο Τηλεφώς και η πρώτη κουβέντα είναι "συγχαρητήρια κυρία Ελένη για την εκπομπή σας".

Πιγκουίνος είπε...

Εσύ ως τι το διάβασες; Ως Τιτίκα ή ως Αννούλα;